Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, pawel885 napisał:

Ta telenowela się prędko nie skończy

10-35 tys zł - zjebany, zardzewiały, stary, brzydki

35-60tys - za drogi, opony słabe, lampa zbita, niech zejdzie 20 i jadę po niego 

60tys wzwyż - ładny ale gość oszalał z ceną, za tyle to dwa kupi 

no i poszukiwania zawsze kończą się:

🙌🙌🙌

To trzeba konsensus znaleźć. Chłopy burza mózgów, chłop przyzwyczajony do 60 ale żeby w zgodzie ze śfagrem było bo to wielbiciel perkinsow jak wiemy no to wypada 3p kupić. Nic innego do tych wymagań nie dopasuje. Nie daj Boże żeby miał gałkę na kierownicy bo to już za dużo galek może być 🤔

5 minut temu, pawel885 napisał:

Możesz rozwinąć swą myśl bo nie jaże

Ten niedorozwój z rolnicy Podlasie tak podchodzi do życia

Opublikowano
58 minut temu, pawel885 napisał:

Uzasadnij proszę, niestety takie są fakty 

Jakie fakty, zetor 5340 jednak  odbiega od 60, i komfort bez porównania 

53 minuty temu, jahooo napisał:

Nie ma ideałów, łatwiej wymienić opony niż skrzynię

Tylko skrzyni niby ok , ale do końca nie wiadomo jaka jest, wszystko wyjdzie podczas użytkowania 

37 minut temu, gregor1284 napisał:

Książka to nie wiem. Ale jak Ty taki obszarnik i tyle ornego masz to 100km minimum. Tylko odrazu z plugiem bierz to będziesz miał czas za innymi maszynami jeździć

Mniejszym też można zrobić 

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

No odbiega, ale czy jest wart 4 ursusów 360?  Tobie rozum mówi nie bierz zetora bo nie wart tych piniędzy ale serce mówi co innego - bierz , pieniądze szczęścia nie dają, traktor da 

16 minut temu, gregor1284 napisał:

Ten niedorozwój z rolnicy Podlasie tak podchodzi do życia

To do Galana było, forumowego proroka zagłady rolnictwa za rok 

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

Nie mów nic o alkoholu🤮 wczoraj pojechałem w gości samochodem to dopiero dziś niedawno wróciłem na piechotę bez samochodu 

to już wiem dlazcego tyle smsów mi wysłałeś

5 godzin temu, szymon09875 napisał:

Po moich produkcjach tez nie mam żadnych problemów. 

Też po nim nie miałem problemów

2 godziny temu, griga napisał:

@Bananek Paczaj

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Tylko skrzyni niby ok , ale do końca nie wiadomo jaka jest, wszystko wyjdzie podczas użytkowania 

Żadnego nie sprawdzisz dokładnie dopóki nie pójdzie w pole. Jak wydaje się ok to bierz, skoro chcesz tak najbardziej ursusa. Błotniki poprawisz, oleje pozmieniaj i ogień w pole na wiosnę. Albo i teraz jeszcze jak zostawiłeś jakieś pole, żeby w razie w testy traktora porobić. Ja jak kupowałem MFa, to też miałem wątpliwości, bo z odmy parowało mocno, z tego co wiem inni oglądający też się tego bali. Ale kupiłem - do tej pory silnika nie tknąłem, oleju nie pobiera. Cyka

1 godzinę temu, jahooo napisał:

Nie ma ideałów, łatwiej wymienić opony niż skrzynię

Oczywiście, że tak. Dlatego mówię, że lepiej blacharke zrobić jeśli reszta wydaje się ok

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kurla dziadek w kunia robił i miał czas na wszystko, a ludzie teraz po 3 ciągniki mają i nie mają czasu czwartego obejrzec 🤔

kiedyś to dziadek miał do obrobienia 5 ha 2 krowy, 1 maciorę , 30 kur i kilka sztuk innego hadziajstwa, teraz rolnik ma średnio 4 razy więcej wszystkiego, a nadal zostaje ten sam skład osobowy gospodarstwa, a często mniej, bo dzieci mają więcej zajęć, żona często pracuje itd, a i biurokracji więcej, budynki i sprzęt wymagają utrzymania, trzeba kupić nasiona, nawóz, ropę, i jeszcze wszystkiego tego grajdołka pilnować, więc im szybciej z robotą się obrobi tym lepiej dla niego 

Opublikowano
18 minut temu, igor10246 napisał:

kiedyś to dziadek miał do obrobienia 5 ha 2 krowy, 1 maciorę , 30 kur i kilka sztuk innego hadziajstwa, teraz rolnik ma średnio 4 razy więcej wszystkiego, a nadal zostaje ten sam skład osobowy gospodarstwa, a często mniej, bo dzieci mają więcej zajęć, żona często pracuje itd, a i biurokracji więcej, budynki i sprzęt wymagają utrzymania, trzeba kupić nasiona, nawóz, ropę, i jeszcze wszystkiego tego grajdołka pilnować, więc im szybciej z robotą się obrobi tym lepiej dla niego 

Ta ale nie miał ciągnika. Ile ten konny ameryk brał? 20cm albo i nie, teraz pług 3 skibowy bierze i 1.5m. 

Opublikowano

Stając w obronie @Ursus932 tą telenowele kręcą tu co niektórzy po to żeby z Marcina sobie jaja porobić. Od roku wiem że nie interesują go stare graty z zachodu,ani ze wschodu a co nie którzy ciągle jakieś rupiecie dla żartów wklejają. Każdy wie co go interesuje więc po co te germańce wrzucać pod jego adresem. 

• Like 5
Opublikowano
14 minut temu, szmergiel napisał:

przecież ten człowiek tylko ręce na głowę zakłada. o czy my gadasz. są faceci i są nazwijmi ich "ludzie co nic nie potrafią zadecydowac" tak bym to ujol.

I ze swoją płcią mają tyle wspólnego co w dowodzie pisze 🤔🤣

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

niekoniecznie musi być zabezpieczone, gnojowica/gnojówka zabezpieczy

Mam radziecki rozrzutnik z 84 podłoga jeszcze drewniana trzyma się

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v