Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rewers w tym ciągniku jest jak dla mnie przede wszystkim nie wygodny. Mechanizm rewersu jest umieszczony w przedniej części skrzyni wyklucza on zastosowanie dwóch prędkości wałka i wzmacniacza momentu. Kłopotów nie ma bo części są dostępne. Kosztowną w naprawie skrzynią jest skrzynia z pełną synchronizacją od 53-73xx. Zresztą to wszystko zależy jak te koszty i do czego porównywać. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, szmergiel napisał:

jak sie rejestruje sprowadzony sprzet to wypelnia sie oswiadczenie z data sprowadzenia.tylko ktos nie myslacy wpisze wczesniejza niz 30 dni i po klopocie.ludzie to juz wszystkiego sie boja a z tym ze boja sie niezarejestrowanych to juz calkiem paranoja. sam widze ze najlepiej zarejestrowac ,dac pare stowek bo h*j nie pieniadze  i z madrymi inaczej sie nie uzerac tylko jest zarejestrowany i po problemie bo bojacych pelno zwaszcza jak sprzet tani.

A przeczytałeś mądrusiu że takie oświadczenie dostarczyłem 

Kupiłem 13 dnia po sprowadzeniu i na drugi dzień do starostwa

, handlarzyno to moja wina że są kolejki ??A urzędasy ruszają się jak muchy w smole

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Widać że mu kiedyś spadła przy wywracaniu bo tylne słupki powzmacniane. 

1 godzinę temu, wlamaj1 napisał:

Wózek powinien być w poziomie...

Widać też na zdjęciu, że dolna rama zgięta w banan

Opublikowano
4 minuty temu, kolo11 napisał:

I tak i nie.

Siewnik ładny ale kompletny niewypał na większość gospodarstw z ograniczeniem w transporcie. 

Dlatego dla mnie wart nie więcej jak  15000

Pług realnie do 7tys zł, gruber 10000, brony nie wiem może 10-12000? Tylko czy da radę z szerokością 9m?

Ciągnik 900h na 15 lat? To 60h rocznie🤔

Za 120tys , góra 130tys komplet może i warto tylko akurat dla mnie siewnik i pług od razu do odsprzedaży.

Opublikowano
daron64 napisał:

Pytanie Rzeźbie sobie schodki do rozsiewacza nawozów. Podpowiedzcie - wygodniej jest jak są z boku, czy z tyłu? Rozsiewacz to zwykły dwutalerzowy promar. Druga sprawa - u Was też złom taki tani? Trochę porządki robię i chciałem zacząć pozbywać się złomu, dzwonię do kolesia a ten mówi, że gruby po 60gr, a drobnica po 35.. A może komus by coś było potrzebne zanim się w końcu zbiore i zacznę to wywozić? - pług 3 Grudziądz, prostowany, elementy robocze w dobrym stanie, dwie nowe dokładnie od Atlasa(trzecia też od Atlasa ale zgięta), milion lemieszy - pług ruski dwuskibowy + chyba 2 konne pługi - poznaniak z dziurawa skrzynia, przekładnia ok - jakieś pozostałości po wozie - kosiarka osa - przetrzasarka taka z jakby widłami, nie wiem jak ona się fachowo nazywa - stara przetrzasarka(zgrabiarka?) ta taka z długimi wygiętymi w polkole palcami - rama od rozrzutnika dwuosiowego (sama rama z osiami, opony szrot) - rama od rozrzutnika jednoosiowego (urwana os, os bez kół) - sieczkarnia do pokrzywy - orurowanie kabiny do 60tki - spawarka wirówka - blok silnika do 60tki (najmniej 30 lat przeleżał w szopie niezakonserwowany) - pozostałości po prasie kostkujacej polskiej Wiem, że większość powinna już dawno być na złomie, ale różne rzeczy są ludziom czasem potrzebne.

odezwij się na PW

Opublikowano
36 minut temu, izydor6280 napisał:

jak już to ta z okrągłymi lampami, ćprostokąty mało światła dają i nie można ich wyregulować

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v