Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepszym cierpietnictwem jest rozsiewanie z koszyka ręką. Jest to taki substytut zadanej pokuty na spowiedzi i to z kilku lat. Kilka razy w życiu się załapałem na takie męki i nigdy w życiu, najlepsze są te chwile jak widzisz że braknie w koszu i masz w chooooj do worka z nawozem. 

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Najlepszym cierpietnictwem jest rozsiewanie z koszyka ręką. Jest to taki substytut zadanej pokuty na spowiedzi i to z kilku lat. Kilka razy w życiu się załapałem na takie męki i nigdy w życiu, najlepsze są te chwile jak widzisz że braknie w koszu i masz w chooooj do worka z nawozem. 

A widzisz, ale nawet ta prozaicznie prosta robota miała ukrytą w sobie edukację - uczyła planowania.

Trzeba było wiedzieć kiedy zawrócić by pustych metrów nie wyrabiać, a worki tak porozwozić po polu by dobrze było. Jeszcze czasem na małym kawałku z garści sieję. 

20200407_080804.jpg

Opublikowano

Taki to wersja deluxe ja dostałem wiklinowy wyścielony folią w środku, nosiło się na jednej ręce. Agrest z reguły dziadek zarządzał takie tematy i on wysiewał bardzo mało nawozu dlatego najlepiej chyba było by ze sobą ten worek nosić;] Takie prace nauczyły mnie jednego: 

Jak coś się da zrobić maszyną to nigdy nie rób tego ręcznie 

• Like 1
Opublikowano

No to pewnie ale tu dziadek miał wykminę wysiej na 3ha tyle tego tyle tego i tyle tego. Nie zeszło cały dzień ale co się człowiek o łaził to jego. Do tego dawki były na nasze czasy śmieszne. 

Opublikowano
rocknrollnik1 napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał: @sumek666Osz ty sumku jedny, ostrzeżenie? W urodziny? Bo Cię przestanę lubić.   no to najlepsiejszego na dalszej drodze życia!!!

dzięki

sumek666 napisał:

@Bananek 💯 lat 🍰

Dzięki.

Opublikowano
Dnia 17.04.2020 o 20:45, zycietoniejebajka1 napisał:

Nada się, ale zastrzalow będzie trzeba trochę porobić bo będzie się bujać trochę na wietrze..  

Dokladnie, ja z przodu mam rure 10mm fi130 wjazd 4.2m a z tylu za 8m dwuteownik 150 3.2m wysoko i bujalo jak cholera, dach troche związał a jak przyszły blachy miedzy slupy to sie uspokoilo, ale gdyby z przodu tez były dwuteowniki to by bylo za malo. Slup od slupa 5m-3m-5.6m 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Do niektórych to worek 25 kilo jest problemem

znam ten temat z wlasnego doswiadczenia- teoretycznie do konca zycia nie wolno mi podniesc wiecej....

pamietam czasy jak wiaderkiem z ojcem rozsiewalismy rocznie ponad 3 tony nawozow, 300 kg dziennie rozsial spokojnie potem reka bolala, konikiem sie podjezdzalo tak zeby wiaderka wystarczylo na tam i z powrotem.

szanujcie sumka swego bo mozecie miec gorszego😜 do tego to 666 i wszystko jasne😛,

nie takie asy moderatorskie tu byly dawnymi laty, nawet kilkunastu na raz sie trafialo. konkursy na moderatorow jacek s. organizowal- trzeba bylo sie starac o tak wazne stanowisko , wykazywac sie pracowitoscia i pomyslowoscia w banowaniu niegrzecznych.

na pocieszenie dodam ze kazdemu po paru miesiacach przeszlo.....

zeby nie bylo ot. 😉 to na alledrogo nic ciekawego nie ma ????

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Pierwsze kupione bb wiadrowałem i to dużo lepsze niż przerzucanie worków. Na dalekim polu umawiałem się ze sprzedającym i wywoził mi w umówione miejsce kilka bb. Robota i tak dużo lżejsza i szybsza jak worki.

Ale chyba szybciej workiem nasypiesz niż machasz wiadrem.

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Dokładnie już kilka sezonów tylko bb mimo że mały rozsiewacz . A wczoraj polidap pod kukurydzę w małych to ja pierd... 

Dziękuje nie wróce do małych 

Ja z kolei odwrotnie póki co bigbaga nie chcę

Opublikowano

No teraz 25kg to mój teść prosi żeby mu pomóc na lejka zarzucić. Z godzinę temu krowa się ocieliła i przestawiałem ją do izolatki,teść mówi że trzeba sznurek dla cielaka bo iść nie chce,ja go na ręce i zaniosłem (on myśli że jak on już nie daje rady to ja młody tym bardziej nie dam rady).

Odnośnie ogłoszeń, przeglądam ziemniaki i szukam czegoś na typowe piachy,coś jadalnego żeby nie sypkie i białe. Nie znam się na tych odmianach ale bellarosa mi smakowała ale na piachu nie wyjdzie chyba dobrze, dlatego szukam czegoś podobnego w tym typie (żółte po ugotowaniu i nie rozpadające)

Opublikowano
7 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Ale chyba szybciej workiem nasypiesz niż machasz wiadrem.

Ja uważam że wiadrem szybciej.

Opublikowano

No chciałbym zapytać, dlaczego jak wczoraj wszedłem w warna którego od ciebie otrzymałem to pokazało mi, że za posta z cytowaniem selektywnym, a dzisiaj jak wszedłem w to samo ostrzeżenie, to już pokazało mj posta, którego wczoraj faktycznie zacytowałem i należało mi się za to ostrzeżenie... 

Opublikowano

Się uspokoj ja  dostałem i nic nie pokazało i nie pokazuje... Ponoć jakiegoś kociego trenera prowokowałem.... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

3 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Co się mówi? - czytać umiesZ?

To pytanie było... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v