Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a tak przy okazji, znajomek z pracy, z okolic właśnie kolegi @rafix255 jesienią rzekł mi że głupi jestem że te jednoosiówki klepię, że to się nie sprzedaje, i na tym nie ma przyszłości

jak dobrze kojarzę to kolega tą przyczepę od jesieni sprzedaje, a ja od tego czasu puściłem trzy sztuki.... i pewnie czwartą bym pogonił jakby była

Opublikowano
bratrolnika napisał:

teraz jest dobry czas, kwiecień-czerwiec sprzedałem większość przyczep

aczkolwiek aktualna sytuacja do jeżdżenia po świecie nie zachęca

Twoje to przyczepy uniwersalne a tamta bardziej do zboża

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

ale jakoś nie bardzo z wyjazdem

A dlaczego ?

Opublikowano

Co do wyjazdów to teraz jest złoty czas,  w czasie wirusa bardzo się skrócił czas przejazdu.  Jutro w trasę ruszam tylko jeszcze nie wiem w którym kierunku. 

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

@bratrolnika a jak tam ta soltysowa idzie coś do przodu?  Kiedy ten wodzu przyjedzie, bo obiecał mi coś przywieźć. 

już z miesiąc stoi gotowa do odbioru przecież

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

@bratrolnika to bierz się za spawanie następnej.Rusz tą swoją wenę twórczą 

ostatnio kolega @Mikruss mnie tu pochwalił, aż przez chwilę zachciało mi się coś nowego ulepić, całe szczęście że zaraz mi się odechciało🤣

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

A to jak będę kiedy jechał do siostry to skręce z czekoladami to ją  obejrzę. 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

A to jak będę kiedy jechał do siostry to skręce z czekoladami to ją  obejrzę. 

bardzo nie ma co oglądać, ptaki są obsrywają i tyle

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

@bratrolnika to wstaw tu fotkę sołtysa przyczepy

nie wiem czy mogę, co najwyżej dolne pół...

Opublikowano
30 minut temu, bratrolnika napisał:

ostatnio kolega @Mikruss mnie tu pochwalił, aż przez chwilę zachciało mi się coś nowego ulepić, całe szczęście że zaraz mi się odechciało🤣

No a to kto taki mądraliński spod Bedlna?? Ja może własnie kiedys sobie taką od ciebie sprawie 1-osiówkę to małego ciagnika w zniwa gdzieś kipnąć to tyłu czy jaka ziemię to nie musi być znów kalota a druga przyczepa z 1--12ton i by stykneło. lawetę już do balotów mam to przyczepy nie są do balotów uzywane.... A myślę że do zniw się sprzeda. Zasieję u ludzi kukurydze i u siebie i umaluje ładnie te burty, kolegę mam w Sochaczewie w Granicie to mi dobre farby sprowadza, zawsze bedzie inaczej wygladać.

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

mogę Ci sprzedać takiego kuhna do podszykowania tzn zębów kilku brakuje i łożysko na wałku do wymiany. No i jak będzie Ci się chciało malować to pomalować bo obskurna jest

Najważniejsze pytanie skąd jesteś? Bo z południowej małopolski to mam wszędzie daleko. 😉

A jak odległość była by akceptowalna to jeszcze jakieś zdjęcie i cenę możesz na PW podesłać. Zgrabiarka w cenie 2-3 tys to nie jest maszyna po którą warto jechać pół Polski, no chyba że cena atrakcyjna i stan dobry, lakierem się nie pracuje, ważne czy przekładnia nie uszkodzona od tego łożyska.

Opublikowano
2 minuty temu, rafix255 napisał:

kto taki mądraliński spod Bedlna

z Wiskienicy, to tak w sumie kawałek od ciebie, ale bliżej niż dalej

3 minuty temu, rafix255 napisał:

kiedys sobie taką od ciebie sprawie 1-osiówkę

jak jeszcze będę coś robił...

Opublikowano

bratrolnika zacznij robić takie rzeczy jak kolega wyżej proponuje i inne drobne spawanie dorabianie na takich można wiecej zarobić i nie nudzą się bo szybko mijają kup tiga i spróbuj spawać alu to teraz jest popłatne a i na czasie mam dwoch sasiadów co spawaja jeden prawie tylko alu/kwasówka i ma się dobrze

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

to co z takim na zlom? mam dwuosiówkę i przerobię na sztywna przyczepę bo oddać za 1000zł to tepiej mieć dodatkowa przyczepę na żniwa

jak sam zrobisz to warto, jak komuś zapłacić to szkoda tych pieniędzy

nie raz dzwonili ludzie z takim pytaniem, i nie raz liczyłem wszystko sumiennie co do złotówki, i wychodziło na to że robiąc ze starego rozrzutnika wyjdzie cię na to samo co z nowego byś zrobił

sam fakt że rozrzutnik ma 4m długości paki, to względem moich przyczepek 3m to już różnica w cenie duża jest

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v