Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

zawał może w każdym wieku dostać

59 minut temu, zetorlublin7341 napisał:

zawał nie wybiera. może być dziedziczny ale większość to stres i nerwy. a ile teraz odwali na zawał to ho ho ale napewno dużo, a przez blokowanie szpitali taki ktoś z lotu pójdzie do piachu

https://echodnia.eu/swietokrzyskie/nie-zyje-robert-kumor-sportowiec-i-milosnik-morsowania-z-piasecznej-gorki-trzy-miesiace-temu-odbyl-podroz-zycia/ar/c1-14887455

Wracając do głównego tematu. Pierwsze zgony szokowały, przy kolejnych ludzie zobojętnieją a czytając wypowiedzi już to zrobili.

Ten wirus jest przykładem,że zbrojenia mogą iść do lamusa. Wystarczy coś takiego nie dającego objawów i gotowe. A krajobraz pozostaje nie ruszony.

Opublikowano

Dysydent . Ty wnikliwy obserwator . Jak obstawiasz dalszy rozwój epidemii ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

To Grodzki ma odpowiadać za dorosłych ludzi co we Włoszech byli i kogoś zarazili? Może za wszystkich turystów co w tym sezonie narciarskim we Włoszech byli ma odpowiadać? Retoryka godna propagandy pisu. A co z Wosiem?

Ten z Gdańska głupio zrobił. Jeśli złamał kwarantannę powinien zostać ukarany. No i jeszcze raz powtórzę. Dlaczego wasza propaganda nie pokazuje wam Wosia? Mógł zarazić cały pisowski rząd. Narazić kraj na niepowetowane straty.

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Gdzie robił ? Takich idiotów powinno się izolować . Nie dość że łapówkaż , bo nawet się nie wypiera, to jeszcze poszedł na izbę przyjęć po powrocie z chorych już Włoch . Szczyt nieodpowiedzialności , delikatnie mówiąc .

Zapytaj go gdzie robił? Jako jedna z najważniejszych osób {jeśli piszesz o Grodzkim} w państwie mógł zrobić gdzie chciał. łapówek nikt mu nie udowodnił. Natomiast Karczewskiemu złamanie prawa udowodniono. Wirus go narazi ratuje, Nik kontroli nie prowadzi. Ale spokojnie wyjdzie.

Opublikowano

Tak se tłumacz . Ja zdania o Grodzkim nie zmienię . Większość widzi jaki to człowiek .

@Generał

Dlaczego nie ma płynu do dezynfekcji na stacji w Orlenie |?

9 minut temu, hubertuss napisał:

To Grodzki ma odpowiadać za dorosłych ludzi co we Włoszech byli i kogoś zarazili?

Fajnie by było jak by za swoje postępowanie odpowiadał . Za innych nie musi .

Opublikowano
dysydent napisał:

@zetorlublin7341 już nie będę cytował i tylko dodam że nawet lekarze dużo by dali aby odpowiedzieć na to pytanie i zapewne wiele pracy włożą aby odpowiedź znaleźć.
Jedna sprawa. te staystyki u nas to dopiero początek zachorowań umieranie przychodzi nieco później i porównywać będziemy mogli najwcześniej gdy u nas będzie dziennie tyle samo ozdrowieńców co nowych przypadków

myślę że najbliższy tydzień pokaże wszystko i sie okaże jak u nas jest naprawdę, ile będzie zmarłych i ile chorych

dsbh napisał:

1 godzinę temu, racyl napisał:

zawał może w każdym wieku dostać

59 minut temu, zetorlublin7341 napisał:

zawał nie wybiera. może być dziedziczny ale większość to stres i nerwy. a ile teraz odwali na zawał to ho ho ale napewno dużo, a przez blokowanie szpitali taki ktoś z lotu pójdzie do piachu

https://echodnia.eu/swietokrzyskie/nie-zyje-robert-kumor-sportowiec-i-milosnik-morsowania-z-piasecznej-gorki-trzy-miesiace-temu-odbyl-podroz-zycia/ar/c1-14887455

Wracając do głównego tematu. Pierwsze zgony szokowały, przy kolejnych ludzie zobojętnieją a czytając wypowiedzi już to zrobili.

Ten wirus jest przykładem,że zbrojenia mogą iść do lamusa. Wystarczy coś takiego nie dającego objawów i gotowe. A krajobraz pozostaje nie ruszony.

kolego jesteś w błędzie. poczytaj o działach harp, nawiasem wynalazek Tesli, czy jednak broń może iść do lamusa

Pafnucy napisał:

Dysydent . Ty wnikliwy obserwator . Jak obstawiasz dalszy rozwój epidemii ?

heh widziałem nawet że już u bukmacherów obstawiają ludzie co i jak będzie

Opublikowano

A babki nie ? Co to za durny termin ? Uważasz się za gorszego od innych że nazywasz się chłopkiem ?

Żartobliwie ludność wiejska 😊. A czy czuje się gorszy hmm 🤔

Opublikowano
41 minut temu, Pafnucy napisał:

Tak se tłumacz . Ja zdania o Grodzkim nie zmienię . Większość widzi jaki to człowiek .

@Generał

Dlaczego nie ma płynu do dezynfekcji na stacji w Orlenie |?

U mnie w okolicy był  dostępny 1osoba max 5litrów.  Może gdzie brakuje bo nie nadążają z produkcją.  

Opublikowano (edytowane)

Nie wydaje mi się że żartobliwie . Dla mnie to tak jak i Polaczek

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

co tam za plikasy dostała?

Nie wiem🤨 tejże puszka pandory chyba😅 nic takiego spoko😊

Okazuje się że lekarz dużo ludzi zaraził i dlatego mam tą kwarantanne, teraz lepiej w ogóle nie mieć potrzeby iść do lekarza. 

Edytowane przez tess
Opublikowano
54 minuty temu, dsbh napisał:

to tak ze wszystkim co nowe to budzi zainteresowanie a potem człowiek się oswaja

powiedz to pisowcom co chcieli najlepszy samolot itp

7 minut temu, Generał napisał:

U mnie w okolicy był  dostępny 1osoba max 5litrów.  Może gdzie brakuje bo nie nadążają z produkcją.  

to ty 4 razy latałeś po te swoje 20l 😂

za ile to 5l było

Opublikowano
53 minuty temu, hubertuss napisał:

To Grodzki ma odpowiadać za dorosłych ludzi co we Włoszech byli i kogoś zarazili? Może za wszystkich turystów co w tym sezonie narciarskim we Włoszech byli ma odpowiadać? Retoryka godna propagandy pisu. A co z Wosiem?

Ten z Gdańska głupio zrobił. Jeśli złamał kwarantannę powinien zostać ukarany. No i jeszcze raz powtórzę. Dlaczego wasza propaganda nie pokazuje wam Wosia? Mógł zarazić cały pisowski rząd. Narazić kraj na niepowetowane straty.

.

A gdzie ci napisałem że kopertnik ma odpowiadać za wszystkich co we Włoszech byli ???. Była tam pandemia rząd przestrzegał przed wyjazdem do Włoch a kopertnik i jego kumpel pielęgniarz i tak tam pojechali. Pech chciał że żona pielęgniarza się zaraziła  potem zaraziła pielęgniarza a on łaził do szpitala i zarażał dalej.

Z tego co wiem to minister Woś nie był we Włoszech   tylko zaraził się wykonując swoje obowiązki. 

Opublikowano
1 minutę temu, Generał napisał:

Z tego co wiem to minister Woś nie był we Włoszech   tylko zaraził się wykonując swoje obowiązki. 

to co był w lesie na grzybiarkach

Opublikowano (edytowane)

Ale za co ma odpowiadać? Nikogo nie zaraził w przeciwieństwie do Wosia. Który zaraził rodzinę i członków rządu. Zrobił głupio, że pojechał do Włoch ale konsekwencji tego wyjazdu nikt nie poniósł. Nie było poszkodowanych więc o co chodzi? Wasza propaganda zajmuje się Grodfzkim zamiast Wosiem. Gdyby Grodzki zaraził pisowski rząd to by dopiero było.

7 minut temu, Generał napisał:

A gdzie ci napisałem że kopertnik ma odpowiadać za wszystkich co we Włoszech byli ???. Była tam pandemia rząd przestrzegał przed wyjazdem do Włoch a kopertnik i jego kumpel pielęgniarz i tak tam pojechali. Pech chciał że żona pielęgniarza się zaraziła  potem zaraziła pielęgniarza a on łaził do szpitala i zarażał dalej.

Z tego co wiem to minister Woś nie był we Włoszech  tylko zaraził się wykonując swoje obowiązki. 

Co z tego gdzie się zaraził. Zarażał dalej w tym członków rządu. Jak byś się nie zorientował od długiego czasu wielu wykonuje obowiązki zdalnie. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Za to że jest nieodpowiedzialny i za to że przyjmował prezenty .

Opublikowano (edytowane)

Tego to nie wiem . A o tym już dużo opowiadało . Takie społeczne przyzwolenie . Bo wiadomo . trza dać przed zabiegiem ,a przynajmniej po .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, racyl napisał:

to co był w lesie na grzybiarkach

Podobno szatniarza widziano wczoraj w  Szczecinie jak wychodził z tego słynnego mieszkania Stanisława G. Co tam bez dopłat panie robiły wiele rzeczy🤣😂

13 minut temu, hubertuss napisał:

Co z tego gdzie się zaraził. Zarażał dalej w tym członków rządu. Jak byś się nie zorientował od długiego czasu wielu wykonuje obowiązki zdalnie. 

Może sobie tak tłumaczyć nieodpowiedzialność ludzi PO. Minister Woś  zaraził się prawie że na początku pandemi. 

Edytowane przez Generał
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Za to że jest nieodpowiedzialny i za to że przyjmował prezenty .

I czego nie siedzi ?, sa świadkowie w czym problem

Opublikowano

Bo za prezenty nie zamykają . Ale gdzie tu honor ? On się nawet nie wypiera . Zresztą wszyscy wiemy jak działają lekarze .

Opublikowano

Powiem wam, że dostałam tonik do picia z zawartością chininy, że niby pomaga ta chinina... coś mi się zdaje, że Trump miał dobre info o tym leku na malarię...ciekawe że tak ucichło o tym 

Opublikowano
2 minuty temu, Generał napisał:

Podobno szatniarza widziano wczoraj w  Szczecinie jak wychodził z tego słynnego mieszkania Stanisława G. Co tam bez dopłat panie robił 🤣😂

widocznie tego biznesu koronawirus tak łatwo na łopatki nie rozłoży 😂

Opublikowano
2 minuty temu, tess napisał:

Powiem wam, że dostałam tonik do picia z zawartością chininy, że niby pomaga ta chinina... coś mi się zdaje, że Trump miał dobre info o tym leku na malarię...ciekawe że tak ucichło o tym 

Witold  Gadowski wczoraj o tym  mówił