Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tam już było widać zalążki powiedzmy tej upadłości. Zakupił agregat używany (zastępca talerzówki),przepraszał się ze starą poczciwą gwiazdówką do siana (fakt,Krone była chyba wtedy w naprawie), możliwe że ta zagrywka z ursusem do paszowozu też miała swój cel,żeby Zetora nie katować przy nim. Dodatkowo dochodzi sprawa z niedoszłą oborą że nagle ktoś dał niby więcej za dzierżawę (i wszystko przez to że się chwalił na yt-tak z komantarzy wynikało,może poprostu wiadomo było że nie podoła wyzwaniu). Widać że to wycofanie PROW-u było już od dawna realizowane bo na którymś z filmów mówił że jezdzil do Lublina (do prawnika zapewne).

Najgorsze to on ma przed sobą jak wróci z Niemiec i ludzie zaczną mu d*pę obrabiać chociaż nie wierzę że tego wcześniej nie robili. Ale widocznie on się tym nie przejmuje. A odnośnie kanału na YT to zaraz będzie się nazywał od zera do farmera tak jak drugi kanał od zera do dewelopera. Tyle z mojej opinii na gorący temat na AF bo oglądam jego filmy od początku.

Opublikowano (edytowane)

Co jak co ale nie nauczą się dopóki  Polski rolnik nie nauczy się  walczyć o swoje. Niestety prawie każdy komu sypie się nowy sprzęt zamiata sprawę pod dywan byle sąsiad się nie dowiedział i siedzi cicho więc jeszcze przez dłuuuuugi czas będą pchać do nas maszyny ,,drugiego'' sortu.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

do puki

🧐

czy na pewno pukanie masz na myśli? 🤔

Opublikowano
33 minuty temu, damianzbr napisał:

Myślisz że nie można odstąpić od umowy z przyczyn wyższych nie zależnych od nas? To się mylisz.

Można  tyle  że    Zetor  i zgrabiarka  mu  się  posypała   były  w serwisie  a cała reszta  nie  więc  jak agencji wytłumaczy  zwrot  pługa   agregatu   kosiarki   siewnika.  Do tego  zabrali  mu także  sprzęt  który  nie był brany  na PROW. 

Opublikowano

Aż tak w szczegóły nie wnikałem. Może tez się sypało tylko tego nie nagrywał.

Mówisz zabrali... To nie wygląda na zabieranie, nie tak sobie wyobrażam zabieranie, z reszta, bank ma pół kasy spłacone z PROW to może aż tak po chuju komornik by nie poleciał że wszystko zabiera i coś teraz ustawy pozmieniali że nie wiem czy tak łatwo było by zabrać maszyny do karmienia zwierząt, bo paszy na pewno nie może zająć.

U nas w okolicy stoi mc halle w stodole u bankruta. I nikt jej nie może tknąć bo bankrut nie che czegoś tam podpisać komornikowi że się zgadza

Także w PL obecnie kredytowcy  i bankruci mają raj.

Opublikowano

Tu nie ma co dyskutować obejżeć wszystkie filmy nic nie da gość robi jakieś szoł wokół siebie ktoś co się cały tatułuje nie jest poważnym człowiekiem z takim gospodarstwem nie ma czasu na prowadzenie drugiej działalności jak on to pokazuje na każdym jego filmie jest jakieś ale coś niedopowiedziane by gimbusy oglądały następne produkcjie wielki deweloper co ma jednego pracownika i ten mu się rozchorował kto by normalny powierzył takiemu prace a już ma drugiego prace dalej idą 😀 normalnie gwiazda to wszystko nie trzyma się kupy wyjazd do niemiec i odrazu kierownik 🤔😀

szwagier24 napisał:

zapewne szyba do gory i ten mały boczek na bok

Opublikowano (edytowane)

A to że gość ma tatuaże to już jest gorszy albo drugiego sortu??🤔🤔 

Myślałem że nie ocenia się książki po okładce 😉

Przed chwilą, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

ktoś co się cały tatułuje nie jest poważnym człowiekiem 

10 minut temu, jahooo napisał:

Mam pytanie trochę spoza tematu - też zauważyliście większy ruch wojska na wschodzie od kilku dni ??

Na Podkarpaciu raczej nie zauważyłem większej ruchliwość niż zazwyczaj ale z drugiej strony trzeba mieć się na baczności uj wie co na Białorusi się odapierniczy ze względu na obecną sytuację.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano (edytowane)

Ja nie mam osobiście nic do wytatuowanych, ale dla mnie to przejaw pewnych braków w psychice.  Jeden mały tatuaż - można zaszaleć. Jestem jednak z pokolenia, gdzie tatuaże oznaczały zazwyczaj recydywistę po odsiadce.

Z podkarpacia do Białorusi kawałek, u mnie widzę masę aut , w tym tych "cywilnych" jedzie.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

tatuaż modny teraz.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Modne były różne rzeczy - dziurawe uszy, nosy, policzki. Modne są implanty, operacje plastyczne itp - ale we wszystkim trzeba mieć umiar i trochę rozsądku.

Córka mi właśnie napisała, że ewentualny atak Białorusi na wschód Polski może wybić żelazny elektorat PiS - coś w tym jest :D

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

samookaleczanie nie jest rzeczą normalną tak jak ktoś pisał jakis nieduży ok dla mnie to brak odpowiedzialności . Wojsk nie widział LLU

pafnucy napisał:

tatuaż modny teraz.

to Ty też wydziargany 🤔😜😁 mimo mody ja nie ulegam 😉

Opublikowano

ja nie. natura mnie tatuuje wystarczająco.

4 minuty temu, slawek74 napisał:

to Ty też wydziargany

Opublikowano

Mój szef zrobił sobie na ręce z motywem swojej rodziny.  Pytam go ile kosztował bo może i ja bym sobie coś zrobił.  A on że to kosztowało 2800. I już mi się odechciało. 

• Haha 2
Opublikowano

Nikt nikomu nie karze się dziarać, sam nie mam tatuażu i nie chcę mieć ale nie można oceniać kogoś tylko przez pryzmat tatuażu.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, damianzbr napisał:

Może zaraz jeszcze się pojawi jakaś zbiórka pieniędzy na maszyny, gimbaza będzie wpłacać po 10 zł, no i popularność na YT.

Zbiórka to już jest :D

Gość jest cwany. Filmik w którym rapował na temat rolnikahodowcy88 usunięty 😂 a ostro tam nawijał o niby opłacalności którą uzyskuje i o dążeniu do celu. Szkoda że nie powiedział że celem było montowanie rurek w niemieckim hotelu i udawanie kierownika budowy 🤣 No ale każdą funkcję trzeba profesjonalnie nazwać. Nawet w firmie gdzie ja robiłem zamiatanie nazywało się "konserwacją powierzchni płaskich" i świeżaki mieli radochę jak im się z rana zakomunikowało że przed zejściem z miejsca pracy na ich głowie jest właśnie ta konserwacja :D

Złotówkę już uzbierał. Ciekawe czy przebije chłopczyków z supermafiursus którzy 50 złotych nazbierali za tatusiowe porady typu jak odmalować starego łursusa 😂

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano

samookaleczanie nie jest to ani przejaw mądrości ani żadna dobra inna cecha a wręcz okazanie głupoty i słabości

SamaPrawda napisał:

https://zrzutka.pl/8twfff Ktoś coś wspominał o zbiórce?

niech się za robotę bierze błazen jeden 😄

Opublikowano
30 minut temu, jahooo napisał:

Mam pytanie trochę spoza tematu - też zauważyliście większy ruch wojska na wschodzie od kilku dni ??

no u mnie nad domem 3 albo 4 razy dwu-silnikowiec transportowy leciał na na tyle niskim pułapie że szło oznaczenia dojrzeć ( ok 100-200 metrów) w tamtym tygodniu 

a co dziarania, to jak dla mnie tu bardziej chodzi o symbolikę, jeśli ktoś się z czymś identyfikuje lub jest z czymś związany to dla czego nie, ale jak ktoś "bo ładnie wygląda" to logiki w tym brak,

Opublikowano
6465 napisał:

Mój szef zrobił sobie na ręce z motywem swojej rodziny.  Pytam go ile kosztował bo może i ja bym sobie coś zrobił.  A on że to kosztowało 2800. I już mi się odechciało. 

oglądałeś rolnicy podlasie ? tam sami się dziergali do śniadania 😀 tylko tępą igłę mieli 😁😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v