Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Ywa napisał:

więc przydałoby mi się znowu odchorować, aby wzmocnić  organizm 👌

no życzę spełnienia marzeń.

za***ista logika.

Opublikowano
13 minut temu, Winnetou napisał:

Ty tu nie mędrkuj bo żadnym autorytetem nie jesteś. 

Same światłe umysły na forum, co jeden to mądrzejszy😂

Prześledzcie sobie komentarze kolegi @Roki212. Na początku, był gotów nawet policję bić, gdy go dopadło, dalej uparcie twierdził, że grypa. Jak stracił smak zaczął mieć wątpliwości. Niedawno, miał pretensje do ludzi, że chodzą i zarażają czując objawy. Teraz pewnie dalej będzie pisał farmazony typu; że szczepionka to chipy i zmowa możnych tego świata i PIS i koci prezes, ale najważniejsze, że się pośmiałem jak skruszał w międzyczasie. Tak na marginesie - u mnie jak dotąd odpukać nikt  tego przeszedł, choć obie rodziny sąsiadów były zakażone. 

Skąd masz pewność  ze nie mieliście kontaktu? Masz jakiegoś uczciwego wirusologa w rodzinie🤔  

Niektórzy to chyba nadal myślą  że covid to od nietoperza czy jakiegoś innego gada, samo wyszło u Chińczykow😎

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Ywa napisał:

Myślę, że przechodziłam w lutym  i to nie straszny powód do płaczu jak w propagandzie tv; następny fajny okres luty/marzec więc przydałoby mi się znowu odchorować, aby wzmocnić  organizm 👌

Tu przydałby się wzmocniony przekaz prosto z ambony dla wiary w cud szczepionki

Nie mądruj się

Znam osoby co przeszly jak katar

I znam osoby zdrowe były jak kamień a dzis w ziemi zakopane.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Iwonko, może i przechodziłaś, choć wątpię, aby w lutym już był w Polsce. Ten wirus, tym różni się od grypy, że o ile grypę wszyscy przechodzą podobnie, to tu można bezobjawowo lub umrzeć w męczarniach. Przykładowo; jedni sąsiedzi, dalej ignorują, bo dwoje ludzi od nich miało lżejsze objawy, reszta bezobjawowo. Natomiast u tych drugich mąż był w ciężkim stanie, żona już trochę lżej przechodziła, choć odczuła porządnie (jak mówi) , natomiast dzieci (czwórka) zdrowo hasały po podwórku

No i charakterystyczny objaw utrata smaku u węchu, co przy grypie raczej nie występuje 

@GRZES1545 Pewności nie mam, ale nikt w tym roku nie miał u mnie nawet kataru, więc można przypuszczać... raczej😏

Edytowane przez Winnetou
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Winnetou napisał:

teraz pewnie dalej będzie pisał farmazony typu; że szczepionka to chipy i zmowa możnych tego świata i PIS i koci prezes, ale najważniejsze, że się pośmiałem jak skruszał w międzyczasie.

Wino tu wino tam gdzie pisałem że szczepionka to chipy i jakaś zmowa ??? jeszcze się nie obudziłeś ze snu to se właśnie kawę jebnij albo tam czym innym w pewną część ciała B| zawsze odnośnie szczepionki pisałem że nie została przebadana i mogą występować jakies skutki uboczne temu na chwilę obecną jestem przeciw... więc mitomanie jak już coś piszesz chcąc zabłysnąć to pisz choć prawdę a nie zmyślasz :) 

i rozczaruje nie skruszałem 9_9 bo niby czemu... jak pamiętam nie pisałem nigdzie że wirusa brak tyle że panikę nakręcają strasząc ludzi, jak robili mi test i jak go robili to miałem wątpliwości co do wyniku tym bardziej że złe samopoczucie czy człowiek jak rozjechany to równoznacznie grypa mogła być wiem bo kiedyś miałem i objawy niczym się nie różniły temu na to stawiałem tym bardziej że jak już objawy grypowe minęły było lepiej i wtedy pojawiła się dopiero utrata węchu i smaku więc wtedy zmieniłem zdanie że to nie grypa no i przy czym miałem niby skruszeć 9_9 

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No i już masz parę złotych w kieszeni, nie musisz wydawać na kawę.

Dokładnie nie muszę wydawać na kawę to teraz herbata czy tam browar czasem czyli  w kieszeni pusto :P 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
16 minut temu, Ywa napisał:

Myślę, że przechodziłam w lutym  i to nie straszny powód do płaczu jak w propagandzie tv; następny fajny okres luty/marzec więc przydałoby mi się znowu odchorować, aby wzmocnić  organizm 👌

Ja też w lutym zachorowałem na najgorsze dziadostwo w życiu, ale czy to był Covid czy jakaś zmutowana grypa to nie wiem, i się raczej nie dowiem. 

Opublikowano (edytowane)

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jgh.14936?af=R&fbclid=IwAR3Qygl2j0TbdP-M-QJSze2DrX3lH5vHBV8bBu7qw0GWoUkQbFKkRqpYYoo

To wszystko dziwne jest i to bardzo dziwne .

Cejrowski: W tym chodzi o przejęcie majątku przedsiębiorców przez korporacje .

Wojciech Cejrowski w najnowszym odcinku „Studio Dziki Zachód” w Radio Wnet skomentował obecną sytuację gospodarczą na świecie. Zdaniem publicysty mamy do czynienia z zabijaniem klasy średniej i małych przedsiębiorców, których majątki – dzięki interwencji państwa – będą przejmować globalne korporacje.

W Polsce od kilku miesięcy mamy faktyczny lockdown i wielu przedsiębiorców nie może prowadzić działalności. Jednak jeszcze nie wszyscy zbankrutowali, po Świętach Bożego Narodzenia czeka nas „Narodowa Kwarantanna”, czyli pełny lockdown 2.0.

Minister Zdrowia Adam Niedzielski ogłaszając tę decyzję wymieniał kraje, które zdecydowały się na podobny krok i faktycznie ma rację – zdecydowana większość państw rozwiniętych zabija obecnie swą przedsiębiorczość i klasę średnią .

Ułatwiać zamiast przeszkadzać

– W sytuacji kryzysu powinniśmy ułatwiać biurokratycznie wszelką działalność gospodarczą, żeby jakąkolwiek działalność gospodarczą w Polsce ocalić. Chyba, że nie jest naszym celem nie jest ocalenie klasy średniej, a moim zdaniem nie jest – ocenił Cejrowski.

Krzysztof Skowroński zapytał, co zatem jest celem. – W tym COVIDzie chodzi o przejęcie majątku przez dużych, czyli małe firmy uduszą się i znikną i w to miejsce – odparł publicysta.

– Mały fryzjer prowadzący zakład, mała restauracja rodzinna, która gdzieś w Krakowie miała wynajęty kawałek posesji. Ponieważ są pojedynczy bronili się na rynku przez wiele lat, czasami dziesięcioleci – czy to fryzjer, restauracja, szewc czy kosmetyczka – dodał.

– Teraz ten mały zakład pada i co w to miejsce wchodzi? Korporacja prowadząca cokolwiek, która nie mogła wejść w posiadanie dobrej lokalizacji. Nagle pojawiają dobre miejscówki do wzięcia i nagle pojawiają się sieciówki fryzjerskie .

Efekt interwencji państwa

– To co zdarzyło się w korporacjach to jest coś nienaturalnego, coś takiego się w czasie wojny dzieje. Jest klasa miliarderów w Ameryce i miliarderzy powiększyli w czasie roku 2020 swój majątek o 30 procent – wskazuje.

– Żaden biznes prowadzony w kapitalistycznych warunkach nie daje takiego przebicia – dodaje. – To nie jest naturalne zjawisko, ono wynika z tego, że padają różne rzeczy, a ci bogaci przejmują te różne rzeczy.

Jako jeszcze bardziej radykalny przykład Wojciech Cejrowski podał firmę Amazon, która w ciągu roku zdublowała swój majątek. – To jest zjawisko wymuszone przez te działania polityczne, zwane COVID-em – podsumowuje publicysta.

https://nczas.com/2020/12/19/cejrowski-w-tym-covidzie-chodzi-o-przejecie-majatku-przedsiebiorcow-przez-korporacje/?fbclid=IwAR2v_SV4sFLq-V2vcHNR7oJzDicqobHVBxbkIykmHMPEXzUH-f0an6_MBII

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
59 minut temu, Ywa napisał:

Z tego co słyszałem od kilku już osób można się ponownie zarazić, także wszystko przed Tobą, czego Ci nie życzę.

51 minut temu, GRZES1545 napisał:

Niektórzy to chyba nadal myślą  że covid to od nietoperza czy jakiegoś innego gada, samo wyszło u Chińczykow😎

Bo widzisz nietoperze są na świecie od roku a wirus był już wcześniej, tylko nie wiedział kiedy się ujawnić. Do takiego wniosku można dojść przeglądając portale i czytając co niektóre komentarze.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Ja też w lutym zachorowałem na najgorsze dziadostwo w życiu, ale czy to był Covid czy jakaś zmutowana grypa to nie wiem, i się raczej nie dowiem. 

U mnie podobnie, pierwsze żona, później córka w szpitalu wylądowała i w międzyczasie ja jak żona z córką w szpitalu była, jak mnie w nocy kaszel łapnął to myślałem że wnętrzności wykaszlam na zewnątrz, ponad godzinę męczył bez przerwy, pojechałem na pogotowie w nocy bo myślałem że się uduszę.

• Sad 1
Opublikowano
Winnetou napisał:

Iwonko, może i przechodziłaś, choć wątpię, aby w lutym już był w Polsce. Ten wirus, tym różni się od grypy, że o ile grypę wszyscy przechodzą podobnie, to tu można bezobjawowo lub umrzeć w męczarniach. Przykładowo; jedni sąsiedzi, dalej ignorują, bo dwoje ludzi od nich miało lżejsze objawy, reszta bezobjawowo. Natomiast u tych drugich mąż był w ciężkim stanie, żona już trochę lżej przechodziła, choć odczuła porządnie (jak mówi) , natomiast dzieci (czwórka) zdrowo hasały po podwórku

nie rozumiem ludzi którzy nie wierzą. to kurestwo w 99proc nic ci nie zrobi jak jesteś zdrowy. ale jak ktoś choruje to dobija.

Opublikowano (edytowane)

Zdrowych też potrafi zabić, ale jak ktoś ma współistniejące to masakra. Dlatego martwię się o mamę. Ma POChP zdiagnozowaną od lat, ale normalnie funkcjonuje. Nie pomaga mi w gospodarstwie, bo nie ma takiej potrzeby i  stara się unikać kurzu, to jednak nie ma raczej szans przeżyć

Nas w 2019 przełom marca/kwietnia wszystkich położyło. A to wszystko dlatego, że miałem głupi zwyczaj wychodzić  na chwilę w t- shircie. Jak ludzie dzwonili, żeby wniosek zrobić, to nikt nie miał siły, żeby choć przez drzwi porozmawiać. Sklepowa jedzenie kładła na wycieraczkę, a żona na czworakach szła😂. Dobrze, że babcia w osobnym domu, to choć krówki oporządziła

Edytowane przez Winnetou
Opublikowano (edytowane)

Na stronie Wiley Online Library pojawiła się szokująca informacja o tym, że znany w mediach prof. Krzysztof Simon w listopadzie 2019 roku brał pieniądze na sfinansowanie badań m.in od Pfizera.

Nazwisko naukowca znalazło się na specjalnej liście na stronie Wiley Online Library. Medyk słynie ze swoich kontrowersyjnych wypowiedzi w temacie zdrowia i szczepionek na koronawirusa. Do tej pory w mocnym tonie próbował przekonać Polaków do ich przyjęcia. Okazuje się jednak, że jego zdeterminowane zachowanie mogło mieć w dużej mierze podłoże finansowe.

Z informacji umieszczonych na stronie wynika, że prof. Simon otrzymał doradztwo od: AbbVie, Gilead, Merck, Alfa-Wassermann, Novartis, Lilly i Bayer, jak również finansowanie badań od: AbbVie, Allergan, Bayer, EISAI, Gilead, Intercept oraz Pfizer.

Jak ktoś płaci grupą kasę to i gówno powie że i gówno dobre jest by tylko się sprzedało .

Nie zaszczepię się dopóki nie będzie odszkodowań”. Poseł stawia warunki

Jarosław Sachajko, poseł wywodzący się z Kukiz’15 niedawno wygrał walkę z COVID-19, teraz oświadczył że nie zaszczepi się. Podał powody.

https://onpress.pl/2020/12/20/sachajko-covid-19/?fbclid=IwAR1-pU44Xt8DkITM7jcaHzOR74XbruRJpnGAk7ch3utpOMVBq_OGAAcNR5k

Edytowane przez galan99
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, niesmiertelny88 napisał:

mnie nie rusza i dziękuję Bogu że tak jest. a może dlatego że się odkażam 🤣🤣🤣

Bug odķarzanie taki Nick i co więcej potrzebne.👍

Opublikowano
1 minutę temu, Dariowola napisał:

Bug

a co rzeka ma do tego?

Opublikowano

Przemysław Czarnek ma informację dla nauczycieli. Zapowiada, kiedy uda się ich zaszczepić .

Przemysław Czarnek, szef resortu edukacji i nauki, zapowiedział, że szczepienia nauczycieli przeciw COVID-19 powinny rozpocząć się już w lutym lub w marcu. Przypomniał też, że są one dobrowolne.

Mam nadzieję, że luty, marzec to będzie czas, gdy wszyscy nauczyciele, którzy będą chcieli się zaszczepić przeciwko COVID-19, będą zaszczepieni – powiedział minister edukacji i nauki na antenie Radia Maryja i Telewizji Trwam w programie "Rozmowy niedokończone".

Dodał też, że "wszyscy" oznacza wszyscy ci, którzy zgłoszą się do szczepień, ponieważ będą one dobrowolne. Przemysław Czarnek podkreślił, że szczepienia nauczycieli w Narodowym Programie Szczepień zaplanowano zaraz po grupie zero, czyli po medykach i pracownikach szpitali, którzy mają bezpośredni kontakt z zakażonymi koronawirusem i są najbardziej narażeni.

https://natemat.pl/331335,kiedy-szczepienia-nauczycieli-przemyslaw-czarnek-zapowiada-termin?fbclid=IwAR0OEXy_2GBS2hlbYjLbt_-H3xDXT5RG9n2DFa5V8DK2zEEBwQRO6IcUxB4

Opublikowano

@galan99 To normalne, że każdy stara się wykorzystać trudną sytuację i to nie działania polityczne zwane covidem jak piszesz tylko działania polityczne wymuszone przez covid doprowadzają do różnych sytuacji. Sam napisałem kiedyś najlepiej kartkóweczkę w klasie (jedyny raz) , tylko dlatego, że rozpętała się straszna burza, a ja siedziałem przy oknie. Wychowawczyni po każdym grzmocie aż podskakiwała z okrzykiem Jezus Maryja. Widząc jej przerażenie zeszyt na ławkę i poprzepisywałem jak leci. Nawet tu na forum  były już user chwalił się jak dostał postojowe na pracowników i kasę zostawił dla siebie, bo firma funkcjonowała normalnie. Na pytanie jak to zrobił, odpowiedział, że legalnie, ale już nie potrafił uzasadnić

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

bo z ludzi robią Baranów a wiedząc że jeden baran jak pójdzie to i reszta zanim poleci .

Kupel jest teraz w Szwecji pracuje na budowie Firma Polska nic  się nie dzieje  Kuzyn wrócił z Anglii na święta nic takiego się nie dzieje tylko szczepić na tym zależy .

Problem rządu Niemiec w sprawie szczepień na koronawirusa

Według różnych sondaży, od 30 proc. do 50 proc. Niemców nie chce zaszczepić się na COVID-19. To poważny problem dla niemieckiego rządu. Według ekspertów, skuteczna walka z pandemią koronawirusa wymaga wyszczepienia 60-70 proc. populacji.

Szybko i szybko by zaszczepić jest pytanie że coś nie tak z tą szczepionką że tak szybko .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Winnetou napisał:

@galan99 To normalne, że każdy stara się wykorzystać trudną sytuację i to nie działania polityczne zwane covidem jak piszesz tylko działania polityczne wymuszone przez covid doprowadzają do różnych sytuacji. Sam napisałem kiedyś najlepiej kartkóweczkę w klasie (jedyny raz) , tylko dlatego, że rozpętała się straszna burza, a ja siedziałem przy oknie. Wychowawczyni po każdym grzmocie aż podskakiwała z okrzykiem Jezus Maryja. Widząc jej przerażenie zeszyt na ławkę i poprzepisywałem jak leci. Nawet tu na forum  były już user chwalił się jak dostał postojowe na pracowników i kasę zostawił dla siebie, bo firma funkcjonowała normalnie. Na pytanie jak to zrobił, odpowiedział, że legalnie, ale już nie potrafił uzasadnić

Damiano? Coś wyciszył sie ostatnio czyżby musiał zwracać kovidowe🤔 A czy zrobił to legalnie to... nie będę  komentował😎

Opublikowano
Dariowola napisał:

1 godzinę temu, niesmiertelny88 napisał:

mnie nie rusza i dziękuję Bogu że tak jest. a może dlatego że się odkażam 🤣🤣🤣

Bug odķarzanie taki Nick i co więcej potrzebne.👍

Bóg czy bug czy buk