Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da radę taką jednotalerzową podsiewać łąki? Też mam zamiar brać Agro nasza tylko zwykły, nie nabudowany i myślałem właśnie siewnikiem robić podsiew dwu talerzową pewnie by szło ale czy jednotalerzowa sobie poradzi?

Opublikowano
11 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Postanowiłem że zainwestuję w c360-3p teścia i założę wspomaganie. I tak teraz praktycznie ja jeżdżę nim,a wybieranie obornika to masakra dokładając przy tym że ciężko się kreci kierownicą. Myślę nad siłownikiem przy osi podwójnym (jak u jokera). Czy wszystko oferowane w internetach to pod jedno kopyto robione czy patrzeć na jakieś konkretne?

Trzeba zwrócić uwagę na wymiary siłownika tego między kołami, znajomy kupił cały zestaw niby dedykowany do c360, wszystko niby pasuje a promień skrętu zrobił się jak w szesciogarowym ursusie. I teraz jazda jest tak naprawdę jeszcze bardziej uciążliwa przez brak dobrego skrętu. 

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

https://sklepdlarolnika.pl/pl/p/Wspomaganie-kierownicy-C-360-3P-z-orbitrolem-Danfos%2C-do-ciagnikow-z-przednia-osia-plaska/26936

Dokładnie coś takiego? Jak patrTlem do c360 to tam jeszcze była ta pokrywa rozrządu a tu nie potrzebna bo to 3p? Jak to jest? I jaki orbitrol danfos czy hydrolider?

Ja bym brał to, zawsze parę stówek tańsze

https://sklepdlarolnika.pl/pl/p/Wspomaganie-kierownicy-C-360-3P-orbitrol-DANFOSS%2C-silownik-montowany-do-osi-plaskiej%2C-naped-z-rozrzadu/25977

A drążek można wzmocnić, ja u sibie wzmocniłem i nic się z nim nie dzieje. Tak, jest fabrycznie miejsce na pompe, dwie śrubki i zakładasz pompę. Tylko troszkę mocowanie od sprężarki przeszkadza, trzeba trochę podszlifować

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Tego to nie wiedziałem 😀dzięki za uświadomienie. Bo już mnie ręce bolą od tego kręcenia bo nie mam drzwi szczytowych do wywalania obornika tylko przez środkowe trzeba wjeżdżać i tam się kręcić w środku. Dwa razy prawie mi rękę połamało jak kierownicą odbiło a nie mówię o palcach,do tego szerokie opony to też opór stawiają nie mówiąc już o ludziach na zwrotnicach czy w kolumnie

200zl różnicy z tego co patrzę,może nie ma co przepłacać jeżeli ma pracować to będzie.

I problem z chłodnicą się rozwiązuje powoli, na 90% jest dziurawa bo podejrzewałem że kranikiem ucieka,ale chłodnica mokra i płynu ubywa do jednego poziomu tak że pół litra płynu muszę dolać. Okazało się że na płynie to ona dopiero niecałe 10 lat więc stary mnie okłamał,stąd ten syf pływający w środku. Czy jest sens zalepiać ja jakimiś uszczelniacza mi czy lepiej wydać te 350zl na nową i mieć święty spokój? 

Wsypałem ten proszek z k2 do uszczelniania, i muszę powiedzieć, że zadziałał, uszczelniło chłodnice i sezon dokończony.  

38 minut temu, sladan napisał:

. Tylko troszkę mocowanie od sprężarki przeszkadza, trzeba trochę podszlifować

W 3p sprężarka z prawej strony, a miejsce na pompę z lewej chyba🤔

Opublikowano

Lepsza reputacja na forum niż na wsi :D Ach to życie sołtysa to przewrotne bywa

Opublikowano
13 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Cholipa, a ja mam 3p i tak jak na scr który wcześniej wrzuciłem 🤔

Masz AdBlue w 3peku? 😹

@Bartek933, @czesio200, @soltys48

Moim skromnym zdaniem na gospodarstwie trzeba mieć i grubera i talerzówkę. Problem w tym, że w SN300 jest agregat talerzowy, a nie taka typowa talerzówka z dużym rozstawem talerzy o dużej średnicy. Plan mam taki, aby najpierw płytko uprawić gruberem albo talerzówka, pozniej bezorkowo uprawiać na głęboko i siać w tak przygotowaną glebę. Docelowo chciałbym kupić jeszcze wał nożowy i grubera wymienić na trzybelkowca. Kukurydzę czy inne rośliny w szerokich rzędach siać w uprawie pasowej. 

Opublikowano
10 minut temu, sumek666 napisał:

AdBlue w 3peku

Taaa i nfc, ESP i fak ju of 🤣🤣🤣

13 minut temu, igor10246 napisał:

@zycietoniejebajka1to możesz sobie zrobić hydarulikę niezależną, 2gą pompę wsadzasz za sprężarkę, przerabiasz pokrywę i masz pompę od wałka niezależną, a starą wywalasz, proste 

Tylko na co mnie to? Tur chodzi. Wspomaganie lublinowskie też 😏

Opublikowano
15 minut temu, sumek666 napisał:

Masz AdBlue w 3peku? 😹

Moim skromnym zdaniem na gospodarstwie trzeba mieć i grubera i talerzówkę. Problem w tym, że w SN300 jest agregat talerzowy, a nie taka typowa talerzówka z dużym rozstawem talerzy o dużej średnicy. Plan mam taki, aby najpierw płytko uprawić gruberem albo talerzówka, pozniej bezorkowo uprawiać na głęboko i siać w tak przygotowaną glebę. Docelowo chciałbym kupić jeszcze wał nożowy i grubera wymienić na trzybelkowca. Kukurydzę czy inne rośliny w szerokich rzędach siać w uprawie pasowej. 

U mnie gdyby się udało spełnić plany, to kupił bym 3belkowca i zestaw nabudowany najpewniej z brona aktywna. Za to część narzędzi sprzedał.

Ale póki co to są plany więc nic nie szukam i się nie napalm

Opublikowano
1 godzinę temu, lamboEVO100 napisał:

0 punktów bardziej zadziwiające 🤣

Już 😁

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a ja coś mam za damski wój 😬

Za pół roku znikną

19 minut temu, sumek666 napisał:

Masz AdBlue w 3peku? 😹

Akurat grubera w gospodarstwie już widzieć nie chcę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v