Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, jedrus2020 napisał:

zaczyna sie robic problem z altkami z kolem pasowym na normalny pasek

Większość alternatorów ma ośkę 17mm jak dobrze pamiętam, koło można przełożyć, ostatnio za 50zł alternator od Fiata 1.8, jeszcze mi kółko na wąski pasek zmienili

Opublikowano (edytowane)

Ja mam w 60 od poloneza czy Fiata 125 ale to chyba takie same i już parę lat kręci a koło pasowe pasuje oryginalne od altków tych co do ciągników rolniczych sprzedają 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

Tak, ale to ma dać sobie radę z 2 bateriami 6v 165a, 4 halogenami na kabinie i 2 na opryskiwaczu, wspomaganiem elektrycznym i lampami h4 z przodu.

Edytowane przez Mecha
.
Opublikowano

Osobiście już dawno wypieprzyłem dwie 6 , jeden 12 120 ah bez problemu wystarcza i takie mam w 30, 60 i 3p

12 minut temu, Mecha napisał:

Tak, ale to ma dać sobie radę z 2 bateriami 6v 165a, 4 halogenami na kabinie i 2 na opryskiwaczu, wspomaganiem elektrycznym i lampami h4 z przodu.

Opublikowano

100A z alfy 156 załóż i z zapasem będzie. Kto jeździł polonezem to wie jaki cyrk był po wciśnięciu pedału hamulca (przygasały światła, kontrolki na desce, we wtryskowcach spadały obroty) Tym alternatorem to wyeliminowałem i bolączka poloneza przeszła.

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Uziu92 napisał:

panowie postanowiłem wymienić wał w agregacie talerzowym z rury na daszkowy, jak jest z tym wałem daszkowym w rzeczywistości, lepiej doprawi grudy i bryłki gliny jak rura ? czy wielkiej różnicy nie będzie ?

Daszek jest fajny do zageszczenia ziemi ale jak dla mnie w rozbiciu brył nie robi szału.Jak chcesz w miare dobry efekt osiągnąc rozbicia to proponuje rurowy ale na grubych rurach

Opublikowano

mam rurowy na dość grubych rurach i nie jest najgorzej ale jest kilka miejsc na polu gdzie nie daje rady.  Musze chyba coś na przedni tuz kombinować bo tolmet za 3m daszkowy życzy sobie 4 tys zł.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam z tolmetu mam sprężynowy i on jakoś szałowo nie kruszy ale za to bardzo dobrze zagęszcza.

A w twoim przypadku mając tuza to na przód zaczepić jakiś wał cambriga i bedzie dobrze

Edytowane przez hardkor113
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

wlaśnie dzwoniłem do tolmetu bezpośrednio i gość mi wlaśnie ten sprężynowy polecał, ze tak super rozbija bryłki i elegancko doprawia, pakera nie chce, bo trafią się złe warunki i z powrotem będe rurę zakładał.

Edytowane przez Uziu92
Opublikowano (edytowane)

mi na zagęszczaniu jakoś nie zależy, bardziej na rozbijaniu grud, w tym roku siało się w nieruszaną okrę co deszczu nie widzała i tam co wcześniej nie zrobiłem solo agregatem to rura nie dała rady rozbić.

Czyli mówisz ze ten daszkowy z grudą też szału nie zrobi ?

Edytowane przez Uziu92
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Popieram kolegę wyżej. To nie jest ta jakość jak w starym passacie. Kopia alternatora z poldka który sam w sobie niczym specjalnym nie byl

Mam takiego znajomka co się zajmuje zawodowo naprawą alternatorow, rozruszniki itp.  Doszedl do takiej wprawy że po stanie alternatora jest w stanie określić przebieg auta. Zawiozłem mu kiedyś altek od mojego staruszka golfa, rezebral, mówi że jeszcze nikt w nim nie grzebal, patrzy, cmoka, i mówi że będzie miał przebieg pomiędzy 250 a 290tys.km, trafił

Opublikowano

Też lubię nowe założyc tylko ta jakość 😉te jubany czy jak je tam zwał to Litwin ale w rzeczywistości też china czy Indie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v