Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ja tylko widzę co one wożą na składach nawozowych to włosy dęba stają. I nie jest to 3t. 😉

U nas znów stare Mercedesy królują i Lubliny 

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

To tak jakbyś mówił że stara 360 jest lepsza od tych nowych chińskich.  Nowe zawsze będzie nowe. A z awaryjnością to w dzisiejszych czasach jak kto trafi bo wszystko na sztukę klepia bez wyjątku.

https://m.olx.pl/oferta/fso-polonez-truck-1-6-CID5-IDE94d9.html?reason=

A jak z częściami do takiego zabytka ??

znajomy jak się ok lat 2000 jeździł po hurtowaniach i brał wszystko jak wszedłem z nim do magazynu to tu 20 sztuk masek od seiczento albo skrzynka oznaczeń 650e do malucha, albo całe skrzynie od żuka, trochę tego jest, ostatnio gość brał ramę od trucka właśnie, fabryczna nówka 

Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

Ducato na bliźniaku z kiprem.

I będzie do wszystkiego. Nawet pod kombajn zbożowy. 

Oglądałem kilka sztuk takich, poniżej 30 tyś nie podchodź. 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

To chyba najlepszy model jaki wyszedł z Pronaru

Za te pieniądze to można mieć statek z każdej firmy w super stanie, na pewno nie skusił bym się na pronara.

Opublikowano

Żebyś się nie zdziwił jak ten starawy  JD będzie lepszy i bardziej bezawaryjny od tego prawie nowiuśkiego pronara.

Opublikowano

Co do tych Lublinków, to u mnie na firmie są 2 sztuki z silnikami 2.8. Tylko to są te "kontenery" bo z pieczywem latają. Powiem wam, że najgorsze są w nich blachy, bo reszta sie fajnie trzyma. Rocznie robią po 15-20 tys km i za specjalnie sie nie psują. Kiedyś jak mój Merc padł to jechałem tym Lublinkiem i całkiem fajnie sie jechało. Zakres dźwigni biegów prawie jak w Starze, ale ogólnie to spoko samochodzik. Tylko ten z ogłoszenia, to cena chyba lekko przestrzelona

Opublikowano
14 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Za te pieniądze to można mieć statek z każdej firmy w super stanie, na pewno nie skusił bym się na pronara.

Nie odniosłem się w żaden sposób do ceny. Po prostu z tego co czytałem to ten model wszyscy chwalą

Opublikowano
58 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Żebyś się nie zdziwił

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

W dobrym tak, ale nie super. W super stanie to nowy się kupuje ;) wbrew pozorom nie łatwo kupić dobry ciągnik. Za 130 koła wybór jest, ale jak się nie ograniczamy do jednej marki. 

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, rafal4610 napisał:

Co do tych Lublinków, to u mnie na firmie są 2 sztuki z silnikami 2.8. Tylko to są te "kontenery" bo z pieczywem latają. Powiem wam, że najgorsze są w nich blachy, bo reszta sie fajnie trzyma. Rocznie robią po 15-20 tys km i za specjalnie sie nie psują. Kiedyś jak mój Merc padł to jechałem tym Lublinkiem i całkiem fajnie sie jechało. Zakres dźwigni biegów prawie jak w Starze, ale ogólnie to spoko samochodzik. Tylko ten z ogłoszenia, to cena chyba lekko przestrzelona

Mój znajomy też jeździł w rozlewni wina Lublinem i nie narzekał 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Mój znajomy też jeździł w rozlewni wina Lublinem i nie narzekał 

To masz odpowiedź czemu nie narzekał - rozlewnia wina😁

Opublikowano
wlamaj1 napisał:

warto wspomnieć słynną aferę z Norwegii – tamtejsze pogotowie ratunkowe kupiło 166 karetek zbudowanych na Volkswagenie T5 z dieslem 2.0 TDI/180 KM, z czego aż w 150 (!) po niedługim czasie padł silnik. Przypadek?

Link do całego artykułu: https://www.auto-swiat.pl/porady/eksploatacja/wadliwe-silniki-20-tdi-cfca-czy-producent-poczuwa-sie-do-winy/n40027g

Silniki vw 2.0 tdi to była najgorsza konstrukcja tej marki, silniki padały przez brak smarowania bo napęd na pompę olejową był przekazany takim pięciokątnym trzpieniem który lubił się wycierać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v