Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co lepiej żeby Niemcy się na nas dorabiali. No przez taką mentalność jesteśmy popychadłami. Każdy naród chce dobrze dla własnego kraju jednak w Polsce dużo wyjątków on tej normy jest,niektórym pewnie wstyd że są Polakami śladem niektórych celebrytów.

Opublikowano

chlopie mam polski traktor i umyłem go bo na srwis jedzie a nie ma jeszcze 2000mth mos się sypie lepiej róbmy to na czym się znamy a produkcjia ciągników to nie polska specjialność tak jak z samochodami i tyle znam goscia co ursusa to boi się nim jeździć bo ciągle coś się sypie nawet jak stoi w garażu potrafi linka pęknąć albo żarówka się spalić jakiś czas temu pękł mu bak 😁🤪

Opublikowano

Fajna altanka na ciche dni🤪

Myślałem że tam koło kuchenki to klapa od kibla otwarta ino troszku przy wysoko😆

Opublikowano

Uświadomcie sobie w końcu, że Polska nigdy nie będzie światowym potentatem w branży ciągnikowej. Ursus to był twór wyłącznie opierający się na polityce PRL i nie miał szans przetrwać po zmianach ustrojowych. W interesy Fendta lub Deutza nigdy nie mieszało się państwo i dlatego takie marki są teraz mocne.

Opublikowano
22 minuty temu, slawek74 napisał:

Fujara to ten co nie ma fenda 😁😉

To teraz żeś pojechał 90 % rolników w tym kraju nie ma fynda 

Opublikowano
23 minuty temu, stempos1980 napisał:

Za duży, takiego to będę szukał jak stanieja 30 tys 😊

24 minuty temu, pawel885 napisał:

Prawda, tak jak kiedyś, mogłeś mieć najnowsze polonezy , mogłeś mieć w nich najnowsze alufelgi 13-tki a i tak rządził ten kto miał mercedesa W123/124

Ale co, kuźwa ludzi chcesz dzielić na gorszy i lepszych 🙆‍♂️ jprd 

Opublikowano
lamboEVO100 napisał:

@slawek74 Co Cię pokusiło żeby farmera kupić ? Od tego ulepa to chyba chyba wszystko lepsze 

zdawało się że na moje potrzeby starczy motor jd to z nim choć problemów nie ma tylko reszta taka trochu lipa i co rusz problem skrzynia i most cararo ale nie prymasort tyko szajs miał być jd ale ojro ostro w górę poszybowalo i tak wyszło teraz będzie miał już lajt same lzejsze prace

Opublikowano
8 minut temu, Partyzant85 napisał:

Uświadomcie sobie w końcu, że Polska nigdy nie będzie światowym potentatem w branży ciągnikowej. Ursus to był twór wyłącznie opierający się na polityce PRL i nie miał szans przetrwać po zmianach ustrojowych. W interesy Fendta lub Deutza nigdy nie mieszało się państwo i dlatego takie marki są teraz mocne.

Ooo i jest ten dzikus z za rzeki 😊

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Ale co, kuźwa ludzi chcesz dzielić na gorszy i lepszych 🙆‍♂️ jprd 

Rządził - czyt. nie bał się niczego - np jechać z lawetą do Niemiec raz w tygodniu czy ciągać dzień w dzień przyczepę wielkości małego busa. Ile te samochody przeszły to tylko one wiedzą... I się nie psuły

Opublikowano
20 minut temu, Partyzant85 napisał:

Taa napewno. Otrzymywały napewno solidne wsparcie od państwa. Kiedyś nawet czytałem artykuł o Mercedesie. Niemcy po wojnie miały zakaz produkcji pewnych pojazdów to Mercedes zrobił szerokość i wysoki prześwit by pasował w redliny ziemniaków. A teraz wprowadzanie norm emisji spalin po co ? By wykończyć mniejszych producentów. A reszta świata kopci, tankowce kopcą, zużyte stare złomy walą dymem że świata nie widać a nowe sprawne silniki DPF i adblue....

• Like 4
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

https://www.olx.pl/oferta/fendt-936-vario-2009r-biala-perla-360km-oryginalny-stan-930-827-CID757-IDDWy3Q.html#a535548e85;promoted

Yyyy tak się zastanawiam. Skoro pracował w firmie elektrycznej to dlaczego taka niska cena przy tym roczniku i stanie bardzo dobrym?

Powiem Ci że wszystkie ciągniki ma w super cenach. Byłem tam parę razy. Ogólnie wchodzisz na plac i nikt Ci nie marudzi możesz testować ciągnik wokół placu. Nie tak jak np w Gutanowie

Niemniej jak posłuchać konkurencję to z zazdrości wytrzymać nie mogą że tak szybko się rozwinął.

Usłyszałem co nieco i skąd się biorą takie ceny.

Ogólnie on się wywinął ale kolega z Modliborzyc popłynął, jak i wielu rolników.

Ale to gadka zazdrosnej konkurencji.

Niemniej ostrożność wskazana.

Ogólnie ruch w interesie ma niesamowity i ciągle coś wjeżdża i wyjeżdża.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Ursus932 napisał:

Ooo i jest ten dzikus z za rzeki 😊

Może i dzikus ale ja przynajmniej nie szukam traktora przez rok jak co niektóre osobniki z centrum kraju.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano

Może i tak być. 

Gdybyś był to luknij na tego małego fendta sadownika. Choć on podejrzewam że tylko na ogłoszeniu wisi a fizycznie już go nie ma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v