Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Uziu92 napisał:

a czemu nie ? :D I tak mam największy :D

a co tam, te duże tańsze jak małe :D Jakbym sprzedał 557 to za to bym kupił aresa 180 km i pewnie bym nie dołożył nawet.

miski się bez powodu nie ściąga.

To mówisz że masz największego we wsi ? 

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

i tak trzymać :D

co to jest ? znowu jakiś składak ?

W takim mfie jak twoim są jakieś typowe bolączki? Bo na coś takie będę patrzył może model starszy, ale też tak około 130-140 koników.

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To mówisz że masz największego we wsi ? 

najmocniejszy, potem jest JD 109 czy 110 km. W kolejnej wsi już są większe, bo znajomy w tym roku kupił JD 240 km i jest jeszcze renówka 150km.

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

W takim mfie jak twoim są jakieś typowe bolączki? Bo na coś takie będę patrzył może model starszy, ale też tak około 130-140 koników.

aku musi być naładowane i dobre, klemy i połączenia czyste , "hebel" dobry bo jak przy rozruchu napięcie spadnie poniżej 10v to komp sterownika na pompie nie wzbudza i nie odpalisz. Poczytaj na forum angielskim, seria 62 i 64 najbardziej udane serie MF, tylko nie bierz perkinsa na CR bo to nie wypał, ale sisu i perkins starszy są ok.

Opublikowano

No podobno właśnie. No i cena bardzo zachęca. Bo płacić za zieloną puszkę gruby szmalec to nie porozumienie. A ten co mam się odpukać praktycznie bezawaryjnie sprawuje, a ponoć najgorsza seria, to kolejny na 95% też massey będzie. A hydraulika jak w tym twoim? Bo w tym moim to mikre 50l/min, i 62 też tak miały, trochę mało

Opublikowano
41 minut temu, 6465 napisał:

W 2005r.  Identyczny traktor stał do sprzedania u badylarza koło Warszawy za 20tys.  Kuźwa a zobaczcie ile teraz za taki krzyczą. https://m.olx.pl/oferta/ursus-1004-turbo-1014-CID757-IDFYuSG.html?reason=

Krzyczeć sobie można. Nie sądzę, żeby ktoś tyle za niego wyłożył. 

36 minut temu, pafnucy napisał:

I tak i nie :) to co on tam robił, jak pracował, to i tak nie masz pewności, że jest prawda, jeśli nie znasz sprzedawcy, lub kogoś, kto go zna. Cięższa sprawa z tą skrzynia. Stwierdzenie, że została naprawiona może znaczyć wszystko. Nie wiadomo w jakim była stanie, co było robione i chyba przede wszystkim - kto to robił. 

U mnie taki znajomy ma min 3085. Z wyglądu naprawdę bardzo fajny ciągnik, niewypracowany, zdrowe opony, kompletny, bardzo mało pracuje itd. Ale ma jakiś problem, że filtry jakimiś opiłkami mu za***rdala i musi co jakiś czas je czyścić (czy tam wymieniać) i dalej jazda. Tak przynajmniej opisywał to ktoś, kto zna sytuację z tym ciągnikiem. No i różni mechanicy się przy nim kręcili, ale nikt nie był w stanie dojść co jest grane. Znajomy w końcu chciał się go pozbyć. W ogłoszeniu oczywiście ani słowa o skrzyni. Przyjechali jacyś chłopacy ponad 300km i tylko się przejechali i z krzykiem do niego, że miało być tak super, a jest chujnia, że na darmo jechali itd. Skończyło się na krzyku, ale jakby ktos nie miał dużego doświadczenia z takim sprzętem, to nic by nie poznał. 

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

No podobno właśnie. No i cena bardzo zachęca. Bo płacić za zieloną puszkę gruby szmalec to nie porozumienie. A ten co mam się odpukać praktycznie bezawaryjnie sprawuje, a ponoć najgorsza seria, to kolejny na 95% też massey będzie. A hydraulika jak w tym twoim? Bo w tym moim to mikre 50l/min, i 62 też tak miały, trochę mało

u mnie jest bodaj 100, kupuję filtry od claasa co ma pompe setkę bo są tańsze jak agco a identyczne.

2 minuty temu, daron64 napisał:

Krzyczeć sobie można. Nie sądzę, żeby ktoś tyle za niego wyłożył. 

I tak i nie :) to co on tam robił, jak pracował, to i tak nie masz pewności, że jest prawda, jeśli nie znasz sprzedawcy, lub kogoś, kto go zna. Cięższa sprawa z tą skrzynia. Stwierdzenie, że została naprawiona może znaczyć wszystko. Nie wiadomo w jakim była stanie, co było robione i chyba przede wszystkim - kto to robił. 

U mnie taki znajomy ma min 3085. Z wyglądu naprawdę bardzo fajny ciągnik, niewypracowany, zdrowe opony, kompletny, bardzo mało pracuje itd. Ale ma jakiś problem, że filtry jakimiś opiłkami mu za***rdala i musi co jakiś czas je czyścić (czy tam wymieniać) i dalej jazda. Tak przynajmniej opisywał to ktoś, kto zna sytuację z tym ciągnikiem. No i różni mechanicy się przy nim kręcili, ale nikt nie był w stanie dojść co jest grane. Znajomy w końcu chciał się go pozbyć. W ogłoszeniu oczywiście ani słowa o skrzyni. Przyjechali jacyś chłopacy ponad 300km i tylko się przejechali i z krzykiem do niego, że miało być tak super, a jest chujnia, że na darmo jechali itd. Skończyło się na krzyku, ale jakby ktos nie miał dużego doświadczenia z takim sprzętem, to nic by nie poznał. 

tarcze hamulcowe niech wymieni a nie jeździ i traktor niszczy i koszty robi.

Opublikowano (edytowane)

W tych mf to albo tarcze albo przód skrzyni nic innego. to już jest jakiś wydatek pompy. Mój dziad wszystko podniesie albo baaardzo wolno bez czy na pełnym gazie jeden uj. Nie wiem czym to spowodowane jest.

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
8 minut temu, danielursus3p napisał:

Pewnie półbiegu nie dopina i temu są opiłki.

Nie mam pojęcia. Chłopak ma firmę, więc różni ludzie tym ciągnikiem jeździli.

6 minut temu, Uziu92 napisał:

tarcze hamulcowe niech wymieni a nie jeździ i traktor niszczy i koszty robi.

Właśnie nie jeździ, już że 2lata stoi w jednym miejscu ciągnik. Jakby miał pewność co jest przyczyną, to myślę, że dobry czakup mógłby być.

O hamulcach, to też czytałem, jak się dowiedziałem, że go chce sprzedac. Co mechanicy sprawdzali i robili przy nim, to już nie wiem. 

Screenshot_20201220_225221.jpg

Opublikowano
danielursus3p napisał:

W tych mf to albo tarcze albo przód skrzyni nic innego. to już jest jakiś wydatek pompy. Mój dziad wszystko podniesie albo baaardzo wolno bez czy na pełnym gazie jeden uj. Nie wiem czym to spowodowane jest.

a mnie denerwuje ta hydraulika , wszystko muszę dusić , prasę to bym klapę wyrwał na pełnym przepływie , podobnie podbierak , rozrzutnik posow tak samo , muszę skręcać bo na max tak taśma idzie że szok , przyczepę jak wywracam to w sumie też bo leci tak szybko że aż szarpie , pług obrot też dusze przepływ bo za szybko obraca aż miota traktorem

Opublikowano
7 minut temu, danielursus3p napisał:

Jak to czym.. zawalonym rozdzielaczem  podnośnika... ot całą filozofia w 30 letnim sprzęcie

Opublikowano

To jak dupnięty rozdzielacz to dźwigał by wszystko co mu zaczepi? Czy na zimnym czy na ciepłym to samo, ponoć tak mają że wolno podnoszą, ale ch*j wie jak to powinno być od nowości u mnie nie jest.

Opublikowano

tam są tylko 2 suwaki i zawór bezpieczeństwa... na mój zużyłem puszkę zmywacza do hamulcy a efekt widoczny  gołym okiem. Ale trzeba wziąć pod uwagę że im wiekszy MF tym wolniej podnosić będzie bo tłoki większe a pompa wciąż ta sama (np w całej serii 3000)

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

To jak dupnięty rozdzielacz to dźwigał by wszystko co mu zaczepi? Czy na zimnym czy na ciepłym to samo, ponoć tak mają że wolno podnoszą, ale ch*j wie jak to powinno być od nowości u mnie nie jest.

Bo przepływ jest zdławiony a nie ciśnienie max

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

Ursus a ode mnie nie chcesz claasa odkupić ?

A gdzie tam, tylko bym podwórko spaskudził 😎

24 minuty temu, MF675ursus napisał:

@danielursus3p Albo hamulce do roboty. @Ursus932 w tym co dzisiaj oglądałeś przedni napęd wogole nie działał? Bo już tu jeden kupił Landini co to tylko czujnik w skrzyni był do wymiany... Żeby się nie okazało że tryby zmielone

Działa, teraz zrobione mechaniczne załanczanie 

Opublikowano
8 godzin temu, szymon09875 napisał:

Tez mają, 672638999 zadzwoń.

A agroproma.pl to sklep młodego z wysyłką, ale polecam zadzwonić pod ten pierwszy numer. 

Jak już to dzwonić do Andrzeja na komórkę.

Jak coś to mogę podać

@Ursus932

Opublikowano
9 godzin temu, Uziu92 napisał:

a mnie denerwuje ta hydraulika , wszystko muszę dusić , prasę to bym klapę wyrwał na pełnym przepływie , podobnie podbierak , rozrzutnik posow tak samo , muszę skręcać bo na max tak taśma idzie że szok , przyczepę jak wywracam to w sumie też bo leci tak szybko że aż szarpie , pług obrot też dusze przepływ bo za szybko obraca aż miota traktorem

Przed gniazdem hydrauliki dajesz trójnik,a za nim zawór hydrauliczny ,ręczny,i naddatek oleju po prostu dajesz np.do powrotu oleju.,i regulujesz przepływ bez ,, duszenia ''pompy,i zarazem ciągnika.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v