Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, pawel885 napisał:

Każdy to interpretuje po swojemu, znam człowieka po 60-tce co ma podwórko wyglądające jak by tornado przeszło ale do miasta jak jedzie za byle duperelem to garnitur musi być  - taki najnowszy bo w tym z wesela na co dzień chodzi :D

Chłop ustawiony, co ciekawego w tych gzarach ma? 😎

Opublikowano

https://m.olx.pl/oferta/kuhn-vari-master-122-CID757-IDHxlRV.html?reason=seller_listing|normal 

Jeśli ktoś by się wybierał oglądać to szkoda drogi. Przejechane ponad 450km i na marne, pług idealny a okazało się że siłownik obrotu wymieniony ale jest krzywy, luz na 3 korpusie, luz na Vario. Pług kupiony od sąsiada za płotu który próbował sprzedać go za 33.500 a teraz jest za 38.500 i faktury VAT brak a przez telefon oczywiście że faktura będzie

Opublikowano

Gość chyba za złomem jeździ od wielu lat i odkłada wszystko co cenne :D, ma całe podwórko gratów, pełno jednośladów w częściach, komary wski shl-ki, panonnie  jakieś tam maszyny stare i inne rzeczy, nawet skuter wodny stał , byłem u niego 2 razy 

Opublikowano

Wielu z was pewnie użytkuje przyczepki samochodowe, szukam do kupienia i nurtuje mnie pewna kwestia - brać na resorze czy osiach skrętnych? Słyszałem że obydwa rozwiązania mają wady i zalety. W grę wchodzi tylko dwuośka, jedynie jeszcze zastanawiam się czy jest sens dopłacać do hamulców i dmc powyżej 750kg. 

Ma służyć dość sporadycznie do przewożenia najróżniejszych rzeczy na różne odległości i po różnych drogach zarówno polnych jak i asfaltowych, będzie ciągana głównie przez volvo s60 200KM 4x4. 

Podobają mi się przyczepki firmy rydwan ale oni nie oferują lekkich dwuosiek na resorach. 

Opublikowano
4 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Jakby to się sprawdziło w agregacie Uprawowo siewnym zamiast wału Rurowego na tyle? Chodzi głównie o te "płaskowniki" kombinował ktoś takie cus? 

Screenshot_20201208_100134_com.android.chrome.jpg

znajomy ma w gruberze samoróbce to przerobione było , wywalone płąskowiniki i wstawione rury oraz trochę skręcony , na prosto jak tu chyba będzie skakać 

Opublikowano
27 minut temu, KlimekPL napisał:

Wielu z was pewnie użytkuje przyczepki samochodowe, szukam do kupienia i nurtuje mnie pewna kwestia - brać na resorze czy osiach skrętnych? Słyszałem że obydwa rozwiązania mają wady i zalety. W grę wchodzi tylko dwuośka, jedynie jeszcze zastanawiam się czy jest sens dopłacać do hamulców i dmc powyżej 750kg. 

Ma służyć dość sporadycznie do przewożenia najróżniejszych rzeczy na różne odległości i po różnych drogach zarówno polnych jak i asfaltowych, będzie ciągana głównie przez volvo s60 200KM 4x4. 

Podobają mi się przyczepki firmy rydwan ale oni nie oferują lekkich dwuosiek na resorach. 

Ja szukam jakiejś, tylko jednoosiowej i ceny są zabójcze :/ zaczynam się zastanawiać, czy mi aż tak ta przyczepka potrzebna, ale hak założony, to trzeba będzie kupić. Rydwan ma wszędzie bardzo dobre opinie. Większość poleca na resorze. Najlepiej rama z profili, nie ceowników.

No i przy dmc do 750 masz przegląd bezterminowy

Opublikowano
16 minut temu, KlimekPL napisał:

Przyczepa lekka do 750kg DMC. Powyżej tej masy to przyczepa ciężarowa , musi posiadać hamulce, trzeba robić przegląd i posiadać kat. E prawa jazdy .Belka skrętna potrafi przenieść naprawdę duże obciążenie ,przy jednoczesnym niewielkim skoku zawieszenia ,   przy resorze konieczne są solidne odboje.

Opublikowano
47 minut temu, pawel885 napisał:

Gość chyba za złomem jeździ od wielu lat i odkłada wszystko co cenne :D, ma całe podwórko gratów, pełno jednośladów w częściach, komary wski shl-ki, panonnie  jakieś tam maszyny stare i inne rzeczy, nawet skuter wodny stał , byłem u niego 2 razy 

Materiał na przyjaciela, ale idzie z nim się dogadać i coś odkupić?

Opublikowano

Byłem 2 lata temu to szło coś wyrwać, kupiłem 3 imadła za 400zł chyba, byłem rok temu z ciekawości co ma to już trochę już za te motorki sporo śpiewał ale jeszcze parę fantów chwyciłem . 

Opublikowano
21 minut temu, andrzej78 napisał:

Przyczepa lekka do 750kg DMC. Powyżej tej masy to przyczepa ciężarowa , musi posiadać hamulce, trzeba robić przegląd i posiadać kat. E prawa jazdy .Belka skrętna potrafi przenieść naprawdę duże obciążenie ,przy jednoczesnym niewielkim skoku zawieszenia ,   przy resorze konieczne są solidne odboje.

Posiadam wszystkie uprawnienia na przyczepy dlatego zastanawiam się czy warto zainwestować w hamowaną przyczepę z DMC 1500kg bo czasem trzeba przewieźć coś cięższego i wtedy można jechać nie martwiąc się o kontrole drogową. 

No ale ważniejsza kwestia czy te osie skretne na dwuośce, która ma deklarowaną nosnosc 2x750kg i zaczep 1400kg istotnie wytrzyma jak położy się na niej czasem coś cięższego, ale ze zdrowym rozsądkiem tak do 1,5 tony. 

Rama jaka mnie interesuje to oczywiście spawana z profili 4mm, takie właśnie produkuje Rydwan. 

Opublikowano
32 minuty temu, andrzej78 napisał:

Przyczepa lekka do 750kg DMC. Powyżej tej masy to przyczepa ciężarowa , musi posiadać hamulce, trzeba robić przegląd i posiadać kat. E

Wszystko sie zgadza oprócz kat E "Jeżeli masa lawety + załadunku (DMC lawety) nie będzie przekraczała masy własnej pojazdu ciągnącego, a łączna dopuszczalna masa całkowita zespołu nie przekroczy 3,5 tony, do kierowania takim zestawem wystarczy kategoria B prawa jazdy

Opublikowano
16 minut temu, kontenovy napisał:

mnie się podoba ten "ruski" xerion 

Najmocniejszy ciągnik w Europie w tamtych latach miał jugosławiański IMT prawie 20 litrowy merc tam siedział 

9 minut temu, debrzyna napisał:

Wszystko sie zgadza oprócz kat E "Jeżeli masa lawety + załadunku (DMC lawety) nie będzie przekraczała masy własnej pojazdu ciągnącego, a łączna dopuszczalna masa całkowita zespołu nie przekroczy 3,5 tony, do kierowania takim zestawem wystarczy kategoria B prawa jazdy

Możesz jeszcze więcej ciągnąć - busem 3.5t przyczepę lekką 750kg 

Opublikowano
Przed chwilą, artek27 napisał:

Tak jak kolega pisze wyżej. Wczoraj wypożyczalem przyczepke o DMC 2700 i normalnie na kategorie B

W dowodzie są przecież dwie dmc wpisane, bez hamulca 750 a z hamulcem coś około 1300 chyba, ale nie pamiętam do końca,mam passata b5fl w sedanie

Opublikowano
5 minut temu, pawel885 napisał:

Najmocniejszy ciągnik w Europie w tamtych latach miał jugosławiański IMT prawie 20 litrowy merc tam siedział 

miałem na myśli xtz-3130 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v