Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Sprzęgło mają na wysprzegliku i wysprzeglik właśnie oraz pompke zmienialem, skrzyni poza wymianą kamieni synchronizatora nie ruszalem, ale wydaje mi się ze poza inną pokrywą nie różni się niczym więcej. W silniku bebechy takie same jak w 912. Wzmacniacz robilem tez ale to również to samo co inne. Jedynie w kabinie na + bo duzo wyżej sie siedzi, mam z resztą gdzieś zdjecie w galeri jak stoi obok 912 to widać różnicę odrazu. 

Jeśli ma wszystkie biegi zsynchronizowane, to jednak trochę różnica w porównaniu do zwykłej ciężkiej serii.

W robocie jest i mnie 1634, to wiecznie z hydraulika ma jakieś problemy. Coś tam chciałem podpytać operatora jak toto chodzi, ale.to taki typowy popgrowski operator - sprzęt nie jego, to byle do przodu.

Opublikowano
4 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Dobrą opinię to ma mieć kandydatka na żonę a nie ciągnik.

Jak zrobiłem prawko to sobie Alfę Romeo kupiłem  - mimo złych opinii i podśmiechujek kolegów, że to królowa lawet nigdy nie wracałem na lawecie do domu.  Panny w Suchowoli i Radzyniu to się przez wydech pchały do tej czerwonej rakiety :D

No nie wierzę, kto by się pytał kolegów o opinię  jaka tak  jet ta kandydatka   zwłaszcza w łóżku xD

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Jeśli ma wszystkie biegi zsynchronizowane, to jednak trochę różnica w porównaniu do zwykłej ciężkiej serii.

W robocie jest i mnie 1634, to wiecznie z hydraulika ma jakieś problemy. Coś tam chciałem podpytać operatora jak toto chodzi, ale.to taki typowy popgrowski operator - sprzęt nie jego, to byle do przodu.

Nie pamiętam już dokładnie, kamienie przychodzily takie https://allegro.pl/oferta/kamien-widelek-synchronizatora-ursus-c-385-8612700-8881841174?utm_medium=app_share&utm_source=facebook a co bylo dalej to sie nie zaglebialem. 

Opublikowano
3 minuty temu, Pigmei napisał:

No nie wierzę, kto by się pytał kolegów o opinię  jaka tak  jet ta kandydatka   zwłaszcza w łóżku xD

Pyta się, i jak nikt nie zna odpowiedzi jaka jest, to taką trzeba brać.   :P

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

biegi są zsynchronizowane ja mam szybką czterobiegową (około 40 km/h) a z hydrauliką są problemy jak jest stary olej i zapchane filtry jak kupiłem podczepiłem nowy  pług agromasza na resorze i d*pa nie obrócił podjechał mechanik pooglądał zalecił wymiane oleju i filtrów i po problemie śmiga do tej pory 

Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

To ty jeździł do palatrzo ja też.

Pewnie, że jeździł. Blizna na głowie do końca życia jak ze schodów spadłem co się na górny bar wchodziło :D

Opublikowano (edytowane)

Prawie jak blizna wojenna😂

Alkoblizna😁😁😁

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

3 minuty temu, Sean napisał:

Pyta się, i jak nikt nie zna odpowiedzi jaka jest, to taką trzeba brać.   :P

Normalny to sam sprawdza i tyle 😋... Koledzy to palcem nie merali a każdy powie ze przeleciał.... A potem wychodzi ze tylko obrobił panią  językiem 😂😂😂😂😂😂😂

Opublikowano
3 minuty temu, szczypka napisał:

biegi są zsynchronizowane ja mam szybką czterobiegową (około 40 km/h) a z hydrauliką są problemy jak jest stary olej i zapchane filtry jak kupiłem podczepiłem nowy  pług agromasza na resorze i d*pa nie obrócił podjechał mechanik pooglądał zalecił wymiane oleju i filtrów i po problemie śmiga do tej pory 

To masz biegi odwrotnie, bo w szybkiej jest 3 i 4 właśnie inaczej niż w zwykłych, takiego dokładnie mam upatrzonego 934 😉

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Alkoblizna😁😁😁

Ślisko było i się potknąłem w połowie drogi na dół.
Alkoblizna to nie bo jeszcze o własnych siłach schodziłem. Znaczy spadałem.

Opublikowano

nigdy nie siedziałem w zwykłej jechałem oglądać 1014 po drodze natrafiłem na 1134 stojącego  przy wjeździe jednego gościa z kartką sprzedam  po krótkich oględzinach kupiłem  

Opublikowano
3 minuty temu, szczypka napisał:

nigdy nie siedziałem w zwykłej jechałem oglądać 1014 po drodze natrafiłem na 1134 stojącego  przy wjeździe jednego gościa z kartką sprzedam  po krótkich oględzinach kupiłem  

To jak ja jechałem do Kielc obejrzeć T5, a po drodze w Ostrowcu świętokrzyskim kupiłem😁

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

To jak ja jechałem do Kielc obejrzeć T5, a po drodze w Ostrowcu świętokrzyskim kupiłem😁

i chyba takie zakupy są najlepsze pasuje kupuje 

jak kombajnu szukałem to trochę kasy na paliwo straciłem kilkadziesiąt obejrzałem i w końcu  kupiłem tego którego drugiego oglądałem 

Opublikowano
2 godziny temu, czesio200 napisał:

To jak już macie tyle na handel to może ktoś ma Forterre 2010-1015r?

Ty taki fan radzieckiej technologii, tyle czasu mtz 82 wychwalałeś pod niebiosy A jednak poszedł w świat. Później była gadka że będzie jakiś belarus 120 kucy a teraz już forterre kupujesz ? 🤔🤔

Opublikowano
34 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Ty taki fan radzieckiej technologii, tyle czasu mtz 82 wychwalałeś pod niebiosy A jednak poszedł w świat. Później była gadka że będzie jakiś belarus 120 kucy a teraz już forterre kupujesz ? 🤔🤔

za chwilę będzie fendta szukał, a ruska już nie spojrzy 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Swoja 385 bede na dniach oglaszal :D starczy ci na 5 takich :D

Ile sobie cenisz i jaki rejon Polski?

https://www.olx.pl/oferta/leyland-472-turbo-84-km-CID757-IDGYKKu.html

A może taki? Leyland to angielska Marka? Części w PL dostępne?

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Tylko krowa nie zmienia poglądów. 

Prawda.

3 godziny temu, igor10246 napisał:

za chwilę będzie fendta szukał, a ruska już nie spojrzy 

A niech szuka nawet nowego tego mu życzę. Tylko jak każdy pisał że po przesiadce z mtz-a na zetora nie spojrzy na ruską moc to ten zapierał się nogami i rękami że tak nie będzie bo rusek taki za***isty. Dlatego śmieszy mnie to wszystko teraz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v