Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie wiem na 100%, ale wygląda że tak, chorowałem ale bez podnoszenia statystyk

Co do katowki, czasem cos tne wkrecone w imadło, pod koniec cięcia żeby nie spadło mi na nogi to co odcinane  to trzymam lewa ręką, a prawą ręką trzymam kątówkę, tak, trzymam za włącznik

a to cienkie prawka można jedną ręką 🤪tylko że to już wolę małą kątówką ... akurat spaliłem 😫

Ale grubsze rzeczy to na dwie ręce trzymam przy cięciu , ostatnio np sztabkę 40x60 i dość długo szło 

A to jednak ten covid to w statystykach trzeba by pomnożyć przez 2x albo i 3x czy 4x , 

Sam się ostatnio zgłosiłem na testa lekarz za bardzo nie chciał , a ciężko się chorowało 

Pierwszy dzień gorączka na noc , drugi dzień lekka , 3 dzień to gardło drapie i sucho , tabletki co 2 godz , 4 i 5 brak węchu i smaku całkowity ... strach mówić do tego osłabienie i zimno , 6-7 powrót ledwo co smaku i węchu i już osłabienie mija . Potem już coraz lepiej ale zaraz dwa tyg i smak  z węchem nie wrócił całkowicie ...

Reszta rodziny miała tylko gorączkę i drapanie w gardle no jedni węch też stracili drudzy nie 

Edytowane przez sebe1033
Opublikowano (edytowane)

@Ursus932Spokojnie. Cenić trzeba wysoko jak będzie ktoś chętny to zadzwoni i opuścisz, jak będziesz cenił nisko to handlarzyki tylko ci krwi napsują. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 minutę temu, sebe1033 napisał:

grubsze rzeczy to na dwie ręce trzymam przy cięciu , ostatnio np sztabkę 40x60 i dość długo szło

Ale ja nie mówię że ceowniki 140 tne jedną ręką, tylko pod koniec cięcia gdy muszę coś ręką przytrzymać

3 minuty temu, sebe1033 napisał:

Sam się ostatnio zgłosiłem na testa lekarz za bardzo nie chciał ,

Mnie też nie chciał na testy wyslac

Dwóch kolegów z pracy potwierdzony covid, ja miałem wszystkie dostępne objawy, aktualnie żoną i syn bez smaku i węchu są

Opublikowano
5 minut temu, igor10246 napisał:

za 15 wystawisz do negocjacji to powinien prędzej czy później zejść, chociaż widzę że jedna sztuka od 2 lat stoi, albo w ekspresowym tempie do handlarza za 12 tys 

a co sprzedajecie ?

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Dla niedowiarkow, specjalnie poszedłem do garażu zrobić zdjęcie, dziękuję, do widzenia

Pokaż jak tniesz profil jedną ręką , potrzymać to każdy potrafi 

Opublikowano

Sąsiad to samo- tydzień go gorączka pomęczyła, bez utraty smaku i węchu, nikt z rodziny od niego nie łapnął... A wynik miał pozytywny.

Opublikowano

no brat to przechodził bo myślał że przeziębienie z tydzień , a potem zrobili testy w pracy i go rozłożyło na 5 dni co ciekawe jeden zgubili drugi negatywny miał .

A ja zrobiłem test bo nie wiedziałem co to za cholerstwo . A najlepsze że tylko mnie wysłał lekarz na test bo najlepsze/najgorsze objawy reszta domowników ma tydzień dłuższą kwarantannę 🤣, a mieli wcześniej odemnie 

No mnie rozłożyło na dwa- trzy dni tak że tylko obrządki i zaraz do domu pod koc i spać , z 12 godzin na dobę przez 3 dni spałem osłabiony nigdy czegoś takiego nie miałem 

Opublikowano

A ja miałem z 10 lub więcej lat temu podobne objawy, angina się to wówczas nazywało.

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Każdy??? Przed chwilą pisaliscie że tylko Pudzian da radę.

ale ciąć coś grubego a nie cieniutkie .

4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Sąsiad to samo- tydzień go gorączka pomęczyła, bez utraty smaku i węchu, nikt z rodziny od niego nie łapnął... A wynik miał pozytywny.

No nie ma na to reguły , u nas gorączka krótko , ale znów coś mi tak w plecy cały czas zimno było  , a między czasie kolega był jakoś go nic nie wzięło tak z pół godziny (wtedy jeszcze nie wiedziałem co mam ) 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

angina się to wówczas nazywało.

Teraz nie ma takich chorób jak właśnie angina, grypa, potocznie zwane zatoki lub zapalenie płuc - wszystkie na koronkę umarły

Ja przy ostrej grypie i gorączce 38-39 też chodzę jak ten świniak po ciosie obuchem. Dwie kordły, termofor na stopy a i tak trzęsie z zimna.

Ma twój ziomek jakiś fajny traktor tak do 40-45 k?

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano
26 minut temu, pawel885 napisał:

Nie wiem jak Ty to robisz zważywszy że trzeba trzymać włącznik cały czas w dzisiejszych szlifierkach, co innego mój Bułgar co jak go włączam to światło we wsi przygasa, ojcu kiedyś rękę poharatał jak podłączał do sieci a włącznik był załączony 

To co taki słaby prąd masz? o jak co ale Bułgar to porządna rzecz

Opublikowano
2 minuty temu, sebe1033 napisał:

ciąć coś grubego a nie cieniutkie

Kurde, nie za duże wymagania??? Zaraz pewnie po tym jak wstawiłbym zdjęcie gdzie coś grubszego tne to pewnie byście chcieli żebym drugą ręką wyszywał chusteczkę, albo stał na rękach....

• Haha 2
Opublikowano

Dlatego napisałem "wówczas". Trochę to dziwne, ale cóż... 

1 minutę temu, Partyzant85 napisał:

Teraz nie ma takich chorób jak właśnie angina, grypa, potocznie zwane zatoki lub zapalenie płuc - wszystkie na koronkę umarły

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

A ja miałem z 10 lub więcej lat temu podobne objawy, angina się to wówczas nazywało.

Ototo. Prawie całe moje dzieciństwo się przeplatało na okrągło gdzieś tak do 10 roku życia- angina- Prokocim i operacje i tak w kółko. Nikomu nie polecam i najgorszemu wrogowi nie życzę, ani apetytu tylko leżenie w łóżku...

https://www.olx.pl/oferta/brona-talerzowa-lesna-CID757-IDDoJvc.html#862879dcbb Ciekawa maszyna.

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Każdy??? Przed chwilą pisaliscie że tylko Pudzian da radę. 

Ale ciąć a nie trzymać. To jak z bronią, utrzymasz karabin w jednej ręce ale spróbuj strzelić 

Opublikowano
6465 napisał:

Znajomy ma gorączkę smak ma węch też.  I wynik wyszedł dodatni. Więc to nie reguła. 

W coronie jest sporo objawów i nie wszystkie występują u każdego i nie muszą być na raz u nas masa ludzi ciwid przechodziła lub przechodzi

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Zaraz pewnie po tym jak wstawiłbym zdjęcie gdzie coś grubszego tne to pewnie byście chcieli żebym drugą ręką wyszywał chusteczkę, albo stał na rękach....

nie drugą wystarczy że będziesz nagrywał telefonem czy tam zdjęcie zrobisz  😀 tylko pamiętaj masz stać na jednej nodze na piłce 🤣 ,  a serio to grube też jedną ręką tniesz ?

3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Ototo. Prawie całe moje dzieciństwo się przeplatało na okrągło gdzieś tak do 10 roku życia- angina- Prokocim i operacje i tak w kółko. Nikomu nie polecam i najgorszemu wrogowi nie życzę, ani apetytu tylko leżenie w łóżku...

No to współczuję ale już chyba wyleczony jesteś ?

A przy covidzie to jest całkowity brak smaku ,no gumę miętową czułem i słodycze czekoladę normalnie , ale reszty nic obiad ziemniaki kotlet nic , zupa jak woda dwa dni jadłem to na siłę niby wiem co ale brak smaku prawie zwróciłem , cytrynę co kwaszę się na sok zjadłem pół ledwo co poczułem jak pomarańcza 

Przy anginie też tak jest ?

Opublikowano

Z tego co pamiętam to też nic nie miało dla mnie smaku, jak mama zrobiła udko z kurczaka z ziemniakami to tak to mieliłem ale nic nie czułem...

Z pewnych rzeczy nie da się wyleczyć i tak będzie już do śmierci...

1 minutę temu, sebe1033 napisał:

nie drugą wystarczy że będziesz nagrywał telefonem czy tam zdjęcie zrobisz  😀 tylko pamiętaj masz stać na jednej nodze na piłce 🤣 ,  a serio to grube też jedną ręką tniesz ?

No to współczuję ale już chyba wyleczony jesteś ?

A przy covidzie to jest całkowity brak smaku ,no gumę miętową czułem i słodycze czekoladę normalnie , ale reszty nic obiad ziemniaki kotlet nic , zupa jak woda dwa dni jadłem to na siłę niby wiem co ale brak smaku prawie zwróciłem , cytrynę co kwaszę się na sok zjadłem pół ledwo co poczułem jak pomarańcza 

Przy anginie też tak jest ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v