Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, WojciechFirus napisał:

ale patrząc z jednej stony to polska jest tym państwem gdzie koronivirus jeszcze się zbytnio nierozprzestrzenił na większą skalę, porównując do innych państ europy

Kurła dopiero się zaczyna, rozkręca. Jeszcze kilka dni byliśmy krajem wolnym, wczoraj 20, rano 40, teraz 70, jutro 300. Zobaczycie za rok, albo nie... Nie będzie agrofoto, yacentego, sumka, nic nie bedzie. I to nie są żadne strachy na lachy, tylko realna ocena rzeczywistości. 

Edytowane przez lemek
Opublikowano
8 minut temu, damianzbr napisał:

@mirro ciebie to państwo mocno musiało skrzywdzić w tej służbie że tak na ni teraz psy wieszasz jak byś chciał podreperować te swoje złamane ego :):P

Jedni poumierają drudzy się zestarzeją, no problem jak to mówią.

Pytanie miało brzmieć. Czy obecnie nie położyć priorytetu w wydatkach na ratowanie, wszelkimi dostępnymi środkami, swoich obywateli. Jako dostępne środki wskazuję miejsca które z mojego punktu widzenia można odpuścić. 
Mam trochę inną wrażliwość i moje poczucie humoru nie ma nic wspólnego z sytuacją którą opisuję. Tak mnie wyszkolono i jestem mojej Ojczyźnie za to wdzięczny. Ale wk***ia mnie podejście rządzących bo nigdy nie jest dobry dzień na umieranie. Nikt mnie nie skrzywdził a moje ego tłumione jest przez pokorę wobec śmierci. Cenię sobie życie, tak swoje jak i pozostałych obywateli mojego kraju a może nawet ich bardziej. Dlatego proszę bez wycieczek osobistych.

Opublikowano

Wystarczy zamknąć granice dla zwykłych ludzi, nawet nie towarów, no gdzie to żeby  tyle ludzi krążyło po świecie i roznosili wirusa gdzie się da. takie coś jest w życiu nie do ogarnięcia, bo to są setki tysięcy ludzi.

Opublikowano
6 minut temu, lemek napisał:

Kurła dopiero się zaczyna, rozkręca. Jeszcze kilka dni byliśmy krajem wolnym, wczoraj 20, rano 40, teraz 70, jutro 300. Zobaczycie za rok, albo nie... Nie będzie agrofoto, yacentego, sumka, nic nie bedzie. I to nie są żadne strachy na lachy, tylko realna ocena rzeczywistości. 

Ja będę . Ja zawsze jestem . :ph34r:

Opublikowano
lemek napisał:

12 minut temu, WojciechFirus napisał:

ale patrząc z jednej stony to polska jest tym państwem gdzie koronivirus jeszcze się zbytnio nierozprzestrzenił na większą skalę, porównując do innych państ europy

wtedy już nikomu bany nie będą potrzebne, będzie,,jaki tu spokój...,,

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale wizja

Dobrze że ja pod lasem i nie dojdzie to całe zamieszanie.

Pytanie czy piniędzy z banku wyjmować i gdzieś w fundamencie złożyć?

Nie wyciągaj, bo jak wy bogate powyciągata to nam biednym nie pozwolą zawiesić spłat kredytów :D 

Ale z drugiej str. jakby tak TVNowcy i POpaprańcy pochwycili ten temat i zasiali panikę w wyborczych, agorach faktach, KODach i sokachzburaka, że banki krajowe głównie spółdzielcze i PKO BP, bankrutują przez koronawirusa i aby szybko wyciągać kasiorę z kont to by debile jeszcze doprowadzili do upadku PL na czym jak wiemy im zależy nie od dzisiaj dnia.

Ale pewnie tego nie zrobią bo by poszło lawinowo i ze wszystkich banków zaczęli by ludzie wyciągać oszczędności i zbankrutowały czy zniknęły z PL rynku także te niemieckie  żydowskie.

Ale swoją drogą dobry sposób np. na taką ukrainę, rozsiać wirusa a później puścić plotkę że banki bankrutują i ludzie utracą oszczędności. Tyko zaraz czy na ukrainie ludzie mają oszczędności ??? hehe

Pewnie  nie mają i pewno bez aż takich poczynań sobie wezmą za darmo całą ukrainę zaczynając od kolei.

https://wyborcza.pl/7,155287,25626263,ukraina-odda-koleje-w-zarzad-deutsche-bahn.html

identycznie jak robili to w PL oPOpaprańcy od TUSKA.

Zdaje mi się że już tu w tamtym roku pisałem co się planuje na ukrinie. Sprywatyzować pocztę, bank ziemię i jak się okazuje teraz kolej.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, radekz200 napisał:

W naszym oddziale banku kasa już tylko na zamówienie, podobno tak ludzie kase wypłacają 

To też powinni ukrócić, i nie wypłacać ile kto chce, bo takie coś może rozłożyć banki, jak ludzie tacy cwani, to co będzie jak banki zażądałyby zwrotu kredytów natychmiast żeby wypłacać ludziom ich pieniądze.

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Buuuuuu🤣👻 wiem że wyciągają, wszystko robi się dramatyczne i to jest już problem, wszystkie branże dostają po... Dużo firm tego zwyczajnie nie podźwignie 😥 Trzeba przewartościować znowu plany, czy można w ogóle coś zaplanować? I jak tu pracować? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
10 minut temu, lemek napisał:

Bierz po pół xD

Opublikowano

Wszystko będzie działać moim zdaniem może nieco z utrudnieniami Ale nie ma obaw że wszystko nagle się zatrzyma w takich sytuacjach podstawa moim zdanien zapewnić ludziom jedzenie co widac po sklepach co najbardziej przeraza ludzi...głód.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, michalcium napisał:

Wszystko będzie działać moim zdaniem może nieco z utrudnieniami Ale nie ma obaw że wszystko nagle się zatrzyma w takich sytuacjach podstawa moim zdanien zapewnić ludziom jedzenie co widac po sklepach co najbardziej przeraza ludzi...głód.

Z jedzeniem to się nawet nie dziwię ludziom w mieście, no wszystko musi kupić, ale bez przesady, toż to nie wojna.

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, mirro napisał:

Pytanie miało brzmieć. Czy obecnie nie położyć priorytetu w wydatkach na ratowanie, wszelkimi dostępnymi środkami, swoich obywateli. Jako dostępne środki wskazuję miejsca które z mojego punktu widzenia można odpuścić. 
Mam trochę inną wrażliwość i moje poczucie humoru nie ma nic wspólnego z sytuacją którą opisuję. Tak mnie wyszkolono i jestem mojej Ojczyźnie za to wdzięczny. Ale wk***ia mnie podejście rządzących bo nigdy nie jest dobry dzień na umieranie. Nikt mnie nie skrzywdził a moje ego tłumione jest przez pokorę wobec śmierci. Cenię sobie życie, tak swoje jak i pozostałych obywateli mojego kraju a może nawet ich bardziej. Dlatego proszę bez wycieczek osobistych.

sarkazmy na temat umierających starych niemców a cenienie sobie życia przyznasz że jet dość zadziwiającym zestawieniem :P

No i skąd wiesz że obecnie nie jest priorytetem ratowanie i nie są kładzione wszelkie dostępne środki? Co ty byś chciał może płatną po 30zł/godz kwarantannę domową dla każdego?

Ja tam ponoć dostanę 80% podstawy od której opłacam ZUS a dziecko i tak już od 4 tyg. w domu z innych względów. Już mi biuro przysłało papierki do zgłoszenia. I mi to gra. Kredyty zawieszą, co mają jeszcze zrobić?

A może nie chodzi ci aby coś zrobili z korona, ważne aby przestali koapć mierzeję i CPK i będziesz wtedy szczęśliwy a korona to  tylko taka twoja wymówka pretekścik?

II przy okazji ustawę o sądach mogli by też oddać w ręce opozycji. No to by było dobre rozwiązanie, mata POpaprańcy zróbcie ustawę o sądach, a my będziemy walczyć z koronawirusem. Tak byś chciał co nie?

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Nie róbta może polityki tutaj . Mata inny temat . Tu się panikuje , a nie kłóci o dydrdymały !

Opublikowano

tym razem wieś lepiej sobie poradzi niż miasto. Mam swoje jajka, 50kg mąki zmielonej że swojej pszenicy, do tego swiniak w zamrazarce a w pownicy jeszcze ziemniaki z zeszłego roku więc spokojnie wytrzymam kilka ekstremalnych miesięcy gdyby naprawdę doszło do tego co we Włoszech się dzieje

Opublikowano

Trzeba się czym zająć aby nie osiwieć z tej paniki

Opublikowano

Dla rozluźnienia atmosfery, bo siekierę w powietrzu można czepnąć powiem co ostatni słyszałem.

Wchodzi kogut do łazienki......

a TAM zakręcone KURKI!!!

Opublikowano
13 minut temu, tess napisał:

Buuuuuu🤣👻 wiem że wyciągają, wszystko robi się dramatyczne i to jest już problem, wszystkie branże dostają po... Dużo firm tego zwyczajnie nie podźwignie 😥 Trzeba przewartościować znowu plany, czy można w ogóle coś zaplanować? I jak tu pracować? 

Jedne dostaną i to ostro, zwłaszcza gastronomiczne, turystyczne,  transport, i wszystkie które nie są artykułami pierwszej potrzeby, ale inne, np. handlowe żywnością, zbiją kokosy.

Opublikowano

Do KRUS też będziecie składać o zasiłek na dziecko poniżej 8 roku życia? Ale tam to chyba jakieś śmieszne kwoty macie w tym KRUS ? No i jak to jest gdy dzieci kilka a jeden rodzić w ZUS a drugi w KRUS. Zasiłek tylko dla jednego rodzica ? Ktoś się orientuje jak to wygląda w KRUS?

Opublikowano

Wiem😣 i co? To jest realny problem a nie kolejna korona 😶 która może nas zabije... Może zabić nas wszystko co chwilę... To ja nie rozumiem... Tego cudowania. 

4 minuty temu, Sean napisał:

Jedne dostaną i to ostro, zwłaszcza gastronomiczne, turystyczne,  transport, i wszystkie które nie są artykułami pierwszej potrzeby, ale inne, np. handlowe żywnością, zbiją kokosy.