Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 27.11.2020 o 10:14, ogarek napisał:

No mam nadzieje ze nie będzie to klecha pedofil..co jest mało realne w dzisiejszym kościele.... 😋

Trza było samemu zakopać miał byś pewność

Opublikowano

takich jak ty to będą zakopywać niedługo pod plotem..jestem o tym przekonany.. 😋

Opublikowano
Dnia 27.11.2020 o 08:51, jacus napisał:

takie wpisy potwierdzaj to co widza wszyscy-jestes idiota.....

Oj tam zaraz idiotą wyrażam tylko swoje zadanie 😛

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

Oj tam zaraz idiotą wyrażam  😛

A co tam stasek bana dostałeś 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

Dr Paweł Grzesiowski: "Nie zakażamy się przez przedmioty". Kosztowna dezynfekcja nie jest potrzebna?  jak był na garnuszku to było inaczej .

- Wygląda na to, że my się kompletnie nie zakażamy przez powierzchnie i przez przedmioty - powiedział dr Paweł Grzesiowski. Jego zdaniem dezynfekcja banknotów czy dokumentów nie jest potrzebna, bo koronawirus obecny na powierzchni przedmiotów nie zakaża po kilku godzinach.

Ekspert Naczelnej Rady Lekarskiej ds. walki z koronawirusem dr Paweł Grzesiowski był gościem Radia ZET. Był pytany m.in. o to, czy dezynfekcja dokumentów w urzędach jest potrzebna.

- Na wiosnę dużo było doniesień, że wirus może być na banknotach, że może być obecny na przedmiotach i może zarażać. W tej chwili mamy kolejne doniesienia i badania o tym, że owszem, stwierdza się tam resztki wirusa, ale nie zakaźne - mówił dr Grzesiowski.

Dr Paweł Grzesiowski: Koronawirus po kilku godzinach nie jest już kompletny

Zdaniem lekarza w wielu przypadkach można odstąpić od tzw. kwarantanny dokumentów czy też dezynfekcji niektórych przestrzeni.

- Wygląda na to, że my się kompletnie nie zarażamy przez powierzchnie i przez przedmioty, no chyba że ktoś bezpośrednio weźmie skażony przedmiot od osoby chorej i go dotknie, to wtedy oczywiście ten wirus tam przez kilkadziesiąt minut jest jeszcze aktywny - zaznaczył.

Wszystko dziwne to jest .

Opublikowano

przewrywnik kulturalny

Sąsiad, wpadając niespodziewanie,

Zwłaszcza gdy sobie ciut golnie,

Zawsze zadaje mi to pytanie:

Kiedy to wreszcie…? Tra la la la la.

Co dzień się zmiany wprowadza nowe,

Czyniąc to dość nieudolnie.

Sąsiad się ciągle łapie za głowę:

Przecież to zaraz… tra la la la la.

Ja mu tłumaczę, że taką władzę

Wybraliśmy dobrowolnie,

A on mi na to: Nic nie poradzę,

Ale to wkrótce… tra la la la la.

Tak jak przed laty, proces odnowy

Musi się zacząć oddolnie.

Naród po rozum pójdzie do głowy,

I w końcu wszystko… tra la la la la.

Z tego powodu logiczny wniosek

Nasuwa się mimowolnie:

Gdy prawda dotrze do miast i wiosek,

Wtedy to z hukiem… tra la la la la.

Koła historii, jak uczą dzieje,

Toczą się szybciej lub wolniej,

Lecz każdy reżim, mam tę nadzieję,

Wcześniej czy później… tra la la la la.

Wybaczcie, proszę, że poemacik

Zakończę nieco frywolnie,

Ale pocieszyć pragnę współbraci,

Że to niebawem… tra la la la la.

© MKWD (Muzyczny Kabaret Wojtka Dąbrowskiego)

WRÓĆ

Opublikowano
Dnia 24.11.2020 o 09:50, slawek74 napisał:

PRIMO nie śmiej się z wirusa obyś nie zachorował ja z rodziną przeszłem potwierdzone i masa ludzi choruje młodzi umierają

Dnia 25.11.2020 o 21:23, kewink napisał:

Nie mogę się z tym zgodzić że niczym się nie różni 😶 jagbym nosa nie miał. Pasta bhp pomarańczowa ostro pachniała, teraz wsadzam nos do środka opakowania jak mrówkojad w mrowisko i nich*ja nie czuć. Ale od tego raczej ludzie nie umierają. Myślałem że babkę skręci 🤭Ale cholery kołkiem nie dobijesz a co dopiero jakiś covid.

Gdzie wy się pozarazaliscie jeśli siedzicie na wsi?

Dnia 13.11.2020 o 09:12, małorolny38 napisał:

w marcu prof. Gut mówił, że prawdopodobnie przechorujemy go wszyscy, tylko oby nie naraz bo braknie łóżek w szpitalach. Jeśli rząd wprowadza obostrzenia z dnia na dzień wieczorem, to znaczy, że planu nie ma. Te gadki o wirusie w odwrocie były nieodpowiedzialne i na potrzeby wyborów. Mam rodziców po 70-tce i wiem co to znaczy odwołany zabieg w szpitalu, sam jestem po onkologii i powinienem mieć teraz kontrolę w szpitalu, ale jest przekształcony na jednoimienny i oddział jest zamknięty. Wk...a mnie szwagier i jego żona którzy w wirusa nie wierzyli i maseczek nie nosili. Teraz od dwóch tygodni temperatura ponad 38 i oboje pozytywni. Jak by mogli to by do szpitala kominem weszli tacy zesrani.

Miałeś raka w młodym wieku gdzie

Dnia 11.11.2020 o 14:42, Sadek napisał:

Żarty żartami ale z ostatnich kilku dni, kobieta z sąsiedniej wsi 74 lata, mężczyzna 44 lata i wczoraj 43 lata w każdym przypadku korona wirus.

Niech spoczywają w pokoju. Raz umarli to drugi raz nie będą umierać. Juz ich nic nie będzie bolalo

Opublikowano
sabuliga napisał:

Dnia 24.11.2020 o 09:50, slawek74 napisał:

PRIMO nie śmiej się z wirusa obyś nie zachorował ja z rodziną przeszłem potwierdzone i masa ludzi choruje młodzi umierają

Dnia 25.11.2020 o 21:23, kewink napisał:

Nie mogę się z tym zgodzić że niczym się nie różni 😶 jagbym nosa nie miał. Pasta bhp pomarańczowa ostro pachniała, teraz wsadzam nos do środka opakowania jak mrówkojad w mrowisko i nich*ja nie czuć. Ale od tego raczej ludzie nie umierają. Myślałem że babkę skręci 🤭Ale cholery kołkiem nie dobijesz a co dopiero jakiś covid.

Gdzie wy się pozarazaliscie jeśli siedzicie na wsi?

Dnia 13.11.2020 o 09:12, małorolny38 napisał:

w marcu prof. Gut mówił, że prawdopodobnie przechorujemy go wszyscy, tylko oby nie naraz bo braknie łóżek w szpitalach. Jeśli rząd wprowadza obostrzenia z dnia na dzień wieczorem, to znaczy, że planu nie ma. Te gadki o wirusie w odwrocie były nieodpowiedzialne i na potrzeby wyborów. Mam rodziców po 70-tce i wiem co to znaczy odwołany zabieg w szpitalu, sam jestem po onkologii i powinienem mieć teraz kontrolę w szpitalu, ale jest przekształcony na jednoimienny i oddział jest zamknięty. Wk...a mnie szwagier i jego żona którzy w wirusa nie wierzyli i maseczek nie nosili. Teraz od dwóch tygodni temperatura ponad 38 i oboje pozytywni. Jak by mogli to by do szpitala kominem weszli tacy zesrani.

Miałeś raka w młodym wieku gdzie

Dnia 11.11.2020 o 14:42, Sadek napisał:

Żarty żartami ale z ostatnich kilku dni, kobieta z sąsiedniej wsi 74 lata, mężczyzna 44 lata i wczoraj 43 lata w każdym przypadku korona wirus.

Niech spoczywają w pokoju. Raz umarli to drugi raz nie będą umierać. Juz ich nic nie będzie bolalo

od teściowej 😁 nie wiesz skad pracownicy szpitala roznoszą

Opublikowano
Dnia 9.11.2020 o 18:18, Roki212 napisał:

A co boisz się 😂 byłem i jestem dalej bo tak jak był przeprowadzony ten test to jak przejdziesz go sam to się może przekonasz 😎 podpinają pod koronę niech im będzie 

I nie leżę bo nie mam czasu na leżenie są obowiązki domowe leniu 😛

Gdzie się zaraziles

Opublikowano

Od żony a ona w robocie bo byli tacy co wiedzieli że przykładowo mają typowe objawy stracili węch i smak i nic sobie z tego nie robili tylko chodzili z takimi objawami do roboty i zarazali innych 

Opublikowano
15 minut temu, Roki212 napisał:

Od żony a ona w robocie bo byli tacy co wiedzieli że przykładowo mają typowe objawy stracili węch i smak i nic sobie z tego nie robili tylko chodzili z takimi objawami do roboty i zarazali innych 

Gdzie zona pracuje a ty dużo ziemi masz

Opublikowano

Czytałem artykuły w którym uspokajali, że po szczepieniach mogą pojawiać się informację o osobach które zmarły zwłaszcza w domach opieki. Ale żeby się tym nie przejmować bo to naturalne po prostu zmarli ze starości 🧐 Ale jak qrwa umierali przed szczepieniami to nie starość to covid 😂

• Like 1
Opublikowano

ja niestety nie moge byc zaszczepiony-mialem kiedys wstrzas anafilaktyczny a to jest glowne medyczne przeciwskazanie, do tego ci co juz maja s-wirusa i te miliony dawek sie zmarnuje jak w czsie swinskiej grypy..

Opublikowano (edytowane)

Alergicy tez nie mogą a teraz to 70 % Polaków to alergicy .

Dnia 12.12.2020 o 21:16, kewink napisał:

Czytałem artykuły w którym uspokajali, że po szczepieniach mogą pojawiać się informację o osobach które zmarły zwłaszcza w domach opieki. Ale żeby się tym nie przejmować bo to naturalne po prostu zmarli ze starości 🧐 Ale jak qr** umierali przed szczepieniami to nie starość to covid 😂

Zadaj sobie pytanie po co to jest ? .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

u nas mają prykaz by stosować tylko to na co ministerstwo łaskawie pozwoli inaczej ścignie ich prokurator z izby lekarskiej, cazus lekarza Huberta Czerniaka ściganego przez izbę lekarska za to że skutecznie próbuje leczyć ludzi

izba czuwa by było zgdonie z medycyną jedynie słuszną akademicką , wszystko co jest sprzeczne jest ścigane z urzędu , izba czuwa by pacjęci umierali zgodnie z przepisami , kto to widział by sie pacjet za szybko wyleczył

Edytowane przez Roman4321