Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

mleczny semintal to i pod 8 tysiecy litrow podejdzie w dobrych warunkach, u bauera w alpach przekonalem sie do tej rasy, od wielu lat mialem same sm-y.

prawda to, dobry sim może zaskoczyć wydajnością, sam idę w simy i będę mieszał z czerwonymi polskimi i szkockimi, przede wszystkim nie mają tak zmodyfikowanego kody genetycznego, bo hf od dziesiątek lat są pod wydajność chowane a do simów  bardziej naturalnie podchodzili, po za tym te wszystkie simy itp mają lepsze parametry mleka pod przetwórstwo zwłaszcza lokalne ( jak mama robiła sery od hf z dużej obory nie dość że musiała pasteryzować mleko to z takiej samej ilości wyszła 1/4 sera mniej) 

10 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Tylko żeby dać to i musi dostać 

z jednej strony tak, a z drugiej zależy od chowu i genów, jak cały czas pasione to jak to straci to straci wydajność,  bardzo fajnie widziałem to w pracy jak nowy na paszowozie był i poszło mniej śruty na oborę 

10 godzin temu, debrzyna napisał:

Kolega takie hodował I naszło go żeby skosztować jak to smakuje ,skoro dwór Anglii tylko takie jada Zapakował byka do bukmanki Byk ruszył głową i w przyczepie dwie dziury zrobił .Ledwo do dowiózł 

mięso jest genialne, ale to bydło pierwotne, jak je zamkniesz/ będziesz trzymał na uwięzi to tak naje... prądu w kitę to będzie tak szaleć że żaden łańcuch i ogrodzenie nie straszne. 

Opublikowano
25 minut temu, stempos1980 napisał:

Większości ten Blask Fredry to jest pic na wodę foto montaż w Polsce

Bo to jest black frajer 🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Narko napisał:

Jak niemiecki masz w miare komunikatywny to spore szanse.

O drzwiach do jumza pamietam... :)  Jakbys byl gdzies w okolicach Bilgoraja/ Goraja to beda czekaly u mojego brata w domu. Nie ma tam ktos w Twojej okolicy bukownika na handel. Dzis mi na olx umknal... sprzedal sie w ciagu 30 min.

Bukownik ciężka sprawa, sam bym kupił do koniczyny i facelii. Kilka osób u mnie szuka, ale ciężko i ceny wysokie

A konkretnie gdzie w tym Goraju , bo to pół godziny jazdy, mogę podjechac. Napisz na priv.

Niemiecki raczej tak "ze zrozumieniem", lepiej angielski

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
54 minuty temu, Ursus932 napisał:

Disiaj ten żydowski Black freday, myślę zajrzę na allegro, może kupię jakąś szlifierke i narzędzi nawet sporo na tej wyprzedaży,tak po 10 - 30 zł taniej, no myślę pasuje będzie na przesyłkę 👍to szukam kątowki, są takie jak mi @bratrolnikapolecał hikoki 600 VAT do listków jak znalazł, jeste ładnie opisane black freday jedyne 155 zł 😉

Bo się szuka co dobre i aktualnie w promocji a nie że ktoś tam ma to i ja muszę mieć... Ceny to się sprawdza na stronach typu ceneo a nie allegro. I dla przykłądu te hikoki 139zł 

Opublikowano

@pawel885 człowieku co ty mi tu tłumaczysz🤷‍♂️, mam dużą hikoki i mała makita, to chcę kupić hikoki bo sprawdzone narzędzia osobiście, a u @bratrolnika zaczerpnięte dodatkowe  opinie 

Opublikowano
lamboEVO100 napisał:

https://m.olx.pl/oferta/beczkowoz-kola-rama-os-pompa-CID757-IDHxqwy.html?reason= Chyba dosyć tanie

Kurła szkoda , że drugi koniec kraju bo bym się tym zainteresował, beczkę mam to by się wyrzuciło na ten wózek i coś wyrzeźbiło z tego🤔

Opublikowano
5 minut temu, SamaPrawda napisał:

Ma ktoś może szlifierkę kątową z biedronki? Jak to chodzi bo niby 1200w i 80zł kosztuje, a może ktoś poleci coś taniego i fajnego.

Daj sobie na wstrzymanie z tym gównem.

Opublikowano (edytowane)

Parkside 1200W lepiej weź jak nie zależy Ci na kompaktowych wymiarach

21 minut temu, Ursus932 napisał:

człowieku co ty mi tu tłumaczysz🤷‍♂️

Tłumaczę ci że biegasz za stadem jak baran w każdym temacie :) 

Edytowane przez pawel885
  • Confused 1
Opublikowano
igor10246 napisał:

10 godzin temu, jacus napisał:

mleczny semintal to i pod 8 tysiecy litrow podejdzie w dobrych warunkach, u bauera w alpach przekonalem sie do tej rasy, od wielu lat mialem same sm-y.

prawda to, dobry sim może zaskoczyć wydajnością, sam idę w simy i będę mieszał z czerwonymi polskimi i szkockimi, przede wszystkim nie mają tak zmodyfikowanego kody genetycznego, bo hf od dziesiątek lat są pod wydajność chowane a do simów  bardziej naturalnie podchodzili, po za tym te wszystkie simy itp mają lepsze parametry mleka pod przetwórstwo zwłaszcza lokalne ( jak mama robiła sery od hf z dużej obory nie dość że musiała pasteryzować mleko to z takiej samej ilości wyszła 1/4 sera mniej) 

10 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Tylko żeby dać to i musi dostać 

z jednej strony tak, a z drugiej zależy od chowu i genów, jak cały czas pasione to jak to straci to straci wydajność,  bardzo fajnie widziałem to w pracy jak nowy na paszowozie był i poszło mniej śruty na oborę 

10 godzin temu, debrzyna napisał:

Kolega takie hodował I naszło go żeby skosztować jak to smakuje ,skoro dwór Anglii tylko takie jada Zapakował byka do bukmanki Byk ruszył głową i w przyczepie dwie dziury zrobił .Ledwo do dowiózł 

mięso jest genialne, ale to bydło pierwotne, jak je zamkniesz/ będziesz trzymał na uwięzi to tak naje... prądu w kitę to będzie tak szaleć że żaden łańcuch i ogrodzenie nie straszne. 

jak ktos krzyżował hf i patrzył tylko na litry a nie parametry to moze i mieć ''wodę'' w zbiorniku u mnie 90% to hf w oborze a parametry w szczycie 3.5bi ze zbiornika a potrafią i 4% osiagnąć tylko genetyka i żywienie odpowiednie

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Parkside 1200W lepiej weź jak nie zależy Ci na kompaktowych wymiarach

Tłumaczę ci że biegasz za stadem jak baran w każdym temacie :) 

k**wa chce kupić ursusa źle bo nie biagam za stadem "baranów" co kupują zachodnie, bo taki jest trend i moda 🤷‍♂️ zapytam się jaką szlifierke ktoś poleci, k**wa źle bo się pytam  🤦‍♂️ to w końcu się zdecyduj 🙆‍♂️

Może mi ktoś wytłumaczy po co jest te całe AF 🤔

@SamaPrawda nie wiem czy tak możesz się tu pytać o szlifierke🙃

Opublikowano
1 godzinę temu, SamaPrawda napisał:

Ma ktoś może szlifierkę kątową z biedronki? Jak to chodzi bo niby 1200w i 80zł kosztuje, a może ktoś poleci coś taniego i fajnego.

Kupilem 900w za 170 zl graphite z łagodnym startem i regulacja obrotów, wcześniejsza 860 w jest od 6 lat tylko ze juz ma luz na przekladni alw do szlifowania sie nadaje nadal.

Opublikowano

@witejus musisz zapytać tego @pawel885  😉

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

jak ktos krzyżował hf i patrzył tylko na litry a nie parametry to moze i mieć ''wodę'' w zbiorniku u mnie 90% to hf w oborze a parametry w szczycie 3.5bi ze zbiornika a potrafią i 4% osiagnąć tylko genetyka i żywienie odpowiednie

To co takiego dobrego dajesz?? 

2 godziny temu, igor10246 napisał:

Ja mam krzyżówki z RP i NRF 

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Rozmawiałem z tym znajomym o tym TURze do renaty.

Model:781-4 

Rocznik 83-85 

Silnik MWM 4 gary 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v