Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Jakie fi?  Pewno ze sam zrobię, tylko zastaniam się czy fi 120 będzie dobre? 

Rura 100 całkowita wysokość 35 cm sama rura 20cm

1 godzinę temu, simson2812 napisał:

sprawdza się ten zawór nic się nie sypie?

Zero strat, sypiesz ile chcesz.

Opublikowano
20 godzin temu, gregor1284 napisał:

z zupełnie innego towaru felga jest, ta tarcza w środku to z pół cm ma

750x16 galeria Zdjęć i Obrazów - imgED

podobnie jak nowe z Pronaru
na tą 4.50 calową obręcz można wcisnąć 9.00 więc na takiej 5,50 i te 10 czy 11.00 będzie leżeć, ale ceny opon nie małe, choć zawsze to jakaś alternatywa dla transportowych 15.3, które są tak wychwalane, choć sam nie wiem za co

Opublikowano

czyste prawa fizyki, na busie masz do 3,5 tony więc na przedniej osi masz max 2 tony ( bliżej 1,5 tony) a sama c360 waży 3 tony więc na dzień dobry masz tonę do 1,5 + to co masz na turze razy dźwignia i wychodzi że na przednią oś masz nacisk od 2 ton w górę  a jak na turze masz 800 kg to całkiem możliwe że dochodzi nawet do 4rech ton więc sam sobie odpowiedz, jeszcze do tego bieżnik, na suchym twardym ok ale lekkie błotko i 0 sterowności 

• Like 1
Opublikowano

Panowie budowniczy opinii potrzebuje. 

Dwuteowniki 120 wystarcza na słupy do wiaty? Wysokość miałaby być z przodu gdzieś 3.5m, z tyłu 3. Wymiary całości gdzieś 7/15, max 8/20 z 3 stron obite blacha. Nada się to, czy za słabe? 

Opublikowano
21 minut temu, igor10246 napisał:

czyste prawa fizyki, na busie masz do 3,5 tony więc na przedniej osi masz max 2 tony ( bliżej 1,5 tony) a sama c360 waży 3 tony więc na dzień dobry masz tonę do 1,5 + to co masz na turze razy dźwignia i wychodzi że na przednią oś masz nacisk od 2 ton w górę  a jak na turze masz 800 kg to całkiem możliwe że dochodzi nawet do 4rech ton więc sam sobie odpowiedz, jeszcze do tego bieżnik, na suchym twardym ok ale lekkie błotko i 0 sterowności 

4 tony nacisku na przednią oś w c360??? Że to jeszcze do chin się nie przebilo...

Jak dobry bus to 3,5t to masz samego ładunku

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

Nada się 😉👍 tylko wjazd rób 4m zawsze lepiej mieć 20cm zapasu niż 2 braknie

Ciągnik mam teraz gdzieś 2.8m, więc myślę, że we wjeździe 3.5 to wystarczający zapas, nawet jak koń się kiedyś zmieni.

Opublikowano

Daron ale jak ze spadem to już ucieka a w życiu to czasem szybko się zmienia i nie wiemy co nas czeka

daron kupisz kosiarkę dyskową 2.8m i wpionie będziesz w 4m kombinował

w prasie koła na węższe od rozrzutnika zmieniałem by do garażu zmieścić brakło kilku cm we wjeździe

Opublikowano

@bratrolnika

Żebym miał się nie zmieścić to chyba strusia :)

@slawek74

No tak chciałem, żeby z tyłu było te 3m. Zresztą to narazie takie tylko zapytanie odnośnie tego, czy taki dwuteownik będzie wystarczajacy przy takiej konstrukcji. Majster mówił, że raczej za słabe, ale mam też odmienne opinie i tak szukam co inni powiedzą.

• Like 1
Opublikowano

Gdzie kupował, wyglądam na rokefelera? :)

Spadek po ojcu - z 90-100mb mam, w kawałkach różnej długości, gdzieś 2.5najmniej. Jeszcze nie przebierałem ile realnie mb udałoby się z tego wycisnąć

Opublikowano
42 minuty temu, daron64 napisał:

Panowie budowniczy opinii potrzebuje. 

Dwuteowniki 120 wystarcza na słupy do wiaty? Wysokość miałaby być z przodu gdzieś 3.5m, z tyłu 3. Wymiary całości gdzieś 7/15, max 8/20 z 3 stron obite blacha. Nada się to, czy za słabe? 

Nada się, ale zastrzalow będzie trzeba trochę porobić bo będzie się bujać trochę na wietrze..  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v