Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dnia 3.10.2020 o 12:00, Bananek napisał:

też nie lubię taki dni, że nie ma co ze sobą zrobić i się na siłę robotę wymyśla.

to zapraszam do mnie, roboty w pizdu 

15 godzin temu, jahooo napisał:

Prędzej przetoczysz wałek na 35mm

znajomy jeden to wiertłem stożkowym jechał a drugi odkręcił piłę, włączył i pilnikiem jechał, prawie jak na tokarce, puźniej gwintownikiem, i jakoś to chodzi

6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Na jedno wychodzi. Im większe obroty tym większa prędkość.

tak, ale policz sobie prędkość liniową tarczy o średnicy 10 cm a 50 cm, to tak samo jak byś porównywał prędkości samochodu z normalnymi kołami i takimi od ciągnika np 24 lub 28 

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

17 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Na jedno wychodzi. Im większe obroty tym większa prędkość.

Tak jak kolega wyżej napisał, prędkość liniową to nie tylko obroty, A również średnica piły

Ale zazwyczaj jak masz taką piłe do drewna to zazwyczaj wsadzasz cały czas taką samą tarcze +/- 10cm. Nie spotkałem się żeby ktoś z 100 przechodził na 50.

Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

tym na pewno ,zobacz moc silnika w parametrach🤣

• Moc silnika:
    2500 KM
    2 godziny temu, solek01 napisał:

no właśnie widzę że mają 2,5 i 2,2 kw i jak na mój rozum to pociągnie

Opublikowano (edytowane)

Taki z Ciebie handlarz a dalej nie wiesz ile cenić za sprzęty 🤣🤣

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Taki z Ciebie handlarz a dalej nie wiesz ile cenić za sprzęty 🤣🤣

Sprawa jest tego typu z takimi maszynami że są tanie i jest problem to tak wycenić aby to w miarę szybko sprzedać i coś zarobić, a już nie daj Boże dołożyć do interesu.

Opublikowano

A będzie miał może ktoś w najbliższym czasie jakaś przyczepkę samochodowa? Nic specjalnego nie będę szukał, ot cos do okazjonalnego użytkowania. Jakiś złom wywieźć sobie, coś czasem przywieźć. Nic poważnego. Byłaby ciągana przed sedana 140KM/~1300kg. Albo chociaż doradzicie na co zwracać uwagę przy kupnie, bo jak patrzę na ceny nowych, to niektóre niby wyglądające lepiej są tańsze od słabszych itd.

Kolejna sprawa - jeszcze nie mam założonego haka. Na co przy tym patrzeć? Czy brać co tam najtańszego będą mieli?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v