Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A nie wiem co orzeknie. Mam do niego zaufanie, przerobił kupę lat w KR, potem ludziom u siebie w domu naprawiał traktory, teraz ze względu na wzrok robi tylko znajomym. Tylko czy to można ot tak wlać płyn jak ciągnik przez cały żywot na wodzie chodził? 

Opublikowano

Trzeba wziąć pod uwagę że jeżeli całe życie chodził na wodzie to tego syfu w środku jest od groma i zalewając taki silnik płynem cały ten syf będzie się przypuszczał i zatykał kanały.

Opublikowano

To niech jeździ na wodzie do końca seniora a potem moich dni i po kłopocie😁

Opublikowano
38 minut temu, czesio200 napisał:

pewne byłem na miejscu w listopadzie. z tym człowiekiem nie szło nic utargować. Silnik na wykończeniu. kabina średnia błotniki pognite no i 4 opony łyse, brak przeglądu. Wizualnie wmiare i coś by z tego zrobil ale nie za 17tyś. Nawet handlarze tego nie mogli wyrwać.

Też coś mocno mi się wydawało że był na olx i cena 10tys mocno mnie zdziwiła. 13-14 jeszcze bym uwierzył ale ten walnął, że 10 dał 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, PRIMO napisał:

Normalnie rozwalają mi system jak słyszę że woda lepsza od płynu. 🤯

Zdecydowanie lepsza, ale ognista.    :P

6 minut temu, damianbor napisał:

Trzeba wziąć pod uwagę że jeżeli całe życie chodził na wodzie to tego syfu w środku jest od groma i zalewając taki silnik płynem cały ten syf będzie się przypuszczał i zatykał kanały.

Wyjmij z takiego tuleje i uszczelnij nowe jak tam wszystko wyżarte.

Opublikowano
1 godzinę temu, czesio200 napisał:

Najwiekszy idiota i kłamca na yt dodaje nowe kłamstwo. Ciągnik stał na olx kilka mieś za 17600. Był u dziadka od nowości dziadek nie chciał słyszeć o mniej niż 17. A że na umowie wpisali 10tyś to logiczne skarbówka. Nie trafiały do dziadka żadne argumenty, że ma 4 łyse opony nie ma przeglądu to nawet nie przejdzie itp. Mówi że to super sprzęt a sprzedawał bo się konczył silnik (duży przedmuch do skrzyni korbowej oraz nierówna praca na wysokich obrotach, dym to sami widzicie. ciągnik ma okkoło 6tyś mtg a dziadek wmiawiał, że nie liczy od tego roku i ma 1900. Remont silnika plus oponony to lepiej było sprzedać za 17 idiocie z YT i dołozyć do czegoś z 4x4.

podobnie zaniżył cenę prasy, z 35 na 10 
nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz mija się z prawdą, a ta cała dzieciarnia łyka wszystko jak pelikany i jeszcze wychwalają go jakby był nie wiadomo kim

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Jak mówiłem tak będzie

Czyli czwartek biorę wolny. Pasownie byłoby jakbyś był tak do 15 bo potem nie mam z kim dzieciaków zostawić

19 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Tylko czy to można ot tak wlać płyn jak ciągnik przez cały żywot na wodzie chodził? 

Można, w trzech ciągnikach woda spuszczona i wlany płyn, nic im nie jest

Opublikowano (edytowane)

Zgadza się, płyn znajdzie najmniejszą nieszczelność, potrafi w czasie sporych mrozów cieknąć dobrą pompą, wężami i czym tam jeszcze, z racji tego że żelazo się skurczy i opaski już nie dociskają. Temperatura wzrośnie i wycieki ustają.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
20 minut temu, izydor6280 napisał:

podobnie zaniżył cenę prasy, z 35 na 10 
nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz mija się z prawdą, a ta cała dzieciarnia łyka wszystko jak pelikany i jeszcze wychwalają go jakby był nie wiadomo kim

bo to dziecko szczęścia,tanio kupi ,drogo sprzeda ,bogato ożeni

• Haha 1
Opublikowano

jutuper i wciskanie ludziom kitu 😂  jeszcze kogoś to dziwi ?

Opublikowano

Tak myślałem że długo nie postoi. 

Tylko zastanawiam się czemu jeszcze promowane ogłoszenie wykupił jak za te 2tys zł i tak od razu kupca by znalazł.

Opublikowano

https://www.agrofoto.pl/articles/wypadki-rolnicze/rolnikowi-groza-nawet-2-lata-wiezienia-za-przeglad-ciagnika-bez-wizyty-w-stacji-diagnostycznej/?fbclid=IwAR1uCgXrw7yBJeWIMIv-hYKZozxpmaDyT8wPcCSCf7LWiMpiBYUpRFxV6bE

Strach sie bac 

2 godziny temu, PRIMO napisał:

Normalnie rozwalają mi system jak słyszę że woda lepsza od płynu. 🤯

Jak silnik szczelny pewny to płyn , bo czasem mozna problemu sb narobic tyle unowocześnic ze plyn dostanie sie do oleju lub poprostu wycieki z wszystkich możliwych miejsc.

A woda destylowana ? Kamienia nie ma ale nie chroni przed korozją.

Z opowiadań dziadka i starszych sąsiadów to kazdy mówi ze raraz od nowego plyny pospuszczali i wodą paprali silniki ... :/ bo ciezko było o plyn na dolewki /wymiany . 

Opublikowano
Agrest napisał:

Tak myślałem że długo nie postoi. 

Tylko zastanawiam się czemu jeszcze promowane ogłoszenie wykupił jak za te 2tys zł i tak od razu kupca by znalazł.

jakis starszy gość sie odezwał to raczej on nie wystawial. mi pasowalo bo za ta cenę i taką odleglosc recznie mógłbym go na podwórko przyciągnąć

Opublikowano
15 minut temu, mf362 napisał:

Z opowiadań dziadka i starszych sąsiadów to kazdy mówi ze raraz od nowego plyny pospuszczali i wodą paprali silniki ... :/ bo ciezko było o plyn na dolewki /wymiany . 

W 3 ciągnikach przeszedłem z wody na płyn, w żadnym nie było jakichkolwiek problemów. Najmłodszy z nich miał 31 lat.

• Like 1
Opublikowano

Trzeba przeglądać ogłoszenia w okolicy. Nigdy nie wiadomo co się okazyjnie trafić może.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v