Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Muszę kupić, bo to tak si będzie przeciągać, kasa się rozejdzie i taki bedzie finał. 

A są jakieś lepsze marki przyczepek? Tzn nie takie najtańsze noname? Takie powiedzmy w okolicach 3-3.5k za (w ostateczności) gola przyczepkę bez plandek, stelaży itd

Opublikowano
26 minut temu, daron64 napisał:

Muszę kupić, bo to tak si będzie przeciągać, kasa się rozejdzie i taki bedzie finał. 

A są jakieś lepsze marki przyczepek? Tzn nie takie najtańsze noname? Takie powiedzmy w okolicach 3-3.5k za (w ostateczności) gola przyczepkę bez plandek, stelaży itd

nie wiem, kupiłem pierwszą lepsza z ogłoszenia

Opublikowano
9 minut temu, Grzechooo napisał:

Jak chcesz wozić złom to albo kup za resorach używkę, albo kup papier i zrób sam. Ja sobie zrobiłem jeszcze jak można było rejestrować samy i 1,5t węgla nie robi na niej wrażenia.

Tylko jakiś nawet złom, ale z papierem, to chcą koło 2k. Do tego tak szczerze powiedziawszy, to nie chce mi się bariwc z robieniem od podstaw przyczepki. A złom to na zasadzie nie że mam tysiąc ton, hałdy złomu itd. Tak przy okazji chce sobie w wolnych chwilach po przyczepce wywozić. Także nie musi mieć ładowności Bóg wie jakiej

Opublikowano

Nowe to tylko dobrze wyglądają. Ja zrobiłem na resorach z Transita i opony też C to nie to samo co te śmieszne osie na belce skrętnej. Miałem kiedyś lawetę w której jak drugie koło urwałem to poszła do żyda.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, daron64 napisał:

Tylko jakiś nawet złom, ale z papierem, to chcą koło 2k. Do tego tak szczerze powiedziawszy, to nie chce mi się bariwc z robieniem od podstaw przyczepki. A złom to na zasadzie nie że mam tysiąc ton, hałdy złomu itd. Tak przy okazji chce sobie w wolnych chwilach po przyczepce wywozić. Także nie musi mieć ładowności Bóg wie jakiej

Jeśli chce się więcej niż 500 kg ładować to lepiej poszukać używki przyczepki Wiola, Syland, Rydwan lub dobrego SAM'a

https://www.olx.pl/oferta/przyczepka-samochodowa-wiola-kujawiak-rsh-przyczepy-siedlce-CID5-IDGWKTC.html#083549238e;promoted

https://www.olx.pl/oferta/przyczepka-samochodowa-lekka-syland-dmc-600-zarejestrowana-przyczepa-CID5-IDGZbHB.html#b4e8eaec72

https://www.olx.pl/oferta/przyczepka-samochodowa-marka-rydwan-CID5-IDHjvjc.html#b4e8eaec72

Edytowane przez mmarcinn001
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

U znajomego rama się wygięła w takiej pod samymi rusztowaniami. Jak to ma ramę z blachy wyginana. Jedyny plus to że jak nie możesz cofnąć to za dupe ja bierzesz i przestawiasz

Dokładnie w model tej firmy czy innej?

Ciekawe jak wykonany jest ten SAM, bo wygląda dobrze po odnowie.

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-samochodowa-CID5-IDHjvSG.html#0671ed9298;promoted

Edytowane przez mmarcinn001
Opublikowano

ja mam przyczepkę że zbuczyna , dałem 3300 z plandeka , amortyzator i resor 5 piór , wożone po 1 tonie wapna z koszelowki do mnie 50 km i nic , ostatno w siewy jak się okazało było naładowane 1200 kg netto , jedyne co zmieniłem to opony bo były takie po 380 kg wytrzymałości , wsadzone busowe 630 kg

Opublikowano (edytowane)

Szukaj takiej co jest na resorze piórowym, ma amortyzator i da się otworzyć przednią burtę. Kiedyś na OLX były marki Bodex, nawet nienajgorsze- w domu jest i problemów z nią nie ma, chyba ten model:

https://www.olx.pl/oferta/przyczepy-bodex-radomsko-producent-218x129x100-CID5-IDs8SLw.html#705070a5a4

Z tego co pamiętam to @Rolnik1973 ma też fajną

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

Wygląda to dobrze ale jakby policzyć te dodatki co w opisie to prawie 5tys. A sam pisałeś że fajnie jakby była plandeka, to samo się tyczy np. otwieranej przedniej burty - super sprawa. Koło zapasowe też by się przydało.

Tak patrzę to mało która ma ramę z profili, nie z ceownika, bardzo dużo jest skręcanych, a spawana chyba lepsza? No wiadomo jakby miała, to byliby super, ale z kolei wolę kupić uboższa, ale solidniejsza, nie z dodatkami, ale zrobiona z tektury.

40 minut temu, MF675ursus napisał:

Szukaj takiej co jest na resorze piórowym, ma amortyzator i da się otworzyć przednią burtę. Kiedyś na OLX były marki Bodex, nawet nienajgorsze- w domu jest i problemów z nią nie ma, chyba ten model:

https://www.olx.pl/oferta/przyczepy-bodex-radomsko-producent-218x129x100-CID5-IDs8SLw.html#705070a5a4

Z tego co pamiętam to @Rolnik1973 ma też fajną

@up

@Rolnik1973

Po cenach jak patrzę to mniej więcej tak jak wszyscy

@bratrolnika

Przyszła hikoki. Podłączam do prądu, myślę odpale, zobaczę jak ona chodzi. Nie przykrecilem rączki tylko tak w dloniach trzymałem. Nigdy nie używałem takiej dużej szlifierki.  Ależ suka ręce urywa 🤣Trzeba było dopłacać, albo wziąć na raty i z miękkim startem :)

Opublikowano (edytowane)

Jest tych firm i w rykach rydwan i Kosowie lackim syland.Najważniejsze aby długa bo długość oporów nie stawia i na piórze bo os skrętna to badziew.

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Opublikowano

@daron64 - ale miękki start to się da dokupić i założyć samemu. No przynajmniej do małego flexa się dało więc podejrzewam że i do dużego powinny być kostki z odpowiednim amperażem.

Opublikowano
18 minut temu, daron64 napisał:

@bratrolnika

Przyszła hikoki. Podłączam do prądu, myślę odpale, zobaczę jak ona chodzi. Nie przykrecilem rączki tylko tak w dloniach trzymałem. Nigdy nie używałem takiej dużej szlifierki.  Ależ suka ręce urywa 🤣Trzeba było dopłacać, albo wziąć na raty i z miękkim startem :)

przyzwyczaisz się, na poczatku każdy ma respekt jak się z małej przesiada, a potem tniesz jedną ręką👍

przyczepek to chyba nie ma ze spawaną ramą, coś mi się wydaje że na to przepisy nie pozwalają (choć mogę się mylić)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v