Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@uziu92 opony w mido przebić jak podjedzie, chyba że nowy nabytek przepali. Bić nie mogę bo to karalne ale mogę się potknąć i wylac mu piwo na ryj. W piątek jak mi klepną urlop jak nie to nie.

Opublikowano

Metalweldu w ostatnim czasie wyspawalem 2 paczki 4mm i jedna 3.2 i jak narazie jestem bardzo zadowolony, kupilem esab 3.2 naszczescie tylko kg i strasznie strzelaly, wczesniej z 2 godziny na piecu lezaly jak zwykle zreszta robie w taka pogode jak jest teraz. 

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Cykl pracy raczej wyssany z palca, moja droższa dedra 100% ma przy 80A

O jakiej Dedra mowa bo oglądałem i te , chodzi mi też by spawać elektrodą czwórką .

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Cykl pracy raczej wyssany z palca, moja droższa dedra 100% ma przy 80A

Mam snake'a, tylko z wyglądu inna ciut, ale podejrzewam, że to tylko opakowanie inne.

Jestem kompletnym laikiem, ale - 4ka elektroda to chyba za dużo już dla niej, jak próbowałem, to rozkręcona na 200 i elektroda mocno się kleiła. 3.2 idzie spokojnie, tylko w zależności od materiału nawet na 160 ustawiałem. Badziewane przewody - czy raczej uchwytu, czy jak to tam fachowo nazwac - w masowym tasiemka łącząca "szczypce" przepaliła się, w przewodzie elektrodowym też lipa - uchwyt słabo trzyma elektrode. Raz przestała mi spawać - odpalała się, ale zero reakcji przy próbie spawania - zawiozłem do znajomego elektrotemechanika, to za 2dyszki zrobił (nie pamiętam co to tam się zadziało). 

Parę razy spawalem nią dość długo bez przerwy - nic się nie działo.

Jak na początek zabawy ze spawaniem raczej wystarczająca.

Opublikowano

Ile mogę cenić za takiego grubera, taka normalna cena żeby sprzedać a nie sprzedawać

2.6 m 13 łap, nowe redlice 

DSC_0008.JPG

Opublikowano

Masz jakieś namiary?

Z wydajnością to jeszcze nie do końca się określę bo wiesz jak jest z początkami i małe poprawki jeszcze robiliśmy. Ogólnie szwagier nie był w stanie odbierać i ważyć woreczków

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, andrzej612b napisał:

O jakiej Dedra mowa bo oglądałem i te , chodzi mi też by spawać elektrodą czwórką .

Taką mam, spawam elektroda 4mm, ale więcej jak trzy pod rząd nie polecalbym wypalić  https://m.ceneo.pl/9504554;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q0_UL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAiA1L_xBRA2EiwAgcLKA73QpYTTWkkjnp0F8afhoddXw-UIVfF2kaCwTar6jq14vDHwrnnx3BoC8n0QAvD_BwE#tab=click&shop=146579583

26 minut temu, Bartek933 napisał:

A tak ogólnie to szukam taśmociągu do pyrek najlepiej 4-5m

Koło Góry kalwarii ostatnio  kupiliśmy, ale dla Ciebie pewnie za daleko,  ma gość całkiem niezły wybór 

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
11 minut temu, daron64 napisał:

Mam snake'a, tylko z wyglądu inna ciut, ale podejrzewam, że to tylko opakowanie inne.

Jestem kompletnym laikiem, ale - 4ka elektroda to chyba za dużo już dla niej, jak próbowałem, to rozkręcona na 200 i elektroda mocno się kleiła. 3.2 idzie spokojnie, tylko w zależności od materiału nawet na 160 ustawiałem. Badziewane przewody - czy raczej uchwytu, czy jak to tam fachowo nazwac - w masowym tasiemka łącząca "szczypce" przepaliła się, w przewodzie elektrodowym też lipa - uchwyt słabo trzyma elektrode. Raz przestała mi spawać - odpalała się, ale zero reakcji przy próbie spawania - zawiozłem do znajomego elektrotemechanika, to za 2dyszki zrobił (nie pamiętam co to tam się zadziało). 

Parę razy spawalem nią dość długo bez przerwy - nic się nie działo.

Jak na początek zabawy ze spawaniem raczej wystarczająca.

To że się upalają mocowania masy czy uchwyt elektrody to chyba teraz już takie robią . Wcześniej spawałem transformatorową 250 A i 4 elektradą szło dobrze dlatego szukam czegoś podobnego no chyba że znowu kupić transformatorową ale to trochę jakby cofać się w rozwoju . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v