Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopasowywałeś jakieś części z Sipmy? Znam przykład Forta, która poszła na złom z powodu braku części, z Sipmy nie dało się nic dobrać- nie pamiętam o co dokładnie chodziło- chyba padła przekładnia główna

Opublikowano

Zmieniałem tuleje i sworznie nagarniacza w podbieraku i pasowały od sipmy. Ale widzę ze łańcuchy i zębatki ident patent  wszystko.... 

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Od czego te belki sie gna ? Chyba tylko jak sie tlucze ponad 150 bar non stop. Ok tysiac belek juz zrobilem i ani raz w warfamie nie zgialem. 

Jedziesz na siano do kogoś, ktoś Ci zrobi rowerkiem grube warkocze i przy dobijaniu nagle wciągnie Ci materiał z pod całego ciągnika aż silnik zdusi i gotowe.... No chyba że belujesz np ursusem 3512 10 bel na godzinę to i może nic nie padnie... 

Opublikowano (edytowane)

Prasuje c385. Jak robisz z warfamy lely, to sie nie dziw ze sie gną belki. Przy dobijaniu bieg niżej wystarczy zrobić. Napisze kolejny raz, to nie są prasy do bicia rekordów w szybkości prasowania. 

Mówisz o jakości prasy, że te włoskie takie dobre a części wkladasz od sipmy. Trochę mija sie jedno z drugim. 

Edytowane przez szymon09875
  • Like 2
Opublikowano

Ciągnikiem 65 koni musieli uważać i wolno jeździć, nikt tam nie szalał.... Prosty przykład - pierwsze warfamy miały włoskie cieńsze pręty i było ok, potem zaczęli zakładać nasze grubsze i się gną.... Skrzynki polskie siadają, zębatki i łańcuch główny konkretniejszy a siada po 2-3 tys bel.... Ja robię słomę na 170 a sianokiszonkę 190 i nic się nie gnie a już 15tys bel przekroczyła

Opublikowano
39 minut temu, szymon09875 napisał:

Moja jest z 2002 roku, nic sie nie dzieje, w instrukcji warfamy jest ze przy 150 puscic sznurek i tak jade.

Moja z 1999, jeszcze ta zielona w metalowych osłonach. Pręty proste, ale za to tryby w głównej przekładni ukręciłem ze 3 lata temu 😂

Opublikowano
4 godziny temu, MF675ursus napisał:

Masz którąś z tych pras? Z tego co wiem to do sipmy są podobne tylko z wyglądu. I że są łańcuchowe.

Z włoskich pras  identyko z Sipmą to Omas,nie wiem ile w Polsce ich chodzi,bo widziałem tylko jedną,i to z wąskim podbieraczem

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Niemiec płakał jak sprzedawał😭😭😭

Ciekawe który kupił🤔

https://youtu.be/HUl4VUJOMRM

k**wa stare traktory 30 letnie Niemieckie jeżdżą ale te nowsze z lat obecnych to kupa złomu wtrysk 3,5 tyś pompa paliwa 10 tyś to  koszmar a zrobione z gówno litu . 

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Witam . Czy ktoś orientuje się jakiej grubości ściankę na poprzeczka tego wału rurowego w gruberze agro-factory i ewentualnie ile grubszą ściankę trzeba byłoby dać by zwęzić rozstaw podpór do ok 80 cm by mocować na tylne zaczepy do kultywatora grudziądzkiego?

image;s=1000x700

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, Bartek933 napisał:

Jak masz coś głupiego powiedzieć to lepiej nic nie mów.

Blisko jest więc warto obejrzeć, a tak to nowy kver

To Ty wypominałeś rozsiewacz @Pioagri, że przepłacił itd. a tu wstawiasz aukcję prawie identycznego, gdzie Piotrkowi i tak wyszedł taniej zakup nowego.

• Confused 1
Opublikowano

Jaki rozsiewacz na dwa talerze, 600l byście polecil? Żeby mi 3p nie wywróciło. Na dwa talerze chyba będzie szerzej rzucał? Teraz lejkiem rozsiewam to tak mieli nawóz że szok, pełna kabina tego pyłu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v