Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

No ale nie w tym przypadku gdzie, on te burte będzie ze 20 razy w roku podnosił i opuszczal... 😎

dlatego też taniej wyjdzie sprężyna niż dolne otwieranie

Opublikowano

Jak masz lekkie burty 50 to jeszcze ujdzie, pod warunkiem że nie wachlujesz nimi co chwilę. Jak założysz burty solidniejsze 60 czy 65 to już nie takie hop-siup. Ja założyłem standardowe rygle, bo przyczepa będzie otwierana kilka razy do roku, ale jakby to była wywrotka, to dolne otwieranie bezwarunkowo

Opublikowano

W d47 oryginalne burty są przecież lekkie,no chyba że na kołach 20 to trzeba ręce wyciągać wyżej. Ojciec jak kiedyś kupił d55 to we dwóch ledwo ledwo szarpneliśmy burtę bo poprzedni właściciel tak wzmocnił burty że naspawal blachę 5mm(z takiej blachy robiliśmy palenisko do wędzarni) to kawałek 50x50 był ciężki a co dopiero jak takich płatów naspawane było na burcie. 

Opublikowano
12 minut temu, sumek666 napisał:

Byłem właśnie obejrzeć w sklepie te sprężyny. Ale to jest potężne. Nie jakieś tam lelum polelum. 

Pokazuj brat

Takie cos, ok 60cm długie, drut chyba 8mm, średnica sprężyny ok 5cm

20200721_083746.jpg

• Like 1
Opublikowano

Nowy kranik i już przecieka

Kupilem jeszcze z Waryńskiego taki wykręcany nie kulowy   ,ale gdzies ciężko się go wkręcalo i dalem SB spokój (jeszcze by się urwał )

IMG_20200721_110004.jpg

Opublikowano
34 minuty temu, mf362 napisał:

Kupilem jeszcze z Waryńskiego taki wykręcany nie kulowy   ,ale gdzies ciężko się go wkręcalo i dalem SB spokój (jeszcze by się urwał )

IMG_20200721_110004.jpg

Są i dobre kraniki tylko trzeba wiedzieć jaki kupić,typowe z częściami do ursusów ze każda inna i co 10 od razu nie działa.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał:

IMG_20200721_110004.jpg

jak masz płyn zalany to wkręć zwykłą śrubę i spokój na lata

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

@izydor6280
tam.gwint chyba trapezowy czy jakoś zwał . Niegłupi pomysł z tą śruba

Zły pomysł tam gwint jest stożkowy i śruba nie bedzie dobra,zresztą tam jest drobny gwint,

Mam w garażu dobry kranik bo jedna firma robi nieszczelne,oni się różnią,a ja mam dobrej marki,może real foto jak wygląda dobry a jak badziew.

Opublikowano (edytowane)

A propos kraników itd 

Naku**** mi olej w bizonie w miejscu gdzie ta rurka spustowa wchodzi w miskę. No i czy jak ja wkręcę i uszczelnie na gwincie, to da radę to wkręcić? Bo dostęp ujowy tam strasznie, a przez zimę nakapalo  mi małe jeziorko

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v