Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, V12 napisał:

Co mało prawdopodobne ?? 

aby w polsce było 100% "wyszczepienia" teraz kto chciał się zaszczepić to sie zaszczepił czyli jakieś 60 procent. Chetnych jest coraz mniej nawet ktoś kto przyjął 2 dawke nie chetnie poszedł po 3 bo myśle że wiedzą co jest grane jak i dostają NOPy zreszta polacy po cięzkiej histori potrafią myśleć i nie są tacy "zepsuci" jak ten kapitalistyczny zachód...  myśle ze z czasem mogą nas zmusić ale trzeba być optymistą ;d 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Bercik92 napisał:

teraz kto chciał 

Dodaj , tez kto musiał , a idzie w złą strone bo  za kilka tyg sie wyjasni czy przymus w robocie u kogoś  stanie sie juz jawnym faktem , i jak wógole na to ludzie zareagują , ja sie moge temu przygladac po mam ten komfort że jestem na swoim , ale mysle że jak sie uda zmusic tych co robia u kogoś to przyjdzie kolej na każdego...

jak robisz u siebie w PL , to nie odczuwasz , ja wiem że sa zakłady pracy co już w czerwcu był przymus na zasadzie nie musisz tu pracować ... a jak juz robisz za granica albo kierowca po europie to juz wogole , znam kierowców co przeszło na kraj z tego powodu i tez takich co zmieniło pracę 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Dziś spotkałem znajomą która niedawno miała covida a nieszczepiona i nawet ciężko to przeszła bo nie wie co się z nią działo przez 3 dni, ale w rodzinie ma lekarza który załatwił jej tlen, leki i zabroni wzywać pogotowia. Bo stwierdził że jak trafi do szpitala to nie wiadomo czy wyjdzie o własnych siłach. A zaraziła się w pracy od osoby zaszprycowanej.

W Kanadzie już taka psychoza że uczą dzieci że jak spotkają kogoś nieszprycowanego mają uciekać i dzwonić na policję. 

• Like 2
Opublikowano
54 minuty temu, witejus napisał:

To co opisałeś to już jest mniej więcej w Australii i Austrii .

Ach ta zachodnia tolerancja, tam gdzie najwięcej "tolerancji" tam największy zamordyzm, 

Opublikowano

https://www.facebook.com/groups/665644510761381/posts/929887481003748/?__

IZRAEL POTWIERDZA: SZCZEPIENIA I ‘PASZPORTY’ TO PORAŻKA. Przepustki zdrowotne Covid nie służą żadnemu uzasadnionemu celowi, ponieważ zaszczepieni nie są chronieni przed infekcją, a dane pokazują, że w rzeczywistości zarażają się łatwiej niż ich niezaszczepieni odpowiednicy. Z jakiegoś powodu Omicron zdaje się szczególnie dotykać osoby zaszczepione. Ponieważ szczepionki są nieskuteczne przeciwko dominującemu wariantowi, należy zaprzestać tej kowidowej ‘inżynierii szczepień. Podawanie kolejnych dawek tych szczepionek – które, jak już wiemy, nie działają – jest bezsensowne i medycznie nieodpowiedzialne. Prosimy również o unieważnienie wszystkich kowidowych programów paszportowych. Przepustki zdrowotne Covid nie służą żadnemu uzasadnionemu celowi, ponieważ zaszczepieni nie są chronieni przed infekcją, a dane pokazują, że w rzeczywistości zarażają się łatwiej niż ich niezaszczepieni odpowiednicy. Z jakiegoś powodu Omicron zdaje się szczególnie dotykać osoby zaszczepione. „Najważniejsze jest to, że szczepionka jest świetna przeciwko [wariantom] alfa i delta, a wobec Omicrona już nie jest wystarczająco dobra” – powiedział prof. Gili Regev-Yochay, 

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, terminator1000 napisał:

W Kanadzie już taka psychoza że uczą dzieci że jak spotkają kogoś nieszprycowanego mają uciekać i dzwonić na policję. 

To tam  nieszczepieni są oznakowani opaską na rękawie jak Żydzi za Niemca?

• Sad 1
Opublikowano
28 minut temu, V12 napisał:

idzie w złą strone bo  za kilka tyg sie wyjasni czy przymus 

Formalnie to nie takie proste bo rozporządzeniem nie mogą ustawić przymus dla choroby która nie jest wpisana do rejestru chorób zakaźnych nie był nawet składany za wczasy wniosek do GiS. 😏 Druga rzecz to jest formalnie eksperyment medyczny i ciekaw jestem czy jak będzie ten rzekomy przymus to trzeba będzie podpisać papier że bierzesz to dobrowolnie? 😂 

Opublikowano (edytowane)

, wiec poczytaj że sie szykuje ustawa... dlatego przyszłe tygodnie beda kluczowe , a nawet jak to pójdzie to jak ludzie do tego podejdą ...

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 minuty temu, Bercik92 napisał:

Formalnie to nie takie proste bo rozporządzeniem nie mogą ustawić przymus dla choroby która nie jest wpisana do rejestru chorób zakaźnych nie był nawet składany za wczasy wniosek do GiS. 😏 Druga rzecz to jest formalnie eksperyment medyczny i ciekaw jestem czy jak będzie ten rzekomy przymus to trzeba będzie podpisać papier że bierzesz to dobrowolnie? 😂 

Chłopie nie takie rzeczy w Polsce przechodzą i władza się nawet konstytucją nie przejmuje 🤭

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

Po Niedzieli w Anglii znoszą paszporty covidowe nie będzie już kontroli do restauracji i tym podobnych .

kuffa Galan , tam jest wyszpr... odpowiednia ilosc osób... kumasz już ???  , to zmienia postać rzeczy 

Edytowane przez V12
Opublikowano

@jacus widzisz tyle wypocin a i tak nikt niechce z Tobą gadać 9_9 może lustro postaw przed sobą lub odpal kamerkę jeśli posiadasz i porozmawiaj ze swoim najlepszym przyjacielem :P on Ciebie zapewne wysłucha i zrozumie

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

O czym z nim gadać jak on wszystkie rozumy pozjadał.I nie wiadomo o co mu chodzi ,sam nieszczepiony a wszystkich lży od szurów,foliarzy i co tylko ślina przyniesie

Edytowane przez witejus
  • Like 4
Opublikowano
13 godzin temu, terminator1000 napisał:

Niedługo Kanada będzie z głodu padała, bo zabronili kierowcą z USA bez szprycy wjeżdżać do nich i już brakuje niektórej żywności w marketach. 

Przestań powielać bzdury, powyżej masz nagranie polskiego kierowcy który tam jeździ