Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skrócić lance łatwiej niż wydłużyć. To że stary to znaczy że mocna rama i zbiornik. To jest w cenie biardzkiego golasa 800 l.  Ja mam różne działki ale ciąganego na zawieszany już nie zamienię.

Opublikowano
16 godzin temu, alvaroalvaro78 napisał:

Ktoś od nas na forum zajmuje się regeneracją foteli grammera ?

kilka gramerów i isri ze złomu leży po kątach ale niekompletne bo brakuje tapicerek sprężarek itp , często nieszczelna instalacja , myślę może z jeden albo 2 złożę jak się kiedyś za nie wezmę a tego ze złomu co miałem to znajomemu do sieczkarni za isri z niskim oparciem wymieniłem

Opublikowano (edytowane)

14 godzin temu, Rolnik200598 napisał:

Za piękne jak na takiego brzydala jak ja i sprzęt za nowoczesny podług moich starych klamotów. Ja do takiego nie wsiądę. Jeździłem JD 6630 i nigdy więcej, połapać się nie mogłem która wajcha i pokrętło do czego, to nie C-330, że jedna wajcha do podnośnika. Choć jeśli by zdzierżyła ze mną i nauczyła się robić tak jak ja czyli po dziadkowemu to i mogła by być.

na robieniu po dziadkowemu za wiele by się nie dorobiłaby przy twoim boku a takim pięknym nowoczesnym , zaradnym i bogatym to na kasie zależy a jak chłop mało zaradny to wiadomo że lepiej żeby był samotny anieli ciągnął kogoś na takie same dno na jakim się znajduje, także piękne i bogate ,zaradne  tylko dla takich samych mężczyzn a biedne dla biednych , przeciwieństwa się nie przyciągają w kontekście kiepskiego chłopa i fajnej kobity , odwrotnie to owszem bo chłop babę zarówno swoim jak i wspólnie wypracowanym wyciągnie na ludzi i sprawi że ta rozkwitnie u jego boku a w odwrotną stronę to nie działa , kobiety byle jakich mężczyzn nie tylko nie chcą bo i wiedzą że na ludzi ich nie wyprowadzą,  ot np. małżeństwo moich rodziców

kilka lat temu raz znajomego 5720 na łąki z owijarką jechałem to niby fajnie , wygodnie ,itp , raz czyściłem jaguara 870kę dla znajomego to syn jego mówi idź john deera odpal (6195R)  to też strach , nie wiadomo czy ze sprzęgłem trzeba czy bez , czy na luz trzeba jakoś wyrzucić czy na parkingu zostawić itp itd , strach jak cholera ,dla kogoś kto przywykł bo pracuje na tym u kogoś lub komuś kto ma to na własność i tym robi to codzienność rutyna a dla kogoś kto nie jeździ tym na co dzień i nie ma tego to straszny problem i stres , czasem jcb ładowarkami jego jeździłem bo na pole lub z powrotem trzeba było zaprowadzić , starszą to jeszcze jeszcze jako tako bo to wrak i mechaniczna konstrukcja ale nowszej to też strach dotykać także jedyne co można z takimi nowoczesnymi i drogimi sprzętami to co najwyżej popatrzeć pomarzyć i pozazdrościć innym

Edytowane przez kontenovy
Opublikowano
1 minutę temu, kontenovy napisał:

na robieniu po dziadkowemu za wiele by się nie dorobiły przy twoim boku a takim pięknym nowoczesnym , zaradnym i bogatym to na kasie zależy a jak chłop mało zaradny to wiadomo że lepiej żeby był samotny anieli ciągnął kogoś na takie same dno na jakim się znajduje, także piękne i bogate ,zaradne  tylko dla takich samych mężczyzn a biedne dla biednych , przeciwieństwa się nie przyciągają w kontekście kiepskiego chłopa i fajnej kobity , odwrotnie to owszem bo chłop babę zarówno swoim jak i wspólnie wypracowanym wyciągnie na ludzi i sprawi że ta rozkwitnie u jego boku a w odwrotną stronę to nie działa , kobiety byle jakich mężczyzn nie tylko nie chcą bo i wiedzą że na ludzi ich nie wyprowadzą,  ot np. małżeństwo moich rodziców

Dokładnie- dla zwykłego, zacofanego chłopa taka sama musi być a nie, że pół życia przepłacze bo jej źle i musi harować- niech o tym wie zawczasu. Tu człowiek ani piękny ani jakiś bogaty, czy zaradny to jeden powie, że tak inny powie, że niezbyt.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Skrócić lance łatwiej niż wydłużyć. To że stary to znaczy że mocna rama i zbiornik. To jest w cenie biardzkiego golasa 800 l.  Ja mam różne działki ale ciąganego na zawieszany już nie zamienię.

Oczywiście racja. a jak z dostepnością czesci zamiennych? Tecnoma nie jest tak bardzo popularna,jakie pompy i rozdzielacz? włoskie? Ten obszarnik co kiedyś Ci pisałem ( mieszam w okolicach dawnego zakładu AGROS pińczów  :) ) to pryska kawałki po 10 m szerokości opryskiwaczem z belką 30 m... Daje rade, ale zwykle popali sąsiednie uprawy bo zawsze wiatr wieje  a on nie ma płaszcza powietrzengo na lancach...

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Rolnik200598 napisał:

, czy zaradny to jeden powie, że tak inny powie, że niezbyt.

na życie kasa jest i na socjalu się nie siedzi to chyba źle nie jest , przez pryzmat takich jak ty i biedniejszych od ciebie możesz być postrzegany jako zaradny , przez bogatszych jako niezaradny, a propo postu @danielursus3p to takie na siłę łączenie ludzi z innych światów o różnych charakterach /temperamentach itp itd

Edytowane przez kontenovy
Opublikowano

W sumie masz rację bo jedyny zasiłek na jaki się kwalifikuję to zasiłek pogrzebowy. Najważniejsze aby wystarczyło na bieżące potrzeby i jakiś grosz odłożyć i wsadzić w dom i obejście bo na nic innego nie wydaję, zresztą chyba jak Ty.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

bo na nic innego nie wydaję, zresztą chyba jak Ty.

no , dokładnie , choć u mnie jest jeszcze złom 

Opublikowano

Na złomach też bywam, drobnicy nieraz jakiejś przywiozę. To jakieś noże, siekierka, podkurzacz kiedyś fajny znalazłem, siatki i inne pierdoły i wszelakie przydasie, które się faktycznie przydają. Ja jeszcze w pszczoły ładuję, bo od początku zabawy z nimi to z 8 tysięcy jak nie lepiej poszło w sumie.

Opublikowano (edytowane)

50kg nowych śrub ostatnio przywiozłem, 20m nowego łańcucha dla psa i wiadro kluczy 🤣 klucze to chyba wujo sobie jakieś powybierał już a śruby się przydadza

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
29 minut temu, gregor1284 napisał:

50kg nowych śrub ostatnio przywiozłem, 20m nowego łańcucha dla psa i wiadro kluczy 🤣 klucze to chyba wujo sobie jakieś powybierał już a śruby się przydadza

A co powiesz na to?

18 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Współczuję temu psu targać 20 metrów łańcucha🤐

Mój ma ponad 20m i nie narzeka 😁

IMG_20201106_135519.jpg

Opublikowano

Ja problemu nie mam bo ani psa ani kota... Ze zwierząt to teraz tylko 55 kur, 44 kurczaki i 10 królików plus bliżej nieokreślona ilość myszy w stodole...

Opublikowano
1 godzinę temu, kontenovy napisał:

na życie kasa jest i na socjalu się nie siedzi to chyba źle nie jest , przez pryzmat takich jak ty i biedniejszych od ciebie możesz być postrzegany jako zaradny , przez bogatszych jako niezaradny, a propo postu @danielursus3p to takie na siłę łączenie ludzi z innych światów o różnych charakterach /temperamentach itp itd

A co ja takiego napisałem bo nie bardzo mogę skojarzyć o który post chodzi? @Rolnik200598 widzę ty aktywny to może odpowiesz, bo serio nie bardzo wiem o co chodzi.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, soltys48 napisał:

co powiesz na to?

Panowie, jak na zlomie robiłem, tzn autokasacji to 10kg srub to ja na złom raz w tygodniu wywozilem, często większość takich raz przykreconych i raz odkreconych. A ile sobie do domu każdy brał to insza inszosc 

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Ja nawet kojca nie mam , mój ciapek tylko z miski potrafi gryźć 😂

mój to posturą straszy 45kg psa ale mieszkam przy ruchliwej drodze i mogło by to być niebezpieczne dla niego a fajny łobuz

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

A co ja takiego napisałem bo nie bardzo mogę skojarzyć o który post chodzi? @Rolnik200598 widzę ty aktywny to może odpowiesz, bo serio nie bardzo wiem o co chodzi.

Nie wiem dokładnie o co mu chodziło. Ale podejrzewam, że chyba o ten filmik z tymi dziołchami mu się rozchodzi i zinterpretował to jako jakieś swatanie, choć ja tego tak nie zrozumiałem. Ja tam nic do Ciebie nie mam, normalny z Ciebie człowiek. 

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano

Ale spokojnie, ja też nic do was nie mam, po prostu nie wiem o co chodzi ;)

Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał:

wystarczyło łańcuch do szyi bez wiazania do budy 😁 ja nie mam sumienia psa trzymać na łańcuchu ze 20lat przeszło psy w kojcach

29 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Współczuję temu psu targać 20 metrów łańcucha🤐

On więcej biega po podwórku, niż stoi na łańcuchu. Może kiedy będę miał więcej psów to po przecinam 🤔 przez tego psa to kotom nie ma w co mleka nalac bo "statki" wynosi im. Spać to w stodole się melinuje albo w oborze i bez zegarka wie kiedy krowom trzeba dawać jeść. Przy pryzmie z qq musi być myszy połapać i tak odstawia. Wcześniej kocur był taki duży to w parze te myszy lapali, ale gdzieś te kocisko przepadło. Takiego kota to już nie będę miał, żaden pies ze wsi nie miał 0rawa go poruszyć, 3 gospodarstwa z myszy o czyścił. Jak nie było myszy to i małe zające znosił 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v