Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam
Opublikowano

@soltys48

Chodzi Mi o wyłącznie o ten sterownik RDS-a czy to się sprawdza. Sulky jako rozsiewacz jest Mi znany tylko nie wiem jak z elektroniką w nich. Generalnie chcę sobie kupić rozsiewacz z komputerem, wiesz te 4 tony rocznie muszę dokładnie rozsiać :D

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, igor10246 napisał:

jak do orki to szersze laćki i dociążyć, biegów jest tyle że dostosuje

kolega ursus nie kupi takiego zabytku, tam już jest zetor wybrany :D

• Haha 1
Opublikowano

panowie a może ktoś się orientuje czy z aresa 6 cylindrowego na motorze JD będzie pasował tur na aresa 4 garowego też JD, chodzi o adaptację, czy nie ma szans i trzeba przerabiać ?

Opublikowano
23 minuty temu, mf362 napisał:

@igor10246 To mowisz ze w orce gorzej sobie poradzi niz c360 ? :)

Myślalem ze to w 3 skibach by chodzilo jak wsciekle 55koni ( w renowkach taki tez silnik chyba występował) 

c360 ma 300-400 kg więcej, szersze laćki i 4 cyl, na przewagę fendta działa turbomatik i lepsza skrzynia, jednak chamska c360 będzie sobie lepiej radziła ale przy tym spali więcej

7 minut temu, Uziu92 napisał:

panowie a może ktoś się orientuje czy z aresa 6 cylindrowego na motorze JD będzie pasował tur na aresa 4 garowego też JD, chodzi o adaptację, czy nie ma szans i trzeba przerabiać ?

w najlepszym przypadku będzie pasować, pośrednio, skrócić, najgorzej, całe mocowania do wymiany, stawiam na opcję 2 zależy czy te silniki są tzw zkrócone/wydłóżone o 2 cyl i czy obudowy skrzyń/mocowania te same

Opublikowano
Uziu92 napisał:

jest w okolicy Zbuczyna fachowiec co wszystko przystosuje😃😉

Opublikowano
12 godzin temu, michal1993 napisał:

https://allegro.pl/oferta/spawarka-migomat-mig-mma-270-a-magnum-open-400v-8030025135

Parametry dla mnie OK, cena też a co powiecie na temat 2-rolkowego podajnika? Z 4m przewodu roboczego da radę?

krótki przewód trochę, drugi minus że drut na wierzchu, trzeci minus ten podajnik. Mogę Ci sprzedać taniej mig tylko podajnik do niego trzeba drugi, bo chcę coś większego kupić

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Chyba ojciec nie rządzi, tylko on 

Ale chłop ma jeszcze siłę i chęci do pomocy to rwie się do roboty , tylko nie chce słyszeć o jeździ "skąplikowanym" ciągnikiem 

Opublikowano

Żaden ciągnik rolniczy to nie mercedes klasy s i nie jest w obsłudze skomplikowany bardziej niż taki z plandeką. WOM w zetorze uruchamia się przez podniesienie dźwigni sprzęgła drugiego stopnia i wybrania odpowiedniego położenia lewej małej dźwigni, do tego prędkość ustala się dźwignią numer 3. W serii ciężkiej w teorii przekręcasz jedną dźwignię przy kierownicy, końcówką wałka ustalasz obroty. U większości producentów jedna dźwignia lub przycisk obsługuje wałek. Teraz sobie odpowiedz który jest bardziej skomplikowany. Już nie mówiąc o korzyściach i przyjemności korzystania z EHR. Skomplikowana i przekombinowana to jest ale mechanika w starych ciągnikach przykładem tego MTZ. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v