Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

Ale on nie chce być tym drugim😆

Byłem widziałem. O tym Twoim nikt nie słyszał a szefa nie było, będzie niedługo.

936 raczej kabli nie ciągało, bo od spodu nikomu cementu nie chciało się umyć, albo liczyli że nikt tam nie zajrzy.  Cement w lamelach chłodnic, Końcówka wałka wielofrez drobny, czyli do wysokiego obciążenia. Leje się z siłowników podnośnika. Wszyskie przeguby wahaczy przedniego zawieszenia bez osłon, czyli przód do roboty. Hamulec zasadniczy ma dwa pedały, czyli starsza wersja nic ponad 50km/h. Podobno coś z podnośnikiem. 

Opublikowano

Kup ten podgrzewacz przepływowy np, firmy Dafi  pod 2 fazy i będzie woda gorąca,bo te g.... 4,5 kw  to grzeje wodę w lato,gdy jest cieplejsza,a zimą już odpowiednio mniej grzeje,  i tym ręce  ewentualnie ochlapać.    Zaletą że grzeje natychmiast . I jeśli już to tylko podłączyć pod siłę,tylko że ja nie mam różnicówki,więc nic mi nie wybija

Opublikowano

Na lato warto pomyślec o kolektorze słonecznym, nawet takim ze zbiornikiem na zewnątrz, parę złotych za rachunek mniej.

A Bojler elektryczny to tylko na II taryfę w nocy i od 13 do 15 czy jak tam u was jest i ze sterownikiem, bo inaczej pójdziesz z torbami

A przepływowy też nieźle siorbie prądu, jak już to trzy fazy

Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Tak jak kolega pisze - bojler plus czasówka i jest najtaniej, najprościej i najszybciej. Ja tak mam - bojler zamontowany w odpajalni, podłączona czasówka żeby grzał na II taryfie i jest naprawde ok. Te przepływowe to ani mocy, ani trwałości. Zanim naleci wody na dla 10 cielaków to zdążyz osiwieć.

Ja na taryfach to wtedy lepiej 50l bo do wieczora to jednak trochę przestygnie i żeby tak szybko się nie rozrobiła z zimną jak będzie wieczorem brał 

2 minuty temu, SamaPrawda napisał:

Niewiem, czy nie lepiej żeby ten bojler chodził cały czas, przecież jak będzie podtrzymywał temperature to mniej prądu powinien zjeść niż nagrzać od niskiej temperatury.

Zależy czy ma dwie taryfy czy nie ale raczej korzystniej będzie jak włączy sie żeby nagrzać niż jak będzie się włączał co jakiś czas żeby dogrzewać 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, TheraRolnik napisał:

Bież na 2 siłowniki 👍 ostatecznie jak koniecznie chcesz na jeden to ten drugi 

Pierwszego bym nawet wrogowi nie polecił !

Co z tym pierwszym nie tak? Ten drugi trochę za płytko ma siłownik zamontowany, może folię drzeć...

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano

5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Tak jak kolega pisze - bojler plus czasówka i jest najtaniej, najprościej i najszybciej. Ja tak mam - bojler zamontowany w odpajalni, podłączona czasówka żeby grzał na II taryfie i jest naprawde ok. Te przepływowe to ani mocy, ani trwałości. Zanim naleci wody na dla 10 cielaków to zdążyz osiwieć.

Nie pisz bzdur jak nie masz .ponad 20 lat użytkuje przepływke w domu i jest to jedyne żródło ciepłej wody . 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Byłem widziałem. O tym Twoim nikt nie słyszał a szefa nie było, będzie niedługo.

936 raczej kabli nie ciągało, bo od spodu nikomu cementu nie chciało się umyć, albo liczyli że nikt tam nie zajrzy.  Cement w lamelach chłodnic, Końcówka wałka wielofrez drobny, czyli do wysokiego obciążenia. Leje się z siłowników podnośnika. Wszyskie przeguby wahaczy przedniego zawieszenia bez osłon, czyli przód do roboty. Hamulec zasadniczy ma dwa pedały, czyli starsza wersja nic ponad 50km/h. Podobno coś z podnośnikiem. 

Dzięki.

Czyli ogólnie pomimo niskiej ceny to mina? Czy i tak wart tych pieniędzy?

A ten sadowniczy to pewnie jako wabik bo już drugi miesiąc w ogłoszeniu. 

Opublikowano
9 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

A tego w Sypniewie oglądałeś?

Mam go obejrzeć ale jakoś schodzi

18 minut temu, gregor1284 napisał:

Dokładnie. Wydane chyba 400zl ale wygoda i nie brak termy. Temu termę mogę po okazji odsprzedać Szymonowi. Nie chcę żadnych odzysków ciepła ni innego dziadostwa. Na lato zrobię chyba "kolektory" i też się jakoś przediabli 

I mogę go przewieźć w sobotę

Opublikowano

Odpalić nie mogłem bo kluczyka nie było. Co tam jeszce siedzi to ciężko powiedzieć. Ale strzeliłem fotkę vin to jutro pewnie się dowiem, przynajmniej co tam robili, albo czego nie robili. Żeby choć wałek rozrządu był po wymianie to  już dużo. 

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dokładnie. Wydane chyba 400zl ale wygoda i nie brak termy. Temu termę mogę po okazji odsprzedać Szymonowi. Nie chcę żadnych odzysków ciepła ni innego dziadostwa. Na lato zrobię chyba "kolektory" i też się jakoś przediabli 

Jaka pojemność moc i cyna?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, MF675ursus napisał:

Co z tym pierwszym nie tak? Ten drugi trochę za płytko ma siłownik zamontowany, może folię drzeć...

Mam taki kupiony w tym roku i tragedia ... Łapy bez zadnych sprężyn stabilizujących latają na boki ... Z przyczepy nie idzie balotów wziąć, ciągnik wystarczy że lekko przechylony i od razu łapy na bok uciekają .... Ogólnie za bardzo one są ugięte i ciężko pomiędzy baloty wsunąć, przy balotach tez jak łapa sie zaprze to się wdusza w balota i drze folie jak się wysuwa pomiędzy baloty ... Na wiosnę miałem pożyczony chwytak na 2 siłowniki byle jaki najtańszy gościu kupił i dużo lepiej mi się nim ładowało i balotow w ogóle nie uszkodziłem a jednak pierwszy raz w życiu chwytakiem operowałem a tym na jeden dość sporo folii uszkodziłem ...

Taki jak ten drugi to sąsiad ma, minus jego taki ze przy miękkich balotach mimo że całkiem łapy złożysz balot potrafi się wysuwać, po prostu łapy na ramie są za szeroko mocowane 

Teraz jak bym miał kupować to tylko na 2 siłowniki 

Edytowane przez TheraRolnik
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Odpalić nie mogłem bo kluczyka nie było. Co tam jeszce siedzi to ciężko powiedzieć. Ale strzeliłem fotkę vin to jutro pewnie się dowiem, przynajmniej co tam robili, albo czego nie robili. Żeby choć wałek rozrządu był po wymianie to  już dużo. 

Czyli na razie go nie skreślasz.

Z vinem to żeby się nie okazał że od jakiegoś nadpalonego pochodzi😉

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jaka pojemność moc i cyna?

musiał bym zernąć na tabliczkę

zleciłem człowiekowi, zaraz będę miał informacje

Edytowane przez gregor1284
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

no to taki chce spieniężyć. Silnik znalazłeś?

Ciężki temat, jak narazie to jedynie od 7211 można wsadzić w rozsądnych pieniądzach i to nie wiadomo jak będzie chodzić. Ogólnie to ten blok mam poklejony już z 10 lat ale teraz na jesieni zaczął trochę lecieć i uszczelkę pod głowicą chyba zaczyna wypalać. Jak na razie spuściłem płyn i niech stoi do wiosny. Teraz to mu jedynie drobne prace zostały owijarka, rozsiewacz nawozów to może jeszcze się że dwa lata przebujam a potem jakąś szóstka MWM się marzy 😁

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Czyli na razie go nie skreślasz.

Na razie liczę ile trzeba by na początek dołożyć. !0 tyś na oleje, 10 tyś na hamulce ( o ile zjechane bo tu się skrzynią nie hamuje), 2 tyś siłowniki podnośnika. pewnie z rolki napinacze, alternatory i HGW co jeszcze. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v