Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Partyzant85 napisał:

Jakbym miał bliżej to bym na sam poczęstunek się wbił pod pretekstem kupna ciągnika :D Zawsze możesz mu IHC sprzedać czy jakiej to tam marki ten twój podwórkowy ogier jest :D 

Brama zawsze otwarta

IHC nie jest i nie będzie na sprzedaż

5 minut temu, danielursus3p napisał:

Kiedyś nie chciałeś aresa, a tu takie kwiatki, co cię skłoniło?

I szczerze?? To dalej nie chce............... Potrzebuje mocniejszego ciągnika a ares jako jeden z nielicznych jest w moim zasiegu. Najlepiej pasowała by mi renata 15554,16094 tylko z tym jest baaardzo duży problem

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Pany, do trzydziestki na przód lepsze opony jodełka czy ze zwykłym bieżnikiem? Bo stare Stomilki już łyse, trzeba nad jakimiś nowymi myśleć. Ciągnik nie ma tura i robi góra 60mth na rok.

skoro oś nie napędowa to i opona z bieżnikiem prowadzącym
jak już zmieniasz to zakładaj sobie 7.50, cena niewiele większa a jakaś tam odrobina komfortu przybędzie

Opublikowano

dawaj ładne zdjęcia i cenę i do jutra sprzedana.

7 minut temu, soltys48 napisał:

chyba by nie podołał

Opublikowano
3 minuty temu, izydor6280 napisał:

skoro oś nie napędowa to i opona z bieżnikiem prowadzącym
jak już zmieniasz to zakładaj sobie 7.50, cena niewiele większa a jakaś tam odrobina komfortu przybędzie

Nic nie przybędzie bo wspomagania brak 

Opublikowano

Myślę, że nie ma sensu w moim przypadku kupować 7.50, 6.00/16 na tyle co się jeździ wystarczy.

Opublikowano
27 minut temu, soltys48 napisał:

To dalej nie chce............... Potrzebuje mocniejszego ciągnika a ares jako jeden z nielicznych jest w moim zasiegu. Najlepiej pasowała by mi renata 15554,16094 tylko z tym jest baaardzo duży problem

nie rozumiem,przecież te dwa 155i160 są słabsze od tego Aresa

Opublikowano
26 minut temu, izydor6280 napisał:

wyższa i szersza opona więc nie będzie czuć każdego byle dołka

Bez wspomagania ciężej się kręci, zwłaszcza na roli. Coś za coś. Kup sobie ruskie KAMA 6.00x16, mają twardsze boki, kolców tak nie łapią i nie pękają po bokach.

• Thanks 1
Opublikowano
37 minut temu, izydor6280 napisał:

wyższa i szersza opona więc nie będzie czuć każdego byle dołka

Nasi konstruktorzy nic nie robili względem firmy Zetor , był czas że u nas każdy ciągnik był dobry , a Czesi co następny model wprowadzali nowy model co do którego nasza C - 360 została na poziomie pierwszego zetora 4011 

Opublikowano

wtedy było inaczej. ale dlaczego teraz nie mamy niczego polskiego to ja nie rozumiem. ani auta, ani traktora.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

ale dlaczego teraz nie mamy niczego polskiego to ja nie rozumiem. ani auta, ani traktora.

bo komuś zależało na tym by nie było polskiego traktora i auta

• Thanks 1
Opublikowano

Rozwój badań i technologii wymaga wsparcia rządu - każdego rządu, jaki mieliśmy. I tutaj każdy rząd ma w sobie wiele winy, rząd Tuska też, ale nie on jedyny.

Nie da się niczego wyprodukować na zasadzie składania z kupionych elementów, bo to zawsze będzie produkt o krok za konkurencją, który trudniej będzie sprzedać (patrz "nowy" Ursus). A nawet sprzedaż tanich ciągników wymaga rządowego wsparcia politycznego w negocjacjach.  Stworzenie od podstaw czegoś nowego wymaga wiedzy i pieniędzy na doświadczenia, prototypy. Przed wojną Ursus został upaństwowiony, aby zachować jego dorobek i wiedzę, a także dalej to rozwijać.  Dziś wszystko likwidujemy za pieniądze Unii, żeby nie robić bogatszym krajom Unii konkurencji. Tak "drang nach osten" bez wojska, za pomocą pieniędzy i nacisków politycznych. Czego tu nie rozumieć ? Tusk nie był ani jedynym, ani ostatnim.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, andrzej612b napisał:

konsyrulcja MF

?O.o

9 minut temu, andrzej612b napisał:

Bo nasi wcześniej chleli i myśleli że są cydem świata a konsyrulcja MF ich uratuje Polski rolnk kupi wszystko bo przecierz nie ma innego wyjścia 

ty nie jesteś czasem ,,nachlany"?

Opublikowano
10 minut temu, andrzej612b napisał:

Bo nasi wcześniej chleli i myśleli że są cydem świata a konsyrulcja MF ich uratuje Polski rolnk kupi wszystko bo przecierz nie ma innego wyjścia 

nasi robili to na co pozwolił im Kraj Rad.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v