Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hindi, zwykły urzędowy język. A już ucieszyłam się, że może  sanskryt. Galan może to boskie oczyszczenie.

साल 1720 में प्लेग महामारी ने दुनिया को घेरा
साल 1820 में कॉलरा का प्रकोप दुनिया पर दिखा
साल 1920 में स्पेनिश बीमारी लोगों पर कहर बनी
साल 2020 में कोरोना वायरस दुनिया के लिए चुनौती बना है
Epidemia dżumy ogarnęła świat w 1720 roku
Wybuch cholery w 1820 roku był widoczny na świecie
Hiszpańska choroba spustoszyła ludzi w 1920 roku
Wirus koronowy stanowi wyzwanie dla świata w 2020 roku
Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

mam tu tego gostka co już raz, któregoś dnia i co prawda trochę już nieaktualny komentarz subiektywny sytuacji ale na luzie i z paroma morałami, fajnymi epitetami a nawet dowiedziałem się co znaczy akronim PSL
bym nie wstawiał ale sam screen startowy już jest ciekawy

jeśli chcecie być wzorowymi kwarantannikami to polecam film "Łowca snów"  ;) 
pewnie jest na cda i to za darmochę ale nie sprawdzałem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, Ywa napisał:

Hindi, zwykły urzędowy język. A już ucieszyłam się, że może  sanskryt. Galan może to boskie oczyszczenie.

साल 1720 में प्लेग महामारी ने दुनिया को घेरा
साल 1820 में कॉलरा का प्रकोप दुनिया पर दिखा
साल 1920 में स्पेनिश बीमारी लोगों पर कहर बनी
साल 2020 में कोरोना वायरस दुनिया के लिए चुनौती बना है
Epidemia dżumy ogarnęła świat w 1720 roku
Wybuch cholery w 1820 roku był widoczny na świecie
Hiszpańska choroba spustoszyła ludzi w 1920 roku
Wirus koronowy stanowi wyzwanie dla świata w 2020 roku

wszystkie zdania się zaczynaja tak samo w hindi a po polsku jakoś każde inaczej szyk przestawny czy jak?

Opublikowano

Wczoraj zrobilem 260 km, ogolnie miasta i drogi puste wiec ludzie chyba wzieli do siebie to, oprocz Gostynia, tam chyba nic nie slyszeli park pełen ludzi,  dzieciaki na rowerach i deskorolkach w skate parku, druga grupka siedziala i na gitarze przy piwku grali... 

Opublikowano

Co @tess jak Ci się to podoba?  :P   mówiłaś że u nas to zamach na wolność, inni  ładnie proszą by zostać w domach.  :P

- Gdzie wy wszyscy k*** chodzicie? Wy i wasze psy, które muszą mieć zapalenie prostaty - tak do Włochów, którzy niepotrzebnie wychodzą z domów, zwrócił się burmistrz Gualdo Tadino (Umbria) Massimiliano Presciutti.

- Otrzymuję informacje, że niektórzy chcą robić imprezy z powodu zakończenia roku akademickiego. Wyślemy za wami karabinierów. Z miotaczami ognia - dodał prezydent Kampanii Vincenzo De Luca.

Opublikowano

Wczoraj rano wracałem drogą nr11 z Koszalin-Katowice (służbowo) mijałem dwa zestawy osobowy+przyczepa kampingowa, raczej ich nie kupili i nie wracali do domu bo mieli tablice OPO na autach

Opublikowano

Też zauważyłem że niektórzy jak zrobiło się trochę cieplej, zaczynają mieć wszystko w d*pie, żadnych skrupułów, zgłaszać  Policji takie przypadki, na puste łby innego wyjścia nie ma.

Opublikowano

Nie  Cieplej się ubiorą W  mojej okolicy kilka osób wróciło i choć nie obowiązywał ich jeszcze okres kwarantanny to i tak z rodzinami z własnej  woli siedzieli pozamykani i nie opuszczali podwórza przez 14 dni Czyli można ano można Tylko trochę odpowiedzialności

Opublikowano (edytowane)

A może faktycznie miotacze ognia by pomogły.    :P Ale żeby nie wzbudzać w nikim zbytniego ograniczenia wolności, proponuję metrowe pały i po plecach, "masaż" zrobi lepszą robotę.   :D

Edytowane przez Sean
Opublikowano
10 godzin temu, dysydent napisał:

mam tu tego gostka co już raz, któregoś dnia i co prawda trochę już nieaktualny komentarz subiektywny sytuacji ale na luzie i z paroma morałami, fajnymi epitetami a nawet dowiedziałem się co znaczy akronim PSL
bym nie wstawiał ale sam screen startowy już jest ciekawy

jeśli chcecie być wzorowymi kwarantannikami to polecam film "Łowca snów"  ;) 
pewnie jest na cda i to za darmochę ale nie sprawdzałem

Dysydent to Ty?

Opublikowano (edytowane)

Nie z wszystkim można się zgodzić, co nasz rząd zrobił ponadto co i tak zrobiły rządy na zachodzie, tyle że one zrobiły to o wiele za późno, gdzie tak wprowadzają zaraz stany wyjątkowe? wszyscy tak za stanem wyjątkowym, ja bym wprowadził jak tak wszyscy chcą, ale wtedy k**wa godzina policyjna, przepustki, wojsko na ulicach i pałami przez te głupie łby jak wyjdzie niepotrzebnie.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
11 godzin temu, Ywa napisał:

Ameryki nie odkrylisci. Kiedyś czytało się takie rzeczy w ksiązkach a dzis stopniowo uswiadomiają przez mas media, więc jak ładnie, że wszystko wiadomo. Pionki na szachownicy rozłożone, panowie rozgrywają partie a żyć i być szczęśliwym dalej trzeba.

Bardzo ładnie powiedziane🤔

Natomiast co do tych zapędów Seana do rządzenia światem i ludźmi cóż... Po ostatnich wydarzeniach mogę tylko stwierdzić, że bez powodu ktoś tego nie nazwał zamachem stanu😥 Mi się to nie podoba - bo wiem do czego to może doprowadzić, podobnie do tego co robi teraz ten wirus - tylko człowiek człowiekowi mógł zgotować taki los😥