Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pomysł rządu PiS by wszyscy nosili maszeczki jest skandaliczny! Nasz towarzysz, Urban Jerzy, zasłużony członek PZPR, rzecznik stanu wojennego, w młodości nosił maseczki i gumki na uszach zrobiły spustoszenie w jego urodzie! Nie idźmy tą drogą! 😂😂

EVlDNL5XsAA1Gh-?format=jpg&name=900x900

Opublikowano

Tak sobie kiedyś myślałem, ile ja bym dał żeby urodzić się teraz. Technika, gry, samochody, rozwój.... Wiecie co? Nigdy nie chciałbym się urodzić teraz. Strach pomyśleć co będzie za pięć lat. Cieszę się że się urodziłem 30lat temu. Poważnie. Cieszę się że wakacje spędzałem w lesie, grając w piłkę, jeżdżąc na rowerze. Cieszę się że było jak było. Mimo że żyliśmy skromnie i nawet o grze teliwizyjnej mogłem zapomnieć, cieszę się z takiego dzieciństwa. Z wybitych zębów, podbitego oka, złamanej ręki, otarć ran ciężkich poniesionych w bitwach II wojny światowej stoczonej w lasach gdzie w ruch szły kamienie imitujące granaty. Z ran poniesionych podczas walk z Indianami. Cieszę się że chodziłem z kijem i biłem pokrzywy zamiast siedzieć tak jak teraz dzieciaki przed komputerem. Tak naprawdę moje dzieciństwo było ekstra. Naloty na sady gdzie adrenalina aż rozsadzała głowę, nocne łowienie ryb kilkanaście metrów od domu właściciela. To były emocje, człowiek siedział na czatach i nie wiedział czy reszta uciekła czy jeszcze łowi. To było życie. Za dziesięć lat możemy być świadkami wojny o wodę, walki z nowymi chorobami..... Co będą miały z tego dzieciaki urodzone teraz? Strach. I tyle.

• Like 1
Opublikowano

z kogo spisales ?? na slasku ten watek o bitwach II wojny jest ciekawy-wedlug ksiazeczek wojskowych dziadkow sie dzielicie ?? po jednej stonie gorole po drugiej hanysy ??

Opublikowano

nie mialem tyle szczescia co ty, tym bardziej ze najblizszy pgr to chyba na slasku byl....

kurna musze poszukac kominiarki-z mlodych lat zostala ,a nie pamietam czy ja wywalilem, sprezynowiec gdzies sie w szafie ukryty-dzieci sie bawily i trzeba bylo zabrac bo to nie zarty, szalika szkoda na maseczke...

SZALIK CRACOVIA NASZE ULICE, NASZE KAMIENICE- ŻYD - 7499549055 ...

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, racyl napisał:

A wrzuć jakieś foty jak  pupil TVN łaził ze swoją bandą po cmentarzu 

Edytowane przez Generał
Opublikowano (edytowane)

Jakoś żaden z nich nie dął się nagrać jak łamie przepisy sanepidu, widocznie nie czują sie bezkarni i szkoda im paru tysięcy na kary

EVlfYtuWAAAtRKQ?format=jpg&name=900x900

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Ten to u rachonia gościł regularnie ale musiał coś nie wygodnego powiedzieć jak inni komentarzy i go już w tvp nie ujrzysz 😂

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

Tak sobie kiedyś myślałem, ile ja bym dał żeby urodzić się teraz. Technika, gry, samochody, rozwój.... Wiecie co? Nigdy nie chciałbym się urodzić teraz. Strach pomyśleć co będzie za pięć lat. Cieszę się że się urodziłem 30lat temu. Poważnie. Cieszę się że wakacje spędzałem w lesie, grając w piłkę, jeżdżąc na rowerze. Cieszę się że było jak było. Mimo że żyliśmy skromnie i nawet o grze teliwizyjnej mogłem zapomnieć, cieszę się z takiego dzieciństwa. Z wybitych zębów, podbitego oka, złamanej ręki, otarć ran ciężkich poniesionych w bitwach II wojny światowej stoczonej w lasach gdzie w ruch szły kamienie imitujące granaty. Z ran poniesionych podczas walk z Indianami. Cieszę się że chodziłem z kijem i biłem pokrzywy zamiast siedzieć tak jak teraz dzieciaki przed komputerem. Tak naprawdę moje dzieciństwo było ekstra. Naloty na sady gdzie adrenalina aż rozsadzała głowę, nocne łowienie ryb kilkanaście metrów od domu właściciela. To były emocje, człowiek siedział na czatach i nie wiedział czy reszta uciekła czy jeszcze łowi. To było życie. Za dziesięć lat możemy być świadkami wojny o wodę, walki z nowymi chorobami..... teraz? Strach. I tyle.

Yyyyyyy Roman a to są na pewno Twoje wspomnienia? 🙄 A jak brałeś do niewoli Indiankę to nie była adrenalina, tylko testosteron.😂

Opublikowano
39 minut temu, racyl napisał:

Jakoś żaden z nich nie dął się nagrać jak łamie przepisy sanepidu, widocznie nie czują sie bezkarni i szkoda im paru tysięcy na kary

EVO4iTWU0AAfpM_?format=jpg&name=large

EVO4iSOU0AAMdAd?format=jpg&name=large

EVO4iSNUMAEwV0p?format=jpg&name=large

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

A ile osób tu na zdjęciu?🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Jak dowódca asysty widzi że idzie 3 osoby to powinien zabrać asystę żeby ich za dużo w jednym czasie nie było. Wyprowadzić chłopaków na fajkę żeby trzyosobowy tłum miał czas się rozejść.😂