Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A od jakiego Ty samochodu brałeś? U niego chyba jest z reno

Opublikowano
13 minut temu, bratrolnika napisał:

Człowiek głupi i musi się sam przekonać...

I żeby było śmiesznie, padły przy lekkiej robocie.....

Mówiłem, nie bez powodu w maszynach rolniczych nie ma wspomagania elektrycznego 

17 minut temu, jahooo napisał:

Niestety, jak tłumacze ludziom, że to tylko dla weekendowych rolników, to patrzą na mnie, jak na wariata.

Na mnie też patrzyli, i mówili " ty głupi 2 tyś na wspomaganie wydał a ja za 800 zł kupiłem" a za pół roku sytuacja jak u @bratrolnika

10 minut temu, Ursus932 napisał:

Dziwne Ale'szwagier ma już 7 lat i śmiga w turze ,to tylko raz się bezpiecznik spalił

zależy bardzo dużo od sposobu użytkowania i z jakiego auta pochodzi, przede wszystkim powinno być z auta które jest ciężkie i przez lata nie było problemów, dodatkowo w takim wspomaganiu ośka, wszystkie drążki muszą być w bardzo dobrym stanie i dbane i oczywiście po dziurach nie zapi....... . a tak na hydraulicznym to co najwyżej siłownik lub mocowanie walnie ale to jest możliwe w obu wersjach 

Opublikowano (edytowane)

@Ursus932 To samo, innych się nie stosuje

2 minuty temu, jedrus2020 napisał:

Może jakas wilgoć wykonczylo a nie przeciazenie ?

Tę wczoraj montowane uszczelnilem silikonem jeszcze na wszelki wypadek...

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Wystarczy, że tulejki pozapiekane i każde wspomaganie wykończysz elektryczne. Wystarczy podnieść przód i poruszać zwrotnicami. Jak się w C-360 ciężko kręci bez wspomagania, to trzeba szukać przyczyny w przedniej osi. U ojca w 3p kręci się na postoju jedną ręką w miejscu.  Inaczej żadne elektryczne nie wytrzyma długo.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Napisałem do pana od którego kupiłem, to mi odpisał że "mój błąd bo tego się nie uszczelnia"

Hvj z tym, nie ważne

Kolumnę poszukuję oryginalną, tą przerobiona sprzedam za pół pieniędzy, już przerobiona 

Opublikowano

Ma ktoś z forumowiczów Masseya 4370?

Opinie o serii?

Ogólnie co wiem to taka lekka szóstka. 

Słabe punkty,  i dlaczego tego nie widać na rynku wtórnym, tak dobre czy tak słabe że nie przyjęły się na rynku?

Opublikowano
4 minuty temu, Marecki2922 napisał:

@bratrolnika to może poszukaj hydraulicznego wspomagania od Mercedesa np.123 u mnie we wladymircu już dwadzieścia lat bezawaryjnie 

Cena mnie skusiła na elektryczne, pierwsza kolumnę kupiłem za stowke, teraz druga za 250, plus inne pierdoly do przeróbki-pięć słów w plecy....

Opublikowano
Marecki2922 napisał:

@bratrolnika to może poszukaj hydraulicznego wspomagania od Mercedesa np.123 u mnie we wladymircu już dwadzieścia lat bezawaryjnie. Wąs od kolumny mercedesa przerabiales? Bo ja biorę dwie opcje pod uwagę albo zostawić oryginalny was i przerobić drążek albo przerobić was od 60.

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Pilna sprawa, kolumnę kierownicza do c360 potrzebuję na już, może ktoś coś????

U brata za warsztatem leżała jakaś. Zapytam jutro co to warte i czy chce opylić i dam znać 

• Thanks 1
Opublikowano

Marecki2922 napisał: Takie mam u siebie  https://m.olx.pl/oferta/pompa-wspomagania-mercedes-w123-CID5-IDDcGqP.html#position=8&page=1 @jedrus2020 Przerabiałem wąs ja mam kupione od mb207 i tam jest krótki was . wstawiales ten od 60 tylko środek od mercedesa?

Opublikowano

Pytanie okołoOLX-owe: znajomy wystawił łubin na OLX, zadzwonił do niego gość niby z Polskiego Związku Nasiennictwa... coś tam... i "poradził" mu aby usunął te ogłoszenie bo właścicielem odmiany którą wystawił są Smolice i będzie miał problemy z tego powodu t.j. naliczą karę.

Znajomy powiedział, że on sprzedaje go jako łubin paszowy, a nie do siewu. Gościu więc zapytał dlaczego w ogłoszeniu zaznaczył, że to C1 nie desykowana ;) ale generalnie udawał, że dzwoni z "dobrego serca". 

Wiecie o co chodzi?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v