Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak będzie coraz więcej i więcej i na świecie Korona się rozkręca na całego zaraz będzie dno w zakładach pracy pozamykają do połowy września i szkoły nie będzie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, asharot napisał:

Rząd apeluje o przestrzeganie reżimu sanitarnego na plaży, to po jakiego uja dali ten bon turystyczny ?😱

w góry jedź

Opublikowano

tyle ze w gorach jest jeszcze gorzej- przynajmniej tych turystycznych-na plaze masz wejsc w kazdej wsi po kilka-a szlakow turystycznych o wiele mniej.

siedzenie w pokoju na kompie i tv nad morze -juz to kilka razy przerabialem, w tamtym roku na poczatku lipca  w bialy dzien plaza w miedzyzdrojach byla praktycznie pusta, gdy na skali 8 to kazdy siedzi na tylku.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

a propo wyscigu pokoju w-tamta niedziele przejechal a w ta zmarla pierwsza osoba w gminie. przypadek ??

A na co zmarła 🤔 bo chyba nie na covid19. 

Opublikowano

gmina jest duza- pare cmentarzy jest wiec[az policze 5] nie wiem kto i na co, gdy pogrzeb bedzie w mojej parafii to sie dowiem. w piatek byl pogrzeb malzenstwa z krakowa zmarli w przeciagu 3 dni- 83 i 87 lat -moze tez wirus ?? troche dziwne ze tak obydwoje na raz. 

czy nadejdzie druga fala ??? najpierw 1 musi sie skonczyc 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

gmina jest duza- pare cmentarzy jest wiec[az policze 5] nie wiem kto i na co, gdy pogrzeb bedzie w mojej parafii to sie dowiem. w piatek byl pogrzeb malzenstwa z krakowa zmarli w przeciagu 3 dni- 83 i 87 lat -moze tez wirus ?? troche dziwne ze tak obydwoje na raz. 

czy nadejdzie druga fala ??? najpierw 1 musi sie skonczyc 🤣

Nie chodzi o skończenie 1 fali bo to trwa jest tylko poluzowanie ale teraz będzie bardziej restrykcje dociskane jak było w Kwietniu i nie tylko w Polsce w całej Europie .

Opublikowano

Robią ludzi w ciula z tym covid-em 19 po to aby mieć większą kontrolę i jak narazie to im się udaje ale jak prawda wyjdzie na jaw to dopiero będzie "San Escobar" czy jakoś tak. 

Opublikowano

znaczy dla ściemy ludzie umierają? ciekawe czy statystycznie jest więcej zgonów niż w innych latach?

Opublikowano
30 minut temu, pafnucy napisał:

znaczy dla ściemy ludzie umierają? ciekawe czy statystycznie jest więcej zgonów niż w innych latach?

Nie mogę znaleźć, gdzie to widziałam. To była odpowiedź MZ na czyjeś zapytanie, chyba posła. Ile było zgonów w pierwszym półroczu 2018, 2019 i 2020 roku z podziałem na miesiące. Z tego co pamiętam, to w 2018 i 2020 podobna ilość, w 2019 mniej. Jeszcze poszukam.