Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Temat rożdżkarzy okyrie.

Czary! Działa! Do tego ręce, które leczą, a piramidy wybudowali kosmici.

Wiecie czemu różdżkarze znajdują miejsca gdzie wykopać studnie? Zdradze wam tajemnice - bo warstwy wodonośne są praktycznie wszędzie. Jestem już czarodziejem-różdżkarzem? Możecie mi płacić za tę jakże cenną poradę. Wykopcie dziure gdziekolwiek. Jeśli będzie odpowiednio głęboka - znajdziecie wodę.

Opublikowano

Weź dwie elektrody wygnij je i pójdz na podwórku pod pierwszą rurę, nic cię to nie kosztuje a sie zdziwisz 😁 https://youtu.be/tJluK_TA4zQ No nie wiem czy wszędzie jest woda ja mam studnie 6 metrową kręgowa u sąsiada identyczna i tam wody prawie nigdy nie było od lat i problem a u mnie żyła jest 3 metry pod powierzchnią i woda cały czas nachodzi.

Opublikowano
16 godzin temu, Strongman napisał:

Sposób na dzika,

a ja bym taką ustrzelił 

16 godzin temu, stempos1980 napisał:

Sumek mój nieżyjący już Tata szukał wody za pomącą zwykłego drutu i tam gdzie szukał i studnie wykopali to wody do tej pory nie brakuje.potrafil też określić głębokość danej studni.W jednym miejscu jak znalazł wodę to powiedział studniarzowi że będzie miał problem z zatkaniem studni to go wyśmiał a potem studniarz miał problem bo studnia na 50 metrów a woda na 4 metry w powietrze szła.chcesz to nie wież ale są takie osoby że mają taki dar ale też jest to wadą bo mojemu ojcu lekarz powiedział że ludzie z takim darem długo nie żyją

prawda, mam studnię od 12 lat na 8 metrów, 50 mm a specjalista od studni powiedział że nie możliwe żeby dalej szło z niej ciągnąć, a ciągnie normalnie, specjaliści są i jest ich niestety coraz mniej

Opublikowano
5 godzin temu, Mich9 napisał:

Bo źródło jest zaburzeniem w strukturze ziemi tak jak kable rury. Płytkie studnie do 10 metrów można znaleźć ale głębinówki to raczej nie jest możliwe

Ja swoją studnię mam 42 metry i różdżka ciągnęła jak głupia 

Opublikowano
50 minut temu, 6465 napisał:

Wydaje mi się że niezła,  trzeba targować jak by go za 25000 oddał to trza brać tur wart 10000 +rusak 15000. 

U mnie za 25 nie kupi ciągnika w tym stanie bez TUR-a

Jakby wysłać Sołtysa, to by człowiek pewnie jeszcze dopłacił za oddanie w dobre ręce :D

• Haha 1
Opublikowano

Sytuacja niepewna, nie warto pchac się w nawet niewielki kredyt, a to co mam, załata sporo dziur i tematów odkładanych od dawna "na później". Hydraulikę w ciągniku trzeba skończyć, robię remont dwu przyczep, kombajn trzeba przejrzeć przed żniwami, dwie żmijki kupiłem, rozsiewacz trzeba wypiaskowac i pomalować. Temat ciągnika na razie gdzieś jest,, ale nie pilny. Trafi się coś fajnego niedaleko, może się kupi. W strony Sołtysa kawał drogi , a czasu zawsze mało.

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

Sytuacja niepewna, nie warto pchac się w nawet niewielki kredyt, a to co mam, załata sporo dziur i tematów odkładanych od dawna "na później". Hydraulikę w ciągniku trzeba skończyć, robię remont dwu przyczep, kombajn trzeba przejrzeć przed żniwami, dwie żmijki kupiłem, rozsiewacz trzeba wypiaskowac i pomalować. Temat ciągnika na razie gdzieś jest,, ale nie pilny. Trafi się coś fajnego niedaleko, może się kupi. W strony Sołtysa kawał drogi , a czasu zawsze mało.

zajechał byś,za przysługę flaszka czeka 😉

Opublikowano
12 godzin temu, smertin napisał:

Temat rożdżkarzy okyrie.

Czary! Działa! Do tego ręce, które leczą, a piramidy wybudowali kosmici.

Wiecie czemu różdżkarze znajdują miejsca gdzie wykopać studnie? Zdradze wam tajemnice - bo warstwy wodonośne są praktycznie wszędzie. Jestem już czarodziejem-różdżkarzem? Możecie mi płacić za tę jakże cenną poradę. Wykopcie dziure gdziekolwiek. Jeśli będzie odpowiednio głęboka - znajdziecie wodę.

Gratuluje Ci znajomości tematu -ile studni wykopałeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v