Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 15.10.2020 o 21:34, Uziu92 napisał:

pisz, znów wylecisz i pobiegniesz na jutuby szambo na moderatorów wylewać 😂

Chyba mnie z kimś pomyliłeś ;) i nie porównuj mnie do tego śląskiego germańca co uważa se za lepszego od reszty 😉

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Agrest napisał:

Nowy ciągnik to chyba marzenie każdego. 

Nie.

8186_2655722380886.jpg

Najładniejsza seria ciągników ta jeszcze ze ścięta maska, nie z tą taka obła. Tzn cala ta seria 3xx, 5xx, itd, ale 5xx najladniejsza. Dlatego Ci zazdraszczam Twojego :)

deutz 320 nie wziąłem bo tam 70km z 3 cyl3000cm³ było a ja mam 3200 i 4 cyl.

Staruszek zetorek ma chyba 3.6 4gary, 62konie. Arbos 130 konny ma pojemność 3.4..

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano
krzysiek1979 napisał:

Kurde panowie tak czytam wasze wypowiedzi i sam nie wiem  co myślec .Myśle o nowym max 75 KM ale żeby to było prawdziwe 75 KM a nie popierdułka 3 cyl..Mam starego mf-a 68 km to szczerze z jedna przyczepą i  ładunkiem 6 ton idzie jak burza i sobie wiele nie robi z tego.Jak sie sprawują te dzisiejsze 3 cylindrowce z taką małą pojemnoscią ?

nie rób tego 100km jak to niektórzy piszą zapas zawsze na plus i zanim się obejżysz te 100 będzie krótkie

Ursus932 napisał:

7 minut temu, mf362 napisał:

Jak to mawiaja mocy nigdy zadość tylko gazu mniej dawać ;)

Czy to auto czy traktor gdy się kupi słabszy i potem człowiek żałuję

Jakby iść tym kryterium to może od razu 200  kucy kupić, no bo przy 100 mniej gazu to przy 200 jeszcze mniej 😉 końca by nie było 

z tymi 200koni to przesada ale 100 to już jakąś robote zrobi bo i masa będzie sporo większa niż takiego 75 mam trzy 85 .100 i 120 to spore porównanie mam ten najmniejszy niby 85 ale dociążony ładowaczem i taki zmulony i paliwa też pociągnąć potrafi

• Like 1
Opublikowano
daron64 napisał:

Nowy ciągnik to chyba marzenie każdego. 

Nie.

Najładniejsza seria ciągników ta jeszcze ze ścięta maska, nie z tą taka obła. Tzn cala ta seria 3xx, 5xx, itd, ale 5xx najladniejsza. Dlatego Ci zazdraszczam Twojego :)

deutz 320 nie wziąłem bo tam 70km z 3 cyl3000cm³ było a ja mam 3200 i 4 cyl.

Staruszek zetorek ma chyba 3.6 4gary, 62konie. Arbos 130 konny ma pojemność 3.4..

ten ze zdjęcia fajny Fend

Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał:

nie rób tego 100km jak to niektórzy piszą zapas zawsze na plus i zanim się obejżysz te 100 będzie krótkie

z tymi 200koni to przesada ale 100 to już jakąś robote zrobi bo i masa będzie sporo większa niż takiego 75 mam trzy 85 .100 i 120 to spore porównanie mam ten najmniejszy niby 85 ale dociążony ładowaczem i taki zmulony i paliwa też pociągnąć potrafi

To te zachodnie koniki jakieś kuźwa słabe, że trza takiego byka na te moje parę ha tego piachu, myślałem że tak do 80 kucy to będzie ogromny przeskok między szejsiuntkom 🤔

Opublikowano

Będzie przeskok z racji podniesienia komfortu i napędu 4x4. Jeśli nie masz planu powiększania gospodarstwa i zmiany parku maszynowego to w zupełności Ci wystarczy.

Tylko po sobie wiem że apetyt rośnie w miarę jedzenia.

Jednak zamiast nowych ekologicznych wolał bym już coś z lat 2005 - 2014 po Prow, 

Opublikowano

@Agrest dokładnie tak jak napisałeś👍 Powiedziałem że nie będe zrywał kręgosłupa żeby na podwórku postawić kolejny złom, to co jest wystarcza byle tylko było czym ciągnąć 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.10.2020 o 06:42, soltys48 napisał:

Młody łżesz

Nic nie łże ;) konkretnie pisałem na jednego i raczej idzie się domyślić na którego i niech mi nie ciśnie kitów że jechałem po wszystkich modach  ;)

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

@Agrest dokładnie tak jak napisałeś👍 Powiedziałem że nie będe zrywał kręgosłupa żeby na podwórku postawić kolejny złom, to co jest wystarcza byle tylko było czym ciągnąć 

No to ja ogólnie mogę polecić case jx 70 bo już podepniesz lekki agregat uprawowosiewnym, pług jednobelkowy 160cm wciąga, talerzówkę agro masz 2,7. Tylko lepiej już iść w jx 80 z racji grubszego przedniego mostu co przy turze ma znaczenie no i większe szersze opony, a cenowo różnicy nie odczujesz.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ludzie nie rozumieją a dokładnie część ludzi że dociążone 85 kucy spali więcej wachy niż np 100km w tej samej robocie..

Bo na spalanie ma wpływ nie tylko opór  maszyny ale i opory toczenia ciągnika a dociążenie ciągnika niezależnie od mocy należy dobrać do optimum i nie przesadzić z odchudzaniem bo przez nadmierny poślizg będzie  stać w miejscu. Już nie chcę pisać o dobrym doborze maszyn, i ekonomicznych obrotach silnika bo w gruncie rzeczy wyjdzie  mniej więcej na jedno na hektar  tylko czas się skróci przy większym koniu ale zaznaczam, przy dobrym doborze  wszystkiego.

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
16 minut temu, Ursus932 napisał:

To te zachodnie koniki jakieś kuźwa słabe, że trza takiego byka na te moje parę ha tego piachu, myślałem że tak do 80 kucy to będzie ogromny przeskok między szejsiuntkom 🤔

Jako ktoś, kto że starej 60 i zetorka 60paro konnego (bez przodu) przesiadł się na prawie tak samo stara ciężka serie ~80koni, powiem Ci tak - przeskok jest niewyobrażalny. Tam gdzie starymi balem się wjechać na pusto, teraz bez problemu wjeżdżam z pługiem. Żeby toto było wygodniejsze tylko. Ale prawda jest też, że kupisz coś mocniejszego, to po krótkim czasie przyjdą myśli, że mogłeś kupić większy, mocniejszy. Jak z autem.

Opublikowano

Tak aż to nie bo nie myślę więcej rozwijać tego piekilnego biznesu rolniczego. A co do samochodu, to nie wiem po co taka przesadna moc potrzebna 🤔

Opublikowano
24 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Nic nie łże ;) konkretnie pisałem na jednego i raczej idzie się domyślić na którego i niech mi nie ciśnie kitów że jechałem po wszystkich modach  ;)

Nadawałeś? Tak i koniec tematu

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

przesadna moc to jaka ,ile kuni?

A skąd mam wiedzieć, to tu wszyscy piszą że ciągle mało i mało 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v