Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

raczej butanem. jest czystszy i rozprężając się daje niższą temperaturę.

sam w tym roku będę robił eksperyment na swoim landini. butan kupiony, pompa vacum jest, brakuje tylko zegarów. będą na wiosnę

Opublikowano
16 minut temu, hubertb napisał:

r410 to nie jest żaden odpowiednik r22

Miałem w obsłudze wiekowe jednostki klimatyzacyjne na r22, które z braku możliwości dostania tego czynnika zostały nabite r410a, za mojej kadencji działały bez uwag 8 lat

Opublikowano (edytowane)

Jak już zamienia go r417a reszta to ingerencja w maszynę czyli przeróbka bezsensu. Aż zaproszę kogoś do potwierdzenia. 

Również miałem takiego strupa na głowie 80kW  eksperymenty skończyły się jego wymianą, żaden czynnik nie zapewniał już żądanych parametrów. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

Wystarczy, żeby uszczelki wytrzymały i odpowiedni olej do smarowania sprężarki, który nie będzie reagował z czynnikiem. Wymienić osuszacz i ma działać. Co najwyżej sprawność układu będzie inna niż fabryczna

Opublikowano

I o tą właśnie sprawność chodzi moje urządzenie chłodziło do 5 stopni wodę służąca z kolei do chłodzenia maszyn, urządzenie nie dawało sobie rady. Do momentu w którym był tam r22 działało świetnie potem była to walka. Ostatecznie zostało zakupione nowe. Po za tym r 410 ma inna temperaturę/ciśnienie parowania i skraplania wypadało by więc mieć inny zawór i inaczej przeliczone powierzchnie parownik/skraplacz

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Tak będzie jeszcze 3-5 lat potem cena złomu x waga

51 minut temu, hubertb napisał:

policzmy inflację czyli 80 groszy. Nie nie będzie wart bo już się przygotowują na zakaz używania silników poniżej tier II. Tak samo się stało z fenomenalnymi urządzeniami chłodniczymi na r22. 

Tylko teraz pytanie czy Unia tyle przerwa. A jak do tego dojdzie to już małych gospodarstwo się nie uświadczy

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Tak będzie jeszcze 3-5 lat potem cena złomu x waga

51 minut temu, hubertb napisał:

policzmy inflację czyli 80 groszy. Nie nie będzie wart bo już się przygotowują na zakaz używania silników poniżej tier II. Tak samo się stało z fenomenalnymi urządzeniami chłodniczymi na r22. 

Tylko teraz pytanie czy Unia tyle przerwa. A jak do tego dojdzie to już małych gospodarstwo się nie uświadczy

Opublikowano

Unia już się sypie, Niemcy i Francuzi wstrzymali całkowicie eksport medykamentów w związku z wirusem, tak samo środki do producji tylko dla siebie. Jak szok minie co niektórzy zaczną się o to sadzić do siebie.

Opublikowano

Jak Wy się wszyscy martwicie o te małe gospodarstwa. Właściciele których gospodarstw jadą na kredytach - tych mniejszych czy tych większych? Jak dalej ceny bydła, świń, zbóż będą spadać a środków do produkcji wzrastać to które gospodarstwa padną? Właściciel małego gospodarstwa jak mu się budżet nie będzie spinał to pójdzie do dodatkowej pracy, a ten z większego gdzie pójdzie?

• Like 1
Opublikowano

Pytanie do praktyków. Czy do talerzowej brony V można by z tyłu dołożyć zwykłe brony lekkie? zda to egzamin. Uchwyty jak do kultywatora i jakiś łącznik by zrobił i by poszło. Nie mam wałka do niej a szkoda a stary bark i brony są. Wykorzystuję ją do podorywki i siewu poplonów i po samej talerzówce słabo wschodzi. mam słup uwiązany jako ślepa ale może brona byłaby lepsza? Widział ktoś coś takiego

Opublikowano

To zależy jak na to patrzeć , bo plus taki że chwasty na wierzch wyciągnie, na słońcu szybko uschną

Opublikowano
migacz napisał:

Pytanie do praktyków. Czy do talerzowej brony V można by z tyłu dołożyć zwykłe brony lekkie? zda to egzamin. Uchwyty jak do kultywatora i jakiś łącznik by zrobił i by poszło. Nie mam wałka do niej a szkoda a stary bark i brony są. Wykorzystuję ją do podorywki i siewu poplonów i po samej talerzówce słabo wschodzi. mam słup uwiązany jako ślepa ale może brona byłaby lepsza? Widział ktoś coś takiego

szeroką masz tą bronę? kup wał strunowy lub rurowy to nie jest takie drogie

Opublikowano

W grę wejdzie tylko rurowy bo struny na piasku zasypią sie i tyle. zanim miałem ślepę to jechałem bronami po talerzówce tam gdzie był poplon i nie było żle. Sam sobie koszę i zbieram słomę to staram się mieć czysto na polach. A pytam o to podczepienie bo brona stoi i nikt nie chce jej kupić za 5 stów więc by ją trochę zmodyfikował ponaprawiał i miałaby nowe życie.

Opublikowano
15 godzin temu, krilan06 napisał:

Jak Wy się wszyscy martwicie o te małe gospodarstwa. Właściciele których gospodarstw jadą na kredytach - tych mniejszych czy tych większych? Jak dalej ceny bydła, świń, zbóż będą spadać a środków do produkcji wzrastać to które gospodarstwa padną? Właściciel małego gospodarstwa jak mu się budżet nie będzie spinał to pójdzie do dodatkowej pracy, a ten z większego gdzie pójdzie?

A co właściciel dużego gospodarstwa nie będzie mógł iść na etat ?? Jak dalej tak będzie z cenami to nie będzie tych średnich gospodarstwa bo małe to będą takie hobbystyczne których właściciel pracuje i zostaną najwięksi którzy chcą szybko dostosowują się do zmieniającego rynku.

Panowie pytanie czy taki klucz wart jest tej ceny, ma ktoś coś takiego? 

https://allegro.pl/oferta/akumulatorowy-klucz-udarowy-parkside-20v-4ah-9070111017

Ogólnie potrzebny mi do odkrecania kół w samochodzie i do jakichś drobnych prac w gospodarstwie, czy lepiej kupić dewalt  ? 

Chociaż powiem szczerze że średnio chce mi się wydawać 1500 zł na coś co nie będzie używane codziennie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v