Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał:

Tyle biorę za 4.5t 😁

Tez mi sie wydaje ze tyle trzeba by wziąć, ale jesli za tyle samo bierze na raz 14t, albo od Lecha 450 zł/h 2 zestawy plus ładowarka to mowie ze nie dałbym więcej jak 200 zł/ha :D

Opublikowano
6 godzin temu, danielursus3p napisał:

@Uziu92 ma ciekawą opinię.

czy ja wiem czy ciekawa :D

6 godzin temu, massey235 napisał:

tzn?,z filmów to same lalki tam  maja ......

ja u nich 5 lat temu kupiłem MF jak jeszcze byli jedną firmą rafrolem i chodzi do tej pory bez awarii, kolega kupił w lato JD, sprawdziliśmy go, niby okej był, ja bym go nie kupił osobiście  bo był za drogi, cena powyżej rynkowej, ale jemu się spodobał, pan zaręczał za niego , że maszyna na lata, że wie co w nim siedzi, ciągnik teraz na jesień dostał ognia w agregacie i się rozkraczył, prawdopodobnie dość poważna awaria. Co do reszty sprzętu to jak wszędzie loteria, jedne ładniejsze, jedne brzydsze, na filmach zawsze lale, bo pokarze  z jak najlepszej strony, na pewno drogie, bo sam chciałem kupić u nich renówkę zimą, stała ponad pół roku ale droga była strasznie, nie bardzo chcieli coś po negocjować. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz3512 napisał:

Z tego co czytałem to tam w Koluszkach to mają dobre opinie i sporo tego robią. Raczej ok 30 tyś to trzeba szykować, na zamówienie to do wiosny powinni zrobić. 

Ta 18 tonowa to trochę za duża, nie ma co szaleć, bo zaraz trzeba by i ciągnik zmieniać, 16 tonową ciągałem to już spora zabawka.

Ja jak ciągałem dwie po 8,5t to nie było problemu. Więc z jedną 18 tym bardziej by szedł jak dziki

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, stempos1980 napisał:

Korba bokiem wyszła?

Właśnie nie. Jakimś cudem poszedł odrzutnik przez rozrząd i wygięło jakiś sworzeń od kół rozrząd. Do tego po wyjęciu tulei okazało się że nie ma w bloku ścianek dzielacych tuleje. Po prostu się rozsypały ...

Edytowane przez damianbor
Opublikowano
8 minut temu, sladan napisał:

@Ursus932 to jest właśnie okazja dla Ciebie 😂

Bez napędu 🙆‍♂️ i taki drogi, ale przebieg mi pasuje 😉

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

@Ursus932 daj sobie spokój z nim

A gdzie tam nawet nie myślałem o nim po co mi taki , tylko przebieg ciekawy 

Opublikowano
31 minut temu, Ursus932 napisał:

4 lata temu znajomy kupił Zetora 8011 z 1980 roku , import z Włoch. Przebieg 1100 mtg. Wszystko w oryginale , bez ubytków farby na korpusie, nawet sworznie w zaczepach w oryginale. Prawdopodobnie używany był w winnicy. Stan idealny i zapłacił 34000 zł.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A gdzie tam nawet nie myślałem o nim po co mi taki , tylko przebieg ciekawy 

Ciągnik planujesz kupić? W jakim przedziale mocy? jeśli 80-100km mogę ci polecić to co większość ci odradzi. Mówię o Farmerze żeby nie było posiadam 8244 i 10244.Ciągniki mają co robić mimo ,że pomocnicze. Może nie są jakoś ekstrawagancko zrobione jeśli chodzi o komfort ale proste więcej nie potrzeba.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v