Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

maseczka przed niczym nie chroni anie niczemu nie zapobiega i tyle ...sam szumowina to jasno wytłumaczył 😁

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Jak bym był policjantem to bym pałował za maseczki.

Zwłaszcza tych co noszą a są zdrowi. 

Zalecenia WHO nakazują a nie rozkazują pod groźbą kary noszenie osobom chorym i osobom zajmującymi się osobami chorymi. 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Zalecenie nie ustawa jakbyś nie wiedział.

dlatego  lepiej  i  wygodniej  ją  założyć  niż  szarpać  się  z Policją   czy  innymi  ludźmi  którzy  wierzą  w  magiczną  moc  maseczki  ze  szmatki 

Opublikowano

I utwierdzać tą ciemną masę w przekonaniu że to działa?

Mówię wprost że to jest jedna wielka ściema!!

Opublikowano

To prawda ja mam taką z filtrem hepa a takie ze szmaty to wiecie ale zawsze coś.

Tym gówniarzom w łbach się poprzewracało i tyle i powinni zpałowć tel wyczyścić i parę razy drzwi na głowie zamknąć i by nie brykali.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Denwer napisał:

Nic  trza  jechać  zapasy  narobić  do Lydla  i  Dino   bo od jutra  stan  wojenny  na obszarze  powiatu  :ph34r:

Absurd goni absurdy, ponieważ jeśli chojracy mówią o ograniczeniach czy ich braku to w pierwszej kolejności zamyka się sklepy- totalna masówka. Zatem te obostrzenia niech sobie w tyłek włożą. Stoję na swoim stanowisku od wiosny i zdania nie zmienię!!!!!!!

Ograniczenie dystrybucji alkoholu nie zapobiegną tragedią w domach.

Moje rodzeństwo w Norwegii/ Niderlandach normalnie pracowało, nie musieli nosić masek, było to dowolne, więc żyli bez strachu/normalnie.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

To prawda ja mam taką z filtrem hepa a takie ze szmaty to wiecie ale zawsze coś.... 

innego złapać. 🙃

@galan99 i z czego ty się tak cieszysz?

Opublikowano
9 minut temu, Denwer napisał:

dlatego  lepiej  i  wygodniej  ją  założyć  niż  szarpać  się  z Policją   czy  innymi  ludźmi  którzy  wierzą  w  magiczną  moc  maseczki  ze  szmatki 

Wystarczy szalikiem się opatulić; wchodząc do kościoła to prawie nie padłam z wrażenia, większość zakneblowana; na szczęście księża normalni, bo masek nie noszą.

Opublikowano (edytowane)

Możesz i majtkami jak zapomnisz szalika, co tam broszka zaraz się nie zaziębi, a nawet lepiej jak się przewietrzy trochę od tych ciasnych gaci teraz.   xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Ludzie poh***li z radości czy jak bo to robi się już wkur*****ce z tymi obostrzeniami. 

Wszędzie strefy srefy zakazy nakazy a markety luz blus i sandałki. 

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Tak takie majtki z uryną to nić przez nie nie przejdzie.:D

Ani smród też nie wyjdzie.   :P To pewnie dlatego to powiedzenie -kręci się jak smród po gaciach.   xD

Opublikowano

No tu masz rację. 

Skoro zakazali występów zwierząt w cyrku to trzeba znaleźć jakąś alternatywę. 😁

Opublikowano (edytowane)

Kłamstwo i tyle ta sytuacja z tą pandemią. Nie wiem kto tym steruje czy USA, czy Chiny czy Izrael ale mam nadzieją że ludzie winni wprowadzania tej paniki w Polsce zostaną ukarani jak kiedyś hitlerowcy w Norynberdze.  Jesienna fala zapowiadana od wiosny i zgodnie z planem jest. Straszą wynikami pozytywnych wyników na czerwonych paskach gdzie się da.

Dzień skazania kłamczyńskiego i vatowieckiego za 10 lat będzie świętem narodowym i dniem wolnym od pracy.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj byłem w innym mieście i wchodzę do sklepu a tam kolo macha jakimiś świecidełkami koło mnie i mówi nie masz wirusa możesz wejść i zdjąć maskę.:Dszczera prawda tak było.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Przecież mamy jesień sezon grypowy tylko cymbał za przeproszeniem jeszcze się nie kapnął że te testy na covid19 to są faktycznie na zwykłą grypę. 

Opublikowano
45 minut temu, witejus napisał:

ja bym pałował tych co wydają zakazy i nakazy bez sensu i logiki

Pałowanie to może i nie głupie odciążyło by administrację hehe. Za brak maski raz pałą przez grzbiet. Sęk w tym, ze wielu uważa te zarządzenia za niezasadne bo bez podstawy prawnej. Niedojdy z pisu nawet tego nie umieją załatwić jak trzeba.

Opublikowano
27 minut temu, Partyzant85 napisał:

Kłamstwo i tyle ta sytuacja z tą pandemią. Nie wiem kto tym steruje czy USA, czy Chiny czy Izrael ale mam nadzieją że ludzie winni wprowadzania tej paniki w Polsce zostaną ukarani jak kiedyś hitlerowcy w Norynberdze.  Jesienna fala zapowiadana od wiosny i zgodnie z planem jest. Straszą wynikami pozytywnych wyników na czerwonych paskach gdzie się da.

Dzień skazania kłamczyńskiego i vatowieckiego za 10 lat będzie świętem narodowym i dniem wolnym od pracy.

Nie wiem czy w ,,naszym" kraju ktokolwiek z polityków pójdzie siedzieć za swoje decyzje🤔 tylu już  było agentow, oskarżonych i dowodów a chodzą dalej i cieszą się wolnością😎

• Like 1
Opublikowano

Czas na opcję polityczną, która nie dogadywała się z radzieckimi i komuchami przy okrągłym stole.