Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Sean napisał:

To też mają siedzieć w domach, nie da się wszystkich zbadać, a to i tak nic by nie dało, bo po badaniu polezie gdzieś i zaraz się zarazi.

O to właśnie mi chodzi. Żeby stosować się do zaleceń i  w domach siedzieć. Nawet jak jesteś chory, to zarazisz "tylko" domowników, a nie pół osiedla. A badania powinny być robione osobom, które mają objawy, albo jest pewność że miały kontakt z kimś zarażonym. 

Opublikowano

Wyrzucił bym zdjęcie koronowirusa ,Ale po 22 jak dzieci pójdą spać:ph34r:

Tylko nie wiem co na to powie moderator 😏

Opublikowano

No tego się obawiam że całkiem ustną ,bana to bym jeszcze zrozumiał😏

Opublikowano

Hi hi . Wesoła masz koleżankę . Weź to usuń , bo wstawienictwo Ci może nie pomóc .

Opublikowano (edytowane)

@Ursus932 jak usuniesz i będą pytać co to było to odpisuj jak Kwinto - "trzeba było uważać"
no i z tym "uważaniem" to w innym znaczeniu ma to złe strony w tym przypadku bo trzeba potrójnie
przeje..ne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
tess napisał:

Powinni całkiem zamknąć podobnie jak wszystkie urzędy, wiem, że to ,,dom Boży'',jednak powinni.

U nas od jutra zamknięte.

Opublikowano

jeszcze nie Mam pytanie do mądrzejszych ode mnie czy jak ktoś wraca z zagranicy i ma kwarantanne w domu to żona z dziećmi która też tam mieszka też ma siedzieć i nie wychodzić ? bo jeżeli mogą funkcjonować normalnie a powracający jest dodatni to jego rodzina rozniesie tegoż wirusa 

Opublikowano (edytowane)

Musiałby być od nich odizolowany całkowicie, a to jest dosyć trudne, osobna łazienka, jak sobie poradzić z naczyniami po nim. skoro mają jakikolwiek kontakt to niestety ale reszta rodziny też ma kwarantannę, w przeciwnym razie nie ma to sensu, jakiś sportowiec się wypowiadał że siedzi zamknięty w pokoju, już to widzę,   :D  musieliby reszta rodziny chodzić w kombinezonach jak w szpitalach, do kitu z taką kwarantanną jak reszta rodziny jej nie ma.

26 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

jeszcze nie Mam pytanie do mądrzejszych ode mnie czy jak ktoś wraca z zagranicy i ma kwarantanne w domu to żona z dziećmi która też tam mieszka też ma siedzieć i nie wychodzić ? bo jeżeli mogą funkcjonować normalnie a powracający jest dodatni to jego rodzina rozniesie tegoż wirusa 

Edytowane przez Sean
Opublikowano

I to jest najskuteczniejsza porada, unikać jakichkolwiek zbędnych kontaktów, powtarzam ZBĘDNYCH, co nie znaczy że wszystkich, bo to oczywiście nieuniknione.