Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, szmergiel napisał:

tos teraz zagiol medrkow forumowych.80tys.przeciez tutaj jak jest 10 drozej niz srednia to linczuja.trzeba bylo napisac 45 to bys poklask dostal .

ps.jest stan jest cena.zawsze to powtarzam to tutaj sie burza medrki

Wiadomo że cena wysoka. Ale osobiście nie przepadam za ursusami z ciężkiej serii bo mnie te wajchy po dwóch stronach nie przekonują,a w tym dwie wajchy z jednej strony, silnik cyka jak zegarek,suchy,żadnych luzów(oprócz tych na listwach). Gdybym miał takie pieniądze to sam bym się nad nim zastanowił gdyby kuzyn nie kupował,ale niestety jego było stać a mnie nie. Może na jesień pożyczy do uprawowo siewnego jak belarusem nie dam rady 😀

Opublikowano

Pytałem o dociążenie talerzowki bloczkami fundamentowymi.

Myślałem, żeby ulepić takie jakby skrzynki bez scianek z kątownika 50x50x3. Wytrzyma, czy wziąć że ścianka 5?

Druga sprawa - po jednym na brzegu myślicie, że cokolwiek da, czy lepiej już zrobić po te 2?

Opublikowano

Mam rocznie do suszenia ok 600 ton kukurydzy i zastanawiam się jaką używaną suszarnię kupić. Czym najtaniej będzie suszyć? dodam, że skład ruskiego wegla mam 8 km od domu. ktoś coś poleci? Mam kombajn który robi jakieś 7-10 ton na godzinę, zależy od kukurydzy.

Opublikowano
17 godzin temu, daron64 napisał:

Myślałem, żeby ulepić takie jakby skrzynki bez scianek z kątownika 50x50x3. Wytrzyma, czy wziąć że ścianka 5?

Druga sprawa - po jednym na brzegu myślicie, że cokolwiek da, czy lepiej już zrobić po te 2?

W tym roku twardo, daj dwa lepiej

18 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Wiadomo że cena wysoka. Ale osobiście nie przepadam za ursusami z ciężkiej serii bo mnie te wajchy po dwóch stronach nie przekonują,a w tym dwie wajchy z jednej strony, silnik cyka jak zegarek,suchy,żadnych luzów(oprócz tych na listwach). Gdybym miał takie pieniądze to sam bym się nad nim zastanowił gdyby kuzyn nie kupował,ale niestety jego było stać a mnie nie. Może na jesień pożyczy do uprawowo siewnego jak belarusem nie dam rady 😀

Oryginalnie jedna opona była bkt a druga stomil? 

• Thanks 1
Opublikowano
daron64 napisał:

jak dasz z grubszego materiału to będzie dodatkowe obciążenie a może bojler albo beczkę jaką betonem

Opublikowano
34 minuty temu, szymon09875 napisał:

W tym roku twardo, daj dwa lepiej

Oryginalnie jedna opona była bkt a druga stomil? 

Wiedziałem że ktoś o to spyta 😀też to zauważyłem od razu, właściciel najechał na mostek kołem i przeciął że nie opłacało się jej naprawiać to kupił drugą. Tamtą chciał oddać ale po co? Wyglądała tak samo jak ta z lewej stomilowska tylko że z dziurą. Ale to jest pikuś, każdy element oryginalny,folia pod fotelem jeszcze jest,fotel nie wytarty,lewarki od biegów bez luzów, kierownica też,siłowniki oryginalne wszystko jak w nowym się otwiera, osłony jakie były w oryginale to też są

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Belaruss820 napisał:

Wiedziałem że ktoś o to spyta 😀też to zauważyłem od razu, właściciel najechał na mostek kołem i przeciął że nie opłacało się jej naprawiać to kupił drugą. Tamtą chciał oddać ale po co? Wyglądała tak samo jak ta z lewej stomilowska tylko że z dziurą. Ale to jest pikuś, każdy element oryginalny,folia pod fotelem jeszcze jest,fotel nie wytarty,lewarki od biegów bez luzów, kierownica też,siłowniki oryginalne wszystko jak w nowym się otwiera, osłony jakie były w oryginale to też są

No ja sie śmieje :) ale pisał ze oryginalne, a to jednak dla kolekcjonera wartość obnizy. 

Opublikowano
31 minut temu, slawek74 napisał:

pewnie coś mu dolega....

i może okazać się że tanio to już nie jest

Założyc mu kabinę nowe opony z przidu odświerzyć i już się cena inna robi. W sumie mam niedaleko .mógł bym go obejrzeć

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

jak dasz z grubszego materiału to będzie dodatkowe obciążenie a może bojler albo beczkę jaką betonem

Ona ma ciężka ramę j dociążenie seryjne jeszcze, ale.chodzi mi tylko o krańce ćwiartek najdalej oddalone od ramy

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

No ja sie śmieje :) ale pisał ze oryginalne, a to jednak dla kolekcjonera wartość obnizy. 

Dla kolekcjonera to napewno. Cena wiadomo była wysoka ale dla kuzyna pieniądze to nie problem bo ma bardzo dobrą pracę i ma z czego inwestować w gospodarkę. Facet mówił że jak się nie sprzeda to sobie go zostawią,jak odjeżdżała laweta to jego syn z 10lat to płakał. Ale widać że tylko takie perełki u niego się przewijają, mówił że tylko takie szuka. 

Opublikowano
8 minut temu, Belaruss820 napisał:

z czego inwestować w gospodarkę

To głupota, dokładać do tego co powinno być samowystarczalne, a nawet na niego zarabiać

jak się nie sprzeda to sobie go zostawią

Czyli to co mówi każdy handlarz

syn z 10lat to płakał.

Widać od młodych lat szkolony żeby ludzi w konia robić, pewnie jak mały cygan, na zawołanie płacze 

@jedrus2020 podeślij mi numer do siebie,mam kupca na solidną stopkę

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Dla kolekcjonera to napewno. Cena wiadomo była wysoka ale dla kuzyna pieniądze to nie problem bo ma bardzo dobrą pracę i ma z czego inwestować w gospodarkę. Facet mówił że jak się nie sprzeda to sobie go zostawią,jak odjeżdżała laweta to jego syn z 10lat to płakał. Ale widać że tylko takie perełki u niego się przewijają, mówił że tylko takie szuka. 

@szymon09875 a to nie u Grzecha było?

KAPSEL tyż płacze na zawołanie

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v