Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Biom napisał:

Nie interesuje mnie to co było. Ważne co chcą zmienić młodzi, a chcą żyć w tym kraju i żyć na fajnych zasadach.

Ale to nie temat na te zagadnienia. 

W dużym skrucie to chcę cen za moje uprawy i hodowle oscelujące na godne życie zapewniające oprócz przetrwania jeszcze jakieś oszczędności... A teraz to nie wiadomo co będzie, rząd z godziny na godzinę wyniszcza i polskie rolnictwo i ogólnie wiele branż nie wspominając o PKB... 

Przeczytaj jeszcze raz to co koledzy wyżej napisali 🙃, nie wiem czy wiesz ale do cen  rząd ma tyle co do zeszłorocznego śniegu,wiesz co to gospodarka wolno rynkowa?? chłopi ceny dyktuje rynek światowy, my za mali gracze żeby od nas coś zależało 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Jak tak to się za pytam co będzie się opłacało w produkcji rolnej na rok 2022 .

Na konie 2022 Ci powiem 😊

Opublikowano (edytowane)

Tja....  A kto dokonuje negocjacji np. cenowych? 

Brońcie sobie tych baranów, ale to co zrobili tym wszystkim co uprawiają chryzantemy... To już przeginka. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
16 minut temu, galan99 napisał:

Jak tak to się za pytam co będzie się opłacało w produkcji rolnej na rok 2022 .

uprawa śrubokrętów😜

14 minut temu, Biom napisał:

A kto dokonuje negocjacji np. cenowych?

no właśnie kto z kim negocjuje?oświeć nas

Opublikowano
14 minut temu, Biom napisał:

co zrobili tym wszystkim co uprawiają chryzantemy...

a co zrobili? Po niedzieli vatowiecki ogłosi pomoc rządową chryzantemowcom. Zrobił im przysługę. Po 1.11 nie sprzedali by tego nigdzie, a tak dostaną kasę bez stania na mrozie. otwórz oczy. oni tylko zacierają ręce

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Tja... Albo budżetówkę home office... Makabra i dno. 

Pożyjemy zobaczymy Banan... Nie mają czy szastać wy***ali się na wiosnę a teraz co KRUS im mogą umorzyć? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Teraz jest ciężki czas na całym świecie, wszędzie się zamykają 

To może tak pretensje do Chin po co tego wirusa wypuścili 

Opublikowano

różne są strategie w różnych częściach świata. Kraje EU przyjęły swoją. Patrz Korea Południowa, USA. Oczywiście skutki są różna, ale gospodarka dalej w miarę funkcjonuje. Chiny też w tym roku mają mieć dodatni przyrost PKB.

Opublikowano (edytowane)

To już w ogóle katastrofa Banan...zobaczymy co wymyślą bo jak jednym pomogą, to inne branże się wściekną :/ 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

Teraz jest ciężki czas na całym świecie, wszędzie się zamykają 

To może tak pretensje do Chin po co tego wirusa wypuścili 

wirus u chinczków sponsorowali francuzi :D 

Opublikowano
Biom napisał:

To już w ogóle katastrofa Banan...zobaczymy co wymyślą

już wymyślili, arimr odkupi kwiatki i potem będzie myślał co z tym dalej. większe miasta chcą odkupić co by ronda obsadzić.

Opublikowano

na mój mały rozumek to 1.11 jest ostatni dzień, w którym można zarobić na chryzantemie. zazwyczaj w ten dzień towar jest już mocno przebrany bo co lepsze sprzedało się dużo wcześniej. płacz, że kwiaciarze nie zarobią jest tu przesadnie napompowany. może źle myślę, ale jest to mój pogląd na te sytuację. zresztą prosiło się tyle czasu żeby te sprawy załatwić przed 1.11 a tu większość ma w D... I na przekór wszystkiemu zaplanowali pójście akurat 1.11.

• Like 2
Opublikowano

ja się nie martwię, i tak nie dostanę. dwie kontrole miałem więc wypłata w czerwcu.

matek89121 napisał:

a nie pomyślałeś że większość  pracuje i dopiero w weekend  mieliby czas na odwiedzenie grobów  i zakup kwiatów ,zniczy na grobach bliskich które nie zawsze znajdują się tam gdzie mieszkają

A to w październiku jest tylko jeden weekend?

Opublikowano

sam nie wiem, może żeby więcej sprzedać 🤔 nie wiem jak jest w twoich stronach, ale u nas wygląda to tak: chryzantemiarze najpierw pojawiają się na targu w miasteczku (raz na tydZień). Tak od połowy października można już kupić kwiaty. potem pojawiają się na parkingach pod sklepem (codziennie) i wreszcie z tydzień przed świętami stoją przed bramami cmentarza.

Opublikowano (edytowane)

Ale i tak większość kupuje te 2-3 dni wcześniej co by nie omarzły ;) A tak na marginesie 31.10 to nie 1.11 ;) Od 3.11 wszyscy na cmentarz pójdą, no może nie w takiej ilości jak w dzień wolny. Sklepy tam jakoś nie zamknięte. Mniejsze ryzyko zakażenia?

Wróćmy lepiej do głównego wątku tego działu jakim są dopłaty ;) 

Edytowane przez Music
Opublikowano (edytowane)
Dnia 29.10.2020 o 13:46, robert55555 napisał:

Logujesz się do ewniosku.

Wchodzisz w robocze lub w nowe aktualizacje, następnie w zakładkę wniosek, w załączniki i wybierasz Z0106 lub Z0104, dodajesz załącznik i masz wszystko.

Trzeba pooownie dodawać rozbieżności? Bo po dodaniu załącznika o wypasie w PODSUMOWANIU 

Lista rozbieżności z obsługiwanego wniosku

Brak zgłoszonych rozbieżności.

a te rozbieżności, które zrobiłem przy wysyłaniu wniosku pojawiły się tutaj 

Lista rozbieżności z poprzednich wniosków

jeszcze raz musze pisać te rozbieżności?

edit
Gdy próbuję wysłać ten wniosek pojawia mi się błąd kompletności wniosku i chyba wskazuje na brak tych rozbieżności. Wysłąć wniosek mogę 

Edytowane przez vat
Opublikowano

Pytanie czy zostały obsłużone? Tego nie wiem. Zawsze możesz dodać lub nie dodawać. Trzeba by było w biurze zapytać.