Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@Agresttak tak na drodze fajnie ale jak się w bagno właduję  z czołową to tak pięknie nie będzie a u mnie nie jak w hollandii że super melioracja jest to tam można cudować ( zakochałem się w tych traktorach) po tym filmie tam są warunki do takich akcji, ja nie mam problemu żeby c360 w niektórych miejscach na szerokich kołach to przód jeszcze przejedzie ale tył siedzi 

Edytowane przez igor10246
Opublikowano
Ursus932 napisał:

Też tak słyszałem że serwis mają ok . A jakiej mocy masz?? Mój jest 250A z osobnym podajnikiem na drut15kg takich już nie produkują. W przyszłości pasowało by wymienić kabel na dłuższy. Moim zdaniem do takiego garazowego spawania to jak najprostrzy żeby nie miało się co psuć. U mnie jest tylko regulacją prądu i posuwu drutu.

Opublikowano
8 godzin temu, stempos1980 napisał:

I ci się dowiedziałeś o tej czerwonej strzale?

Maszyna kilka lat w Polsce sprowadzony z Niemiec,Silnik po remoncie dwa lata ,żółw -zając działa ,wnętrze kabiny kompletne ,chodził w turze więc przód do poprawy

Wystawia na to fakture

Opony widać na zdjęciach

Opublikowano

@Ursus932

A jak z częściami do tej serii? 

W robocie u nas jest 1634. Pracuje w sumie 99% z talerzowa tolmeta, kilka razy w roku obrabia takim zestawem może kilkanaście hektarów ( x kilka przejazdów), ciężko mi określić ile łącznie. Ale z tego co się orientuję, to wieczne problemy z hydraulika ma. Kilka razy w sezonie stoi u mechanika. Choć nie wiem, co tam jest takiego aż strasznego.

Opublikowano
59 minut temu, daron64 napisał:

Ale z tego co się orientuję, to wieczne problemy z hydraulika ma. Kilka razy w sezonie stoi u mechanika.

jakby naprawił raz a dobrze to z czego by żył?państwo jest najlepszym płatnikiem

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

I pytanie czy mf 6170 warto sobie głowę zawracać? To 6 perkins bez turbo, 110km.

Znam dwóch właścicieli tej serii ciągników - sporo palą jak na swoja moc i hydraulika jest kłopotliwa. po 3-4 latach obaj się pozbyli tych modeli

Opublikowano
47 minut temu, witejus napisał:

państwo jest najlepszym płatnikiem

To się zgodzę. Najlepsze jest to, że na jakieś bzdurne zakupy kasa idzie ogromna, a nie ma np. pieniędzy na bieżącą naprawę pojazdów.

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Po co w tym agregacie gęsiostopki?

Przecież chyba nie do uprawy pożniwnej, a w przedsiewnej raczej zbędne?

https://www.olx.pl/oferta/agregat-uprawowy-expom-wicher-3m-kompaktor-CID757-IDDuDtX.html

I pytanie czy mf 6170 warto sobie głowę zawracać? To 6 perkins bez turbo, 110km.

agregat super pod upr. burakow lub kukurydzy.

Co do ciagnika to jak w dobrym stanie to pali malo a hydraulika jest dosc prosta bo pompa zwykla zebata a to ze mechanik nie moze sobie poradzic to radze go zmienic...

Opublikowano (edytowane)

Odpisali mi z agrolifta ws agregatu.

images?q=tbn:ANd9GcS9Lq6-X4z22MXvahuP-Ns

Aus 1h, 2.5m, z przodu listwa, ekrany boczne, dwa rzędy zębów, z tyłu crosskill 400mm.

Cena netto 9750 polskich nowych złotych🤨

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Co sądzicie o tym Hardim? 2000l niby niewiele ale na 35ha i działki po 5-7ha chyba byłby dobry.

Zastanawiam się jak działa ten oryginalny komputer. Teraz mam w innym Hardim kompa Mescompu i wystarczy że ustawię określoną dawkę na ha a komputer tak steruje ciśnieniem bym niezależnie od prędkości zawsze lał zadaną ilość. Ten ma tak samo?

https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-hardi-tr2000-ranger-18m-2005r-komputer-idealny-rau-pilmet-CID757-IDD9lWM.html#5108b2cd27

Opublikowano
29 minut temu, soltys48 napisał:

Żebyś się nie zdziwił 

@daron64 gdzieś mi się rzucił w oczy rau z croscilem za 6

Narazie i tak nie mam kasy. Tak robiłem rozpoznanie. Najchętniej to na raty bym coś kupil

35 minut temu, PRIMO napisał:

Już bym wolał taki kupic, a za różnice jeszcze przyczepkę mała by znalazł

Opublikowano

Jedynie problem z częściami do kabiny jest A właściwie ich brak , szyby są to'najważniejsze . mechanicznie te ciągniki praktycznie to samo co starsza wersja . więc nie wiem dlaczego taki problem z hydrauliką. A Tak z ciekawości co to za zakład w którym'pracujesz?

Opublikowano

Ale wszystkie biegi? W razie czego idzie dostać synchronizatory?

2 godziny temu, witejus napisał:

jakby naprawił raz a dobrze to z czego by żył?państwo jest najlepszym płatnikiem

U nas jeszcze dochodzi kwestia łącznika siedzenia z kierownicą..

Jest nim taki stary pgrowiec, co to tylko aby do przodu.

Opublikowano

Podobno takie same są w zatorach to nie powinno być problemu

Opublikowano

Taki pewny bym nie był. Kiedyś dzwoniłem za czymś do 8145 do Kalisza, to mi w zetorze powiedzieli, że.oni do tych słowackich części nie prowadzą. Także Zetor nie prowadzi części do Zetora. Fajnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v