Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Tak mogło by być .

Jak ostatnio takiemu 8 latkowi zwróciłem uwagę żeby nie przeklinał i że jak jest u mnie w domu to ma się zachowywać tak jak ja chcę, to najpierw usłyszałem wiazanke od niego, a potem pretensje od jego matki, bo przecież on jest mały...

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, staszek131415 napisał:

Ale kto odbiera ?

A niemcy kiedy przestały sobie radzić?

A co czytać nie nauczyli? W poście @Ywa do którego się odniosłem cytując go wyraźnie napisane kto odbiera.

31 minut temu, witejus napisał:

pewnie mu o invitro chodzi

Pewnie tak skoro zryczałtowałem o tym tekst. Ale dwóch forumowiczów mamy takich rezolutnych.

11 minut temu, galan99 napisał:

A ma  3 już dorosłych i nie było problemu z wychowaniem .

Widzisz dałeś radę i bez 500 plus tak jak wielu ludzi kiedyś. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dałem radę ale była rozmowa rodzina , obiad przy jednym stole nie każdy z osobna gdzie popadnie .

Dodam ze bywało różnie i brakowało nie starczało na wszystko ale dzieci to podstawa przetrwania a nie tylko kasa na koncie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

A'propos miałem taką sytuację. Stoimy sobie z kolegą na parkingu, a tu jakiś malec wystawia w naszym kierunku język. No to mówię do niego; -Schowasz ten język, czy mam ci w tym pomóc itd. Ten, jak to usłyszał to dopiero wywalił ile natura dała. Kolega na to; -Nie mów do niego, bo go tylko nakręcasz, jak zobaczy, że nas to nie interesuje to przestanie. No i schował, ale już do końca siedział obrażony z założonymi rękoma i wydętą buzią. Jak wróciła jego mama, to się rozglądała wokół kto go skrzywdził. Udaliśmy, że nie mamy z tym nic wspólnego😅

• Haha 1
Opublikowano

ma ktos karte duzej rodziny oprocz mnie ??? nieraz ludzie mnie pytali czemu nie mam nowego samochodu czy ciagnika- odpowiedz bo mam dzieci w szkole😛...

ponad polowa dzieci wychowuje sie jako jedyne, do tego pary bezdzietne-tez pewnie niemaly procent i rodziny wielodzietne-prawdziwy szok 11 % -tyle procent rodzin ma troje i wiecej dzieci........

troje dzieci -dokladnie to dwoje i kawalek trzeciego- gwarantuje prosta nastepowalnosc pokolen , katastrofa demograficzna ktora nastapi juz niedlugo bedzie bezprecedensowa w historii...ci starcy ktorzy teraz nie umra w pandemii niedlugo beda musieli byc poddani eutanazji biernej[to juz sie dzieje] i czynnej co za kilkanascie lat bedzie norma tak jak na zachodzie-kto, po co i za co bedzie sie nimi opiekowal..

• Thanks 1
Opublikowano

Tak skończą się a młodzi w cale nie dostaną i tak powinno być skończyło by się pierdolenie młodych o życiu bo gówno wiedzą o nim powinni przeżyć wojnę tak jak nasi dziadkowie to by wiele zmieniło .

Sory ze tak ostro ale inaczej się nie da .

Opublikowano
3 godziny temu, Andpol napisał:

Dzieci od maleńkości do roboty trzeba przyzwyczajać i uczyć pracować to im na dobre wyjdzie?

A kto się będzie uczył, chcesz mieć społeczeństwo co tylko sierpem i młotem potrafią pracować ?

Opublikowano

Nie chodzi czy ciężko ale gadanie kiedyś tak było ale plucie na Polskę na swój dom jest wstrętne i obrzydliwe a młodzi tak robią bo myślą że za granicą dadzą wszystko jak się wyrzekniesz swego to i tam nie twoje jesteś w tedy nikim .

Opublikowano

wyjazdy zagraniczne do pracy tez swoje uświadomiły niektórym i wyrwały z zaściankowej mentalności że tylko to co u nas a gdzie indziej to źle i dopiero tam mlbo zyskali na mysleniu i wrócili i robili swoje, mogli sie wybić, zarobić pooddychac innym powietrzem

Opublikowano (edytowane)
Dnia 2.08.2020 o 11:48, jacus napisał:

ponad polowa dzieci wychowuje sie jako jedyne, do tego pary bezdzietne-tez pewnie niemaly procent i rodziny wielodzietne-prawdziwy szok 11 % -tyle procent rodzin ma troje i wiecej dzieci.

😅

Edytowane przez Winnetou
Opublikowano

ja tam grzeszylem i sie nie przejmuje😛, choc jak  moje babcie i dziakowie zyli to nie grzeszylem, chyba jeszcze za mlody bylem...

poczytajcie troche jak zachowuja sie mlode polski[w szczegolnosci] i polacy gdy wyjada z bogobojnej polski na dluzej za granice :D😍😛

Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:

myślą że za granicą dadzą wszystko jak się wyrzekniesz swego to i tam nie twoje jesteś w tedy nikim .

Nigdzie nic nie dadzą. W żadnym kraju nie DAJA. Jak państwo coś daje, to tylko redystrybuuje to, co wcześniej zabrało. 

A tak a propos zagranicy, to spośród znajomych że studiow, ci którzy wyjechali (głównie Anglia) i tam poszli do normalnej pracy, to żaden nie planuje wracać. Przez nornalna mam na myśli etat, nie dorywcza robotę.

Za to spośród rodziny, która w latach 90 wyjechała (głównie Kanada), to już inaczej to wygląda. Ale większość z nich to pracownicy bez wysokich kwalifikacji zawodowych. Wujek często kiedyś dzwonił jak sobie popił, to mówił wprost, że jakby przyszło mu drugi raz wyjeżdżać, to chyba już by się na to nie zdecydował. Argument właśnie był taki, że może i życie lepsze, prostsze, ale rodzina daleko, nie czuje się "u siebie". 

A bardziej e temacie, to wchodzę sobie na monsterka a tam

main_05znajd_r_nic_~1.jpg

main_01to_jest_wyp_aszczenie_na_miar_nas

main_04ameryki_nie_odkryli~1.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

ja tam grzeszylem i sie nie przejmuje

myślą to się nie liczy. :ph34r:

Opublikowano

nie bede czlowiekiem skromnym i napisze- mysla,slowem i uczynkiem😂, jako prawdziwy rolnik nie tylko oralem ,uprawiale i sialem ale i zniwo zbieralem po 9 miesiacach.

Opublikowano (edytowane)

będą paczec czy odkazacz się nie skończył 🤣

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, asharot napisał:

Mają być kontrole wesel, ciekawe gdzie znajdą takich odważnych urzędników co wejdą na salę po 22 🤣

Każdy dom weselny ma listę gości wiec w czym problem skontrolować .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, asharot napisał:

Mają być kontrole wesel, ciekawe gdzie znajdą takich odważnych urzędników co wejdą na salę po 22 🤣

Znajdą bez problemu, dotknij takiego na służbie, to odechce Ci się wesel do końca życia.:) A jak będzie więcej takich odważnych, to panna młoda raczej oczepin nie doczeka, bo będzie po weselu.  :D

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Na pewno nie będzie tak jak w marcu, żadnego państwa już na to nie stać, a szkoły? no cóż, są przy tym jeszcze oszczędności.