Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
leszek1000 napisał:

Trzeba osoby temat założyć o Religi. A teraz proponuje pomodlić się za Paulinę 😅

A teraz pytanie jak długo to może potrwać. bo może się okazać że to się przedłuży 

Jak pójdę do kościoła to odmówię za nią zdrowaśkę i ofiarę na tacę dam podwójna😀

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, karol6130 napisał:

W transporcie coś się zmieniło u ciebie względem tego wirusa? 

Co do tego kto wywołał to stawiał bym na chiny, wojna handlowa z Ameryką, plus trochę ograniczenie populacji. 

U mnie nic. Ale ponoć Italia stoi zakorkowana, ruch jednym pasem i wszystkich badają. Korki po 20 km.

Bardziej po d. dostaje transport osobowy. A u mnie to nawet bym powiedział że wzmożona ilość zleceń. Ale to też okres przedświąteczny i dziek kobiet był to trzeba dużo chłodni aby kwiaty zwieźć z NL. Zawsze w okolicach 8 marca i przed świętami się rozkręca ruch w branży po styczniowym zastoju więc nie wiem czy to na pewno przez wirusa, czy porostu jak co roku.

1 godzinę temu, michalcium napisał:

@damianzbr mówisz o innych że poddali się manipulacji a sam wymyślasz teorie spiskowe i zamieszczasz na publicznym forum znajdą się tacy co w to uwierzą będą to powtarzać dalej 

Napisałem że są to moje przypuszczenia więc sam nie dają gwarancji że tak jest, nie potwierdzam tego na 100% że tak jest.

Po po prostu tak sądzę, ale mogę się mylić.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Zamiast się za mnie w kościele modlić proponuję poczytać Pismo Święte w domu z rodziną 🤷‍♀️ 

Opublikowano

Targi, rynki, jarmaki, jak to u nas nazywają w okolicy, są odwołane. 

Opublikowano

No ale do PL spożywki aż tak dużo nie idzie. Spożywkę to z PL się wywozi. A do PL przemysłówka idzie. Więc fabryki na razie działają więc i towar zamawiają na produkcję.

Ale że co święto dyszla w Łukowie odwołali dzisiaj?

Opublikowano

No że odwołali. 

Wczoraj że pod Kauflandem nie było ani jednego wózka, a ludzie na drodze parkowali.

W łukowie w szpitalu podobno 3 próby pobrali i wyszło że brak wirusa.

Opublikowano
59 minut temu, marulekk napisał:

to wszystkie osoby z Bełżyc, przez tego starszego pana co 1,5tygodnia paradował w pracy i po ulicach Niedzrzwicy i Bełżyc . Ten jego synek co wrocił z Włoch i zataił to powonien ponieść konsekwencje

Na ten mecz poleciało około 15 osób z Niedrzwicy, Bełżyc, Radawca, Radawczyka i okolic. Jeżeli myślisz że wszyscy zgłosili się z informacją gdzie byli to się głęboko mylisz. Ta cała ekipa powinna być już dawno uziemiona, ale mamy państwo z dykty. Czyli nikt już dawno nie panował nad tematem ponieważ ważniejsze było zapobieganie panice, która i tak wybuchła. 

Opublikowano
9 godzin temu, damianzbr napisał:

A no i 10 min mojej nie aktywności na AF i po powrocie na zakładkę z AF już jestem wylogowany

Też to przeszłam i pomógł reset przeglądarki.

10 godzin temu, damianzbr napisał:

We Włoszech liczba ofiar śmiertelnych koronawirusa wzrosła do 827

Średnia wieku to 82 lata...

3 godziny temu, kb4512 napisał:

Czemu chcesz by twoje dzieci przyjmowały sakramenty skoro jesteś nie wierząca?

Jestem wierząca, ale bardziej praktyczna. Dzieci pewnie nie będą, bo nie mam tyle wiary, żeby je zmuszać. Dbam, żeby były dobrymi ludżmi i stosowały katechizm w życiu. Mogę je tylko zachęcać do uczestnictwa w mszy, ale nic na siłę i napewno nie teraz.

Kościół tłumaczy, że historia ma dowody na to, że modlitwa w zgromadeniu ustrzegła całe miasta przed epidemiami. Są też fakty, że to nie wojna i zachłanność zniszczyły Majów i Inków, tylko choroby białych przyniesione z Europy wraz z "nawróceniem". Wiara to jedno, ale rozsądek i troska o innych najważniejsze.

Opublikowano
1 godzinę temu, Paulina1985 napisał:

Zamiast się za mnie w kościele modlić proponuję poczytać Pismo Święte w domu z rodziną 🤷‍♀️ 

Obstawiam, że większość katolików w Polsce nie ma pisma świętego i nigdy go nie czytała. 

Opublikowano

No i trafiłaś w sedno sprawy, najlepszymi nauczycielami są rodzice i dzieci się od nich uczą, jeżeli dziecko widzi że sami rodzice są z wiarą na bakier, to zmuszanie dzieci na pewno nic nie da, zapamiętają to na całe życie, zresztą postępowanie rodziców w innych sprawach niezwiązanych z wiarą, prowadzi do tego samego.

20 minut temu, przezuwaczka napisał:

Jestem wierząca, ale bardziej praktyczna. Dzieci pewnie nie będą, bo nie mam tyle wiary, żeby je zmuszać. Dbam, żeby były dobrymi ludżmi i stosowały katechizm w życiu. Mogę je tylko zachęcać do uczestnictwa w mszy, ale nic na siłę i napewno nie teraz.

Opublikowano

Jadę do miasta na zakupy. Zwykłe, jak zawsze dla naszej rodziny, ale obawiam się, że ktoś zrobi fotkę i wrzuci jako kolejnego panikarza szykującego się na wojnę nuklearną..  

Opublikowano
41 minut temu, przezuwaczka napisał:

Pisałem to kiedyś w innym temacie ale powtórzę. 
Spotkałem takich wierzących, niepraktykujących, którzy migali się zawsze od udziału ( czasem nawet służbowych wystąpień) w  uroczystościach religijnych. Jednak kiedy nad baniakiem zaczęły przelatywać pociski moździerzowe szybko rozglądali się za kaplicą, albo innym przybytkiem, bez względu na to, jakiego był wyznania, Nagle przypominali sobie o sakramentach. Nic na siłę.

Opublikowano (edytowane)

Nie jeść, zostać w domu przy świecach i czekać na koniec świata xD

55 minut temu, Sean napisał:

No i trafiłaś w sedno sprawy, najlepszymi nauczycielami są rodzice i dzieci się od nich uczą, jeżeli dziecko widzi że sami rodzice są z wiarą na bakier, to zmuszanie dzieci na pewno nic nie da, zapamiętają to na całe życie, zresztą postępowanie rodziców w innych sprawach niezwiązanych z wiarą, prowadzi do tego samego.

Dokładnie tak. U sąsiadów mieszkają 3 pokolenia. Babcia 85 lat, syn z synową i trójka wnuczków. Syn z synową do Kościoła jeżdżą zazwyczaj tylko gdy Babcia chce, ewentualnie jak ładna pogoda (nie za zimno, nie za ciepło- tak w sam raz), a wnuczki obserwując zachowania rodziców mają już na to wyjeb4ne. Rodzice wręcz już ich nawet w niedzielę nie budzą, "bo oni po imprezie zmęczeni". Przykład idzie z góry. Jeżeli rodzice mają zaburzenia w dostrzeganiu prawdziwych wartości, to ich dzieci pójdą o krok dalej

W temacie koronawirusa również nie ulegam panice medialnej. Zwykła ostrożność owszem i tyle

55 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Obstawiam, że większość katolików w Polsce nie ma pisma świętego i nigdy go nie czytała. 

Mylisz katolików z osobami uważającymi się za katolików. Te dwa pojęcia należy rozdzielić :)

Edytowane przez misiek