Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego nie robię nic i nie szukam. Dobrze jest jak jest.

Gościu Kosa sprzedać nie chce, sadzi jeszcze 20a ziemniaków to powiedział, że przecież ręcznie siał nawozów nie będzie.

Opublikowano
24 minuty temu, Ursus932 napisał:

Myślałem że w zamian tłoczkowej zaklada się ten tandem,. To druga do środka też tłoczkowa? 

To kuźwa może czas ruszyć dupe i zmienić coś w sobie, a nie szukać dziewczyny która ma się dostosować do Ciebie 🤦‍♂️, a Ty nadal zacofany bo tak Ci dobrze 

Z zacofania to niechby tylko bobra miała 🤣

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)

Co do sprężarek, to nie kupujcie tych tanich z Allegro. Kumpel kupił, zadowolony bo olej na zmiane, komplet akcesoriów. Ułamał mu sie kawałek filtra powietrza i wszedł pod zaworek głowicy. Gdy zdjęliśmy głowice i korbowód to masakra. Wyglądało jakby pracowało kilka lat, a zrobiło może 50h i najcięższe co było nim robione, to ropowałem siewnik, a tak to pompowanie i dmuchanie. Sam chce coś sobie kupić i Allegro omijam. Chyba Stanleya kupie, może pochodzi troche

Edytowane przez rafal4610
Opublikowano
16 minut temu, rafal4610 napisał:

Co do sprężarek, to nie kupujcie tych tanich z Allegro. Kumpel kupił, zadowolony bo olej na zmiane, komplet akcesoriów. Ułamał mu sie kawałek filtra powietrza i wszedł pod zaworek głowicy. Gdy zdjęliśmy głowice i korbowód to masakra. Wyglądało jakby pracowało kilka lat, a zrobiło może 50h i najcięższe co było nim robione, to ropowałem siewnik, a tak to pompowanie i dmuchanie. Sam chce coś sobie kupić i Allegro omijam. Chyba Stanleya kupie, może pochodzi troche

mam bass polska olejowa 50 litrów jeden tłok, kupiona w 2013 roku, ile ona  przerobiła to tylko ona wie, co rok coś maluje, przyczepy, traktory, maszyny, nawet samochody malowałem, na usługach maszyny traktory, o pompowaniu nie wspomnę, dmuchaniu filtrów, plastiki, rączki kółka się rozleciały, powietrze jeszcze trzyma jak się zostawi , filtr też mi pękł i wpadł pod głowice plasticzek, udało się naprawić szybko, silnik i kompresor działa najmniejszych problemów.

Opublikowano (edytowane)

@Uziu92 dzięki, popatrze na tą firme. Taki Stanley wychodzi ok 700zł, ale myśle że dłużej pochodzi. Kumpel dał coś ok 400 i teraz żałuje. U niego też plastik wpadł i teraz chodzi, ale jak ten cylinder i korbowód wygląda to szkoda gadać. Ciśnienie bije ładnie, ale długo to to nie pochodzi już

@gregor1284 to używka?

Edytowane przez rafal4610
Opublikowano

ja dałem 550 zł jakoś z tym chinskim zestawem akcesoriów. O dziwo pistolet do malowania z tego zestawu ze 2 sezony wytrzymał :D

Ile teraz te basy warte nie wiem, kupiłem w tym roku mini spawarkę inwertorową basa najtańszą do spawania z agregatu i jakoś działa, ale wiele nie spawałem.

Opublikowano

Jak miałbym kupować kompresor to minimum 100 albo 150L taka mniejsza to jako dodatkowa jak komuś potrzebna po jak najpierw kupi się małą to potem i tak większa potrzebna więc to zawsze drożej wyjdzie raz zainwestować może drożej ale napewno dobrze

Opublikowano (edytowane)

Ramię do cyklopa, a taki porządny ładowacz sam bym chętnie sprzedam. Tylko to walka nima 😔 @jahooo ogarniać Ci adaptacje do tego ładowacza? 

Edytowane przez gregor1284
Kiedyś lepilem sam te sprężarki ale to niewypał był, 3 sztuki od stara hs19 z przerobionym smarowaniem na butlin200l. Polakierowałem całego poloneza i zdechła. Teraz na tej butli mam kompresor oryginalny od sprężarki za 700 i dziala
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ramię do cyklopa, a taki porządny ładowacz sam bym chętnie sprzedam. Tylko to walka nima 😔 @jahooo ogarniać Ci adaptacje do tego ładowacza? 

w zasadzie mam dogadaną adaptację, a masz co konkretnego na myśli ?

Opublikowano

To nawet lepiej niż Ostrówek (1600kg)

Tylko jak z szybkością hydrauliki , bo tylne ramię to strasznie wolną reakcje chyba ma , stare jcb jakie 60/70 lata to strasznie szybko chodzi aż byłem zdziwiony.

3 minuty temu, Uziu92 napisał:

patrząc na tłoki i jak pompa nawet ta standardowa nsz32 to te 1600 kg spokojnie dygnie, a może i wiecej.

20 godzin temu, mf362 napisał:

20 godzin temu, stempos1980 napisał:

C330 bez problemu dawała na 4b z talerzowka ?

i

Opublikowano
47 minut temu, Belaruss820 napisał:

Rama jak w kvernelandzie, ale elementy robocze jakoś inaczej wyglądają. Oglądnij, zapisz nr odkładni np i sprawdź ceny, bo jak to elementy rupstadt, to mogą być mocno drogie. Płozy na pewno nie są od kvernelanda, odkładnice też raczej nie, jakiś dziwny kształta mają

Opublikowano

Na wiosnę planuje kupić jakiś obracany i trzeba zacząć się rozglądać i kasę zbierać. Mam Belarusa 84 konie z monoblokiem i dźwignąć potrafi sporo, i teraz pytanie czy coś lekkiego w 4 skibach czy jakieś 3 na dużym rozstawie. Najbardziej zależy mi aby brał równo z kołem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v