Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
daron64 napisał:

Będzie (chyba) bez futryny. Ojciec chyba lubił się męczyć i jak budowali, to zamiast zrobić szersze bramy to zrobili o tak o jak na zdjęciach poniżej. To jest takie pomieszczenie przedzielone na środku ścianka z cienkiego suporeksu, na końcu słup z suporeksu taki na dwa(albo trzy) bloczki. No i wyjeżdżałem przyczepa i przyparlem o te bloczki - mało ich w pizdu nie wyrwałem. Gdzieś w drugiej połowie grudnia mają wpaść majstry i chce żeby wywalić te bloczki na środku i  po bokach i w ich miejsce na szerokość nadprozy wylać słupy i bolce na zawiasy wbetonowac i wtedy brama bez futryny (żeby poszerzyć sobie wjazd). W innej części garażu są bramy drewniane, ale bez futryn, bolce wmurowane w cegłę - cały garaż jest z suporeksu, ale pod zawiasy zrobione jest z cegieł. No to te bramy to nic się nie przesunęły, zamek zamyka się idealnie, a mają już blisko 40 lat. 

IMG_20200811_201820746_copy_768x1024_1.jpg

IMG_20200811_201813719_copy_768x1024_1.jpg

@jacor73

@bratrolnika

a moze zrob ala taka futryne z katownika hutniczego np 70 i w to obramowanie zrobic dopiero szczelne drzwi

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

A fendt parę miesięcy temu też stał taki pomarańczowy tylko odkupiony z wojska. Już nie pamiętam ale był w niezłej cenie i aż mnie zdziwiło że tak długo stoi.

Nie wiem jak w wojsku, ale jeśli sprzęty serwisuje się jak u nas, to bym zdecydowanie nie polecal.

@wojtal24

Tak do końca miesiąca mam czas żeby to przemyśleć, narazie muszę siąść materiał policzyć ile mnie wyjdzie

Opublikowano

A no kto wie jak tam to niemieckie wojsko serwisuje.

Wygląd był ok, a co w środku...

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

Nie wiem jak w wojsku, ale jeśli sprzęty serwisuje się jak u nas, to bym zdecydowanie nie polecal.

W wojsku ciagniki mają zazwyczaj niewielkie przebiegi i serwis jest

Opublikowano
6 minut temu, wojtal24 napisał:

ja ostatnio robilem drzwi to profil, na zewnatrz blacha z trapezem z lekkim zakladem a mur, miedzy profil welna mineralna i od wewnatrz blacha plaska

Ale lubicie się męczyć... Płyta warstwowa, dookoła ceówka z blachy, parę spawów i drzwi są 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

I myślisz że perz odcięty i wrzucony na dno bruzdy  zostanie powstrzymany 🤦‍♂️ nie czytaj tej książki 😁

Jak orzesz na 35 cm to ma małe szanse, jak na 15 to idealne warunki na zimowanie

Opublikowano
29 minut temu, wojtal24 napisał:

@daron64 zobacz w galerii u @sumka666 jakie robi drzwi

Już tam byłem :)

27 minut temu, soltys48 napisał:

W wojsku ciagniki mają zazwyczaj niewielkie przebiegi i serwis jest

Jak widzę jak masz serwis pracuje, to może być chyba tylko lepiej :)

Opublikowano
25 minut temu, jahooo napisał:

Jak orzesz na 35 cm to ma małe szanse, jak na 15 to idealne warunki na zimowanie

Na 35 🙆‍♂️ na jednym polu bym miał żółtą piaskownice 😁 a na glinie jak sucho  nie wejdzie 🤷‍♂️

Opublikowano

Kurła to na 35cm bym musiał na swoje kawałki brać NH z RSP i wszystkie rogi łopatą doorywać bo by nie dojechał.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Kurła to na 35cm bym musiał na swoje kawałki brać NH z RSP i wszystkie rogi łopatą doorywać bo by nie dojechał.

Czyli 25% areału do przekopania ręcznie ??

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Na 35 🙆‍♂️ na jednym polu bym miał żółtą piaskownice 😁 a na glinie jak sucho  nie wejdzie 🤷‍♂️

I jeszcze jedna kwestia

SIUNTKA by sie zesrała

Opublikowano (edytowane)

Może aż tyle nie ale z 10% jak nic. Przecież na kawałku 15-20a to nie uwierzę, że obrobi ładnie rogi jak nawet łopatą po sobie poprawiać muszę a oram trzydziestką.

1 minutę temu, jahooo napisał:

Czyli 25% areału do przekopania ręcznie ??

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano

@soltys48no na glinie to już jedną skibą nie raz było orane 🙃 u nas albo piasek albo glina na cegłe 🙆‍♂️ ale  szejesiuntka ma tę moc 💪😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v