Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak juz piszecie o przyczepach pronaru to dopisujcie czy to paletówka, czy zwykła, paletówki są chyba mocniejsze + na 6t paletową wejdzie sporo wiecej niz na 6t zwykłą.

Edytowane przez rex15
Opublikowano
16 godzin temu, rex15 napisał:

Jak juz piszecie o przyczepach pronaru to dopisujcie czy to paletówka, czy zwykła, paletówki są chyba mocniejsze + na 6t paletową wejdzie sporo wiecej niz na 6t zwykłą.

U znajomego zwykła,bo burty podobne jak w autosance,kola balonówki też takie same i szerokość ta sama. Juz zawsze łańcuch spięty nie ważne co wozi, czy zboże czy buraki

11 godzin temu, mf362 napisał:

Znajomy kupił z tej serii mniejszego. Na początku myślałem że to jakaś lokomotywa ze 140 koni, a później zobaczyłem że wychodził ten model w dwóch mocach 93 i 100 koni,chyba 2620

• Like 1
Opublikowano
Dnia 31.07.2020 o 23:18, 6465 napisał:

Byłem oglądać pronara 6t używanego to rama była tak pogieta i pospawana że ta d55 to lalka.  Chciałem zrobić zdjęcia ale właściciel nie pozwolił.  Cenił za nią 17000.

jest gdzieś w ogłoszeniu takowa?

Opublikowano (edytowane)
Dnia 31.07.2020 o 21:22, Narko napisał:

Pytanie mam do wlascicieli Wladymircow badz innych starych ciagnikow chlodzonych powietrzem.  Czy  macie zamontowane zegary temperatury z kapilara? Kapilar umieszczony w żeberkach cylindrow/głowicy. Czy skala 120 st.C jest wystarczająca?

Na temperaturze oleju mam czujnik tylko. Ale to sam dołożyłem bo fabryka nic nie montowała. Jak mu kłada to 135 stopni pokazuje. Na cylindrze będzie więcej niż te 135 

Edytowane przez MarcinNH
Opublikowano

da się przełożyć. nie wiem właściwie czemu tak mocował do trzydziestki.

Opublikowano (edytowane)

Siemanko chłopaki.

Dawno mnie nie była na forum. Mam konkretne pytanie.

Jak zacząć przygodę z kombajnem do zboża. Nigdy nie mieliśmy, mój tata też nigdy nie miał, obaj dziadkowie też nie. Chce cos kupić na maxa taniego. Zniw mam zawsze około 15ha. Wiem ze powiecie ze głupota le zeszłego roku doprosic sie kombajnu był cud a w tym roku wkurw,,,, dodoszło zenitu. I jest plan kupic kombajn. Dosy prosty w budowie, na maxa tani zeby nauczyc sie go i pózniej z biegiem lat cos zmienic jak cos.

Coś może podpowiecie?/ Nie boję się zachodnich. Kose moze mieć nie za dużą.... Jakies sugestie?? po prostu w moim terenie z kombajnami jest krucho a jak tak bym sobie wymłócil codzień coś to i by ubywało. Znajomy naprawia ciągniki to by mi cos pomógł na start. Jak by doszykował tekiego to moze by sie aż tak nie rwał na takim areale

Edytowane przez rafix255
Opublikowano
16 minut temu, rafix255 napisał:

Siemanko chłopaki.

Dawno mnie nie była na forum. Mam konkretne pytanie.

Jak zacząć przygodę z kombajnem do zboża. Nigdy nie mieliśmy, mój tata też nigdy nie miał, obaj dziadkowie też nie. Chce cos kupić na maxa taniego. Zniw mam zawsze około 15ha. Wiem ze powiecie ze głupota le zeszłego roku doprosic sie kombajnu był cud a w tym roku wkurw,,,, dodoszło zenitu. I jest plan kupic kombajn. Dosy prosty w budowie, na maxa tani zeby nauczyc sie go i pózniej z biegiem lat cos zmienic jak cos.

Coś może podpowiecie?/ Nie boję się zachodnich. Kose moze mieć nie za dużą.... Jakies sugestie?? po prostu w moim terenie z kombajnami jest krucho a jak tak bym sobie wymłócil codzień coś to i by ubywało. Znajomy naprawia ciągniki to by mi cos pomógł na start. Jak by doszykował tekiego to moze by sie aż tak nie rwał na takim areale

wiem kto ma tanio Bizona do oddania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v