Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Ja tam spawam amatorsko faktycznie pewno nie częściej niż raz na miesiąc, mam teraz taką spawarke bardzo starą a  co za tym idzie cholernie ciężką waży pewnie ze 100kg i szukam czegoś kompaktowego żeby normalnie się przemieścić  po gospodarstwie ale nie chce też jakiegoś popierdułka. Elektrodą bardzo dobrze mi idzie, skoro mówicie że spawanie migiem nie jest wybitnie trudne to pewnie pójdę w tym kierunku. Ja myślałem o jakimś magnumie czy ten ideal lepszy ?

Jeszcze mam takie pytanie 

https://allegro.pl/oferta/mocna-motopompa-spalinowa-pompa-do-wody-oleje-9328462873

https://allegro.pl/oferta/pompa-spalinowa-motopompa-1-cal-oil-waz-5m-demon-8070107182

Posiada ktoś takie popierdułko do pompowania wody. Nie chcę dużej bo to ma tylko podlać grządki z warzywami i ciągnąć wodę z baniaka 1000l, będzie to działało  czy szkoda pieniędzy? 

Jak chcesz Spawarke z którą częściej się będziesz przemieszczał niż spawał stacjonarnie to tak jak ogarek napisał  lepiej kup sobie zwykly inwenter za 500 niż miga. Chyba że właśnie miga z mma, wtedy odpinasz butle, przewód od miga drutem zawiniesz wokół spawarki albo odepniesz, chociaż chwilą roboty z po nowym montazem jest. Ja miga głównie stacjonarnie używam, w teren biore mma bo to z 5 kg wazy z przewodami. Miga nie chce mi się tragac choć mam go na wozku. 

Co do pompy, to do podlewania grządek chyba za mocne, jak dobrze trafisz to warzywek będziesz metr dalej szukał 🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, hubertb napisał:

Po co kupować spawarkę skoro i tak jej nie wykorzystacie. Te za 500 zl to do spawania płotu się nadają. 

12 minut temu, hubertb napisał:

Po co kupować spawarkę skoro i tak jej nie wykorzystacie. Te za 500 zl to do spawania płotu się nadają. 

Nie jest to prawda... Bylem zmuszony zakupić takie coś bo sprzęt za ponad 2 tys podróżował na serwis i spowrotem 

Się spawa i to całkiem nieźle.. Sam byłem zaskoczony.. 😋 Ideal praktik 205 - za 400 zł 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

No muszę przyznać że te spawareczki dają radę. Mój onex za 320zł kładzie lagi u mnie już 5lat. Ale niebawem jadę po magnum 380a migomat.

U mnie c330m to jedyny koń i lata z krukowiakiem heros, z rozsiewaczem zasypanym 500kg oraz poznaniakiem 2.7m z podestem (na tabliczce 480kg)

Jeżeli nasuwają wam się jakieś modele to proszę dajecie znać niżej. Tak uparłem się na talerzowy. Najlepiej coś jak sulky master ale mało tego jest, a jak jest to daleko.

Opublikowano

A jak wy oceniacie tą spoinę ? A tak na poważnie MMA za 500zł okazyjnie lub dla naprawdę wprawnego spawacza. Dla spawania byle czego obleci. Jeśli jednak chcesz SPAWAĆ to nie ma szans. 

Opublikowano

ja mam eihella mma kupionego za 50 zł używkę i daje radę, niestety tylko elektrody 2,5 ciągnie 3 już nie idzie ale pająk nie raz spawany, zaczepy do pająka też, do nauki jak najbardziej, wygrodzenia w stodole też pospawała i jeszcze dużo pospawa tylko dałem 2 wentylatory do chłodzenia trafo, więc nie rozumiem sensu kupowania od razu sprzętu za 2 tyś do "pierdół" i będzie chodziła raz albo 2 razy w miesiącu i raz w roku zrobi większą robotę, teraz ojciec zastanawia się nad tokarką tylko nie wiem jaki model gość chce 8 tyś, jakaś stara komunistyczna z osprzętem ( uchwyty, konik, wiertła, noże itp) tak myślimy za 4-5 tyś urwać, chociaż nie przekonuje mnie to, wolałbym zgrabiarkę za to kupić jakąś używaną 

Opublikowano
1 minutę temu, igor10246 napisał:

teraz ojciec zastanawia się nad tokarką tylko nie wiem jaki model gość chce 8 tyś, jakaś stara komunistyczna z osprzętem

Sam nowy uchwyt tokarski to 3,5 kafla(polski bizon) więc weź kogoś do oceny stanu maszyny. Dłutowanie łoża to też pieniądz nie mały. Generalnie takie maszyny są cholernie drogie w remoncie. Wyruchaną nawet d*py sobie nie zawracaj bo nic na tym nie utoczysz chyba że ojciec "zęby na tym zjadł" i wie jak toczyć na takim sponiewieranym sprzęcie. 

Co do spawarek to chińczyk spawa ale tu większość jakiś mocy magicznych mu dodaje. Prawie wszystkie są oparte na jednym schemacie i mają cykl pracy 100% przy 80A 

Opublikowano
21 minut temu, igor10246 napisał:

ja mam eihella mma kupionego za 50 zł używkę i daje radę, niestety tylko elektrody 2,5 ciągnie 3 już nie idzie ale pająk nie raz spawany, zaczepy do pająka też, do nauki jak najbardziej, wygrodzenia w stodole też pospawała i jeszcze dużo pospawa tylko dałem 2 wentylatory do chłodzenia trafo, więc nie rozumiem sensu kupowania od razu sprzętu za 2 tyś do "pierdół" i będzie chodziła raz albo 2 razy w miesiącu i raz w roku zrobi większą robotę, teraz ojciec zastanawia się nad tokarką tylko nie wiem jaki model gość chce 8 tyś, jakaś stara komunistyczna z osprzętem ( uchwyty, konik, wiertła, noże itp) tak myślimy za 4-5 tyś urwać, chociaż nie przekonuje mnie to, wolałbym zgrabiarkę za to kupić jakąś używaną 

Więcej parametrów jakbyś podał? Prześwit wrzeciona bardzo ważna rzecz. Luzy swoją drogą. Tokarki o dł toczenia poniżej 3000mm są zazwyczaj wyje*ane. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, igor10246 napisał:

A po co kupować tokarkę żeby użyć dwa razy w miesiącu nie lepiej pojechać do kogoś kto ma porządny sprzęt ?? 🤔🤔

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

A jak wy oceniacie tą spoinę ? A tak na poważnie MMA za 500zł okazyjnie lub dla naprawdę wprawnego spawacza. Dla spawania byle czego obleci. Jeśli jednak chcesz SPAWAĆ to nie ma szans. 

Coś mi się wydaje że ty nie spawal a może jedynie konstruował.. 😋

Opublikowano
8 godzin temu, hubertb napisał:

No ciut się nie zgodze 

Opublikowano
29 minut temu, Mich9 napisał:

Jaki smar w kartuszach polecacie? Kupiłem mobil xhp 222 tylko jeden kartusz 17 zł i zastanawiam się nad shell gadus

Ep2 ten smar ma być? Jeśli tak to fusch i shell używam 

Opublikowano
8 godzin temu, hubertb napisał:

No to wychodzi że ze mnie h... nie spawacz, czyli w sumie tak jak myślałem

Spawarke mam za 700zl

20200620_165615.jpg

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, bratrolnika napisał:

No to wychodzi że ze mnie h... nie spawacz, czyli w sumie tak jak myślałem

Spawarke mam za 700zl

20200620_165615.jpg

Co Ty chcesz z inżynierem się kłócić:ph34r: nie pospawasz i uj9_9

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

A po co kupować tokarkę żeby użyć dwa razy w miesiącu nie lepiej pojechać do kogoś kto ma porządny sprzęt ?? 🤔🤔

Ktoś kto ma porządny i umiejętności sprzęt to najszybszy termin za pół roku. A np w żniwa czas się liczy

Jakie opinie o hassia dkl 250?

Opublikowano
1 godzinę temu, tomek73 napisał:

Chcesz kupić. 

Nie powiem zastanawiałem się,ale dziwi mnie małe zainteresowanie,cena poniżej wartości złomu oraz lepiej by było zobaczyć maszynę na żywo,a nie kupić kota w worku,bo co można zobaczyć z kilku zdjęć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v