Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, szymon09875 napisał:

Dziś próbowałem kupić rozrzutnik z wywrotem do tyłu. Dawalem za niego autosanke d47 prosta nie pogieta skosy plandeka wywrot na 3 str. Córka sie zgodziła ojciec sie zgodzil, przyszedł syn i mówi ze za mało... a chciałem już to uczepic jeszcze za laweta :D

Za dwuosiowy sztywny rozrzutnik nie chcesz się mieniać przyczepa może być bez papierów bo i rozrzutnik nie ma 😁😂

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Nie, do takiego rozrzutnika to z 5 tys bys musiał dołożyć. 

Niech stracę dołoże podwozie samozbierającej bez kół,to taki polski ten rozrzutnik z metal techu jak ktoś tu na forum miał?.A tak serio nie ma ktoś taniej d 47 do remontu może być i papierów

Edytowane przez Pomorzanin1222
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, szymon09875 napisał:

Darek masz jakis namiar na tego gościa co czesciami do unhz handluje??

Rozbieram swojego unhz500 na złom. Może mam to co potrzebujesz.

Edytowane przez mmarcinn001
Opublikowano

Pany ponawiam pytanie sprzed paru dni.

Takie o cięgła chciałem kupić.

https://allegro.pl/oferta/ciegla-boczne-belka-ramie-c-385-cbm-kat2-producent-9757110018

Ma ktoś może? Nawet jak ktoś nie ma, to chętnie czyjeś zdanie przeczytam. Chciałem u siebie zmienić - raz że na haki, bo ciężko niektóre maszyny samemu podpinać, a dwa że chciałem coś dłuższego niż seria, bo czesc maszyn zawieszanych jest strasznie blisko ciągnika, tak że i ciężko podpiąć i jak podnoszę, to na centymetry mija się z tylnia szyba. 

Pytałem ich jakiej produkcji są haki i czy sa do nich zestawy naprawcze, to odpisali tylko, że są produkcji europejskiej, a zestawy naprawcze są u nich dostępne poniżej stówki. 

No i nie wiem, czy brać takiego gotowca,z noname'owym hakiem,  czy kupić oddzielnie np cbm (ponad 7stow za dwa haki) i oddzielnie lasze robić. Tylko nie wiem, czy jest sens tak się pierniczyc z tym do ciągnika, który obrabia 30ha?

Opublikowano

Im dłuższe lasze, tym mniejszy udźwig, weź to pod uwagę, nawet 3-4cm robi różnicę. Warto do tego dołożyć siłowniki wspomagające.

Ja spawałem sam i trzyma, kwestia podejścia z głową. haki kat2S bodajże , marki noname "made in EU", działają już drugi rok. Warto zainwestować w kilka kompletów kul, żeby nie latać po podwórku

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Siłownik od podpory

Siłownik od podpory.

A co ze starym się stało? 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Pany ponawiam pytanie sprzed paru dni.

Takie o cięgła chciałem kupić.

https://allegro.pl/oferta/ciegla-boczne-belka-ramie-c-385-cbm-kat2-producent-9757110018

Ma ktoś może? Nawet jak ktoś nie ma, to chętnie czyjeś zdanie przeczytam. Chciałem u siebie zmienić - raz że na haki, bo ciężko niektóre maszyny samemu podpinać, a dwa że chciałem coś dłuższego niż seria, bo czesc maszyn zawieszanych jest strasznie blisko ciągnika, tak że i ciężko podpiąć i jak podnoszę, to na centymetry mija się z tylnia szyba. 

Pytałem ich jakiej produkcji są haki i czy sa do nich zestawy naprawcze, to odpisali tylko, że są produkcji europejskiej, a zestawy naprawcze są u nich dostępne poniżej stówki. 

No i nie wiem, czy brać takiego gotowca,z noname'owym hakiem,  czy kupić oddzielnie np cbm (ponad 7stow za dwa haki) i oddzielnie lasze robić. Tylko nie wiem, czy jest sens tak się pierniczyc z tym do ciągnika, który obrabia 30ha?

Mam z hakami wieszakami i łańcuchy boczne w kpl od mf.

Opublikowano
hardkor113 napisał:

https://www.otomoto.pl/oferta/john-deere-2056-kombajn-caly-w-oryginale-nie-malowany-ID6DwVOZ.html?

Ile takie silniki są w stanie wytrzymać?

Ladna maszyny ale przebieg już trochę odstrasza.

jak dobrze obsługiwany to jeszcze ze dwa razy tyle

Ursus932 napisał:

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Siłownik od podpory

Siłownik od podpory.

A co ze starym się stało? 

kury zjadły 🤭😁

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Im dłuższe lasze, tym mniejszy udźwig, weź to pod uwagę, nawet 3-4cm robi różnicę. Warto do tego dołożyć siłowniki wspomagające.

Ja spawałem sam i trzyma, kwestia podejścia z głową. haki kat2S bodajże , marki noname "made in EU", działają już drugi rok. Warto zainwestować w kilka kompletów kul, żeby nie latać po podwórku

Co do udźwigu, to największe, co będzie podnosić ten ciągnik, to opryskiwacz 1000L, pług zagonowy 4skiby na resorze i od przyszłego roku (mam nadzieję) lżejszy agregat uprawowo siewny, bierny, z lekkim siewnikiem (2.5m). Seryjnie mam 1silownik wspomagajacy

53 minuty temu, jacek3773 napisał:

Mam z hakami wieszakami i łańcuchy boczne w kpl od mf.

Masz w sensie założone, czy na sprzedaż?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v